Hirdetés

Sólyomszem a legértékesebb Bosszúálló egy új kutatás szerint

|

Nagyon úgy tűnik, hogy Clint Bartonnak sikerült jókor lennie jó helyen.

Hirdetés

A halálosan pontos íjász ugyan nem rendelkezik isteni hatalommal, sem pedig kifejezetten high-tech fegyverarzenállal, mégis úgy fest, hogy szó szerint a legértékesebb tagja a Bosszúállók csapatának. A konklúziót a Film Franchise Showdownon dolgozó srácok vonták le, akik nevükhöz hűen különböző filmszériák értékét próbálják meghatározni egyedi rendszerük alapján. Olyan elemek számítanak bele a pontozásba, mint a költségvetés, bevétel, kritikai elismertség és díjak száma. Az értékelési szempontok közül a legfontosabbnak a ROI-t (return on investment), vagy magyarul MB-t (megtérülő befektetés) és a kritikai pontszámot tekintik. Ezek közül előbbi értelemszerűen azt mutatja, hogy az adott film büdzséjének hányszorosát hozták a konyhára az eladott mozijegyek. A kritikai összpontszámot az IMDB és Metacritic értékelések, valamint az elnyert díjak száma alapján kalkulálják.

Hirdetés

Így érkezünk el a Marvel Filmes Univerzum szuperhőseihez, akiknek a kutatás során egyesével vizsgálták meg az MB értékeit. Sólyomszemet olyan filmekben láthattuk, mint a Thor, A bosszúállók, Bosszúállók: Ultron Kora, Amerika Kapitány: Polgárháború, Bosszúállók: Végjáték, illetve a kutatás a Bosszúállók: Végtelen háborút is számításba vette, mivel ebben a filmben is említésre kerül a karakter. Íme az így kapott eredmény:

Sólyomszem hat MFU alkotásban tűnt fel eddig, amivel filmenként 5.3 MB átlagot mutat. Összehasonlításként, azon filmek, amelyekben Thor szerepel 5.06-os átlaggal rendelkeznek, Amerika Kapitány 4.9-el, Vasember pedig 4.8-cal.

Az elsőre meglepőnek tűnő eredmény valójában nagyon is logikus, hiszen Sólyomszem nagyrészt csapatfilmekben szerepelt, amelyekre kifejezetten kíváncsiak a nézők. Így az is jobban érhető, hogy hogyan lett 2. helyezett a listán Űrlord és 3. Fekete Özvegy miközben Amerika Kapitány és Vasember épp csak elcsípték a 4. és 5. helyet. A filmek szempontjából a Fekete Párduc került ki legjobbként, hiszen a bevételi adatok és a kritikai fogadtatása egyformán kiemelkedő, míg a ranglétra legaljára a Hihetetlen Hulk került, ami mindkét szempontból gyenge eredményekkel zárt. Bónuszként íme a Marvel Filmes Univerzum legértékesebb karaktereinek top 10-es listája:

  • 1. Hawkeye
  • 2. Star-Lord
  • 3. Black Widow
  • 4. Captain America
  • 5. Iron Man
  • 6. Thor
  • 7. Nick Fury
  • 8. Hulk
  • 9. Black Panther
  • 10. Doctor Strange
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.