Hirdetés

Venom - a brutális főgonosz dacára a folytatás is családbarát lehet

|

Ne nagyon számítsunk arra, hogy a következő Venom film bedurvul majd.

Hirdetés

Figyelem! A cikk spoilereket tartalmaz a Venom kapcsán!

Mikor kiderült, hogy készülőben van a Venom film sokan arra számítottak, hogy egy ízig-vérig R-es besorolást megkívánó képregényfilmet kapunk, ám csalódnunk kellett, amikor kiderült, hogy a Sony megelégszik a PG-13-mal is. A stúdió döntése végül kifizetődőnek, vagy legalábbis nem egy végzetes hibának bizonyult. Noha a Venom egy megosztó alkotás lett, a filmet bírálók elsősorban nem a korhatár visszafogását hozták fel legfőbb negatívumként, valamint a bevételi adatok egyértelműen bizonyítják, hogy a rajongókat sem tántorította el a PG-13-as jelző.

Hirdetés

Az egyik stáblistás jelenet arra utal, hogy el fog készülni a Venom folytatása és, ha így lesz, akkor nagyon valószínű, hogy Carnage is színre lép, mint a film főgonosza. Ha Venom módszereit durvának tartottuk, akkor azt szorozzuk be öttel és megkapjuk Cletus Kassidy-t, egy pszichopata gyilkost, aki egyesülve a Carnage nevű szimbiótával egy még rémisztőbb veszedelemmé válik. Persze be lehet PG-13-as módon is mutatni ezt a karaktert, de mi értelme? Hogyan jöhetne át teljes valójában ez az elmebeteg pusztítógépezet egy visszafogottabb stílusban? Nos, Avi Arad producer szerint nagyon is egyszerűen:

"Amikor Carnage-ra gondolsz, akkor rögtön az R-es besorolással párosítod őt. De, ha ismered a történetét, ismered a képregényeket, akkor tudod, hogy valójában, nincs szó R-ről. Ő egy megsebzett lélek. Nem az a lényeg, hogy mit tesz, mert nincs szükség arra, hogy bemutassuk, ahogyan a kés az egyik helyről a másikra megy és ahogyan fröcsög a vér. Amit meg kell mutatnunk az a motivációja. Így született? Együtt kellene éreznünk vele? Ha sikerül, olyan gonoszt teremtenünk, akivel együtt tudunk érezni, akkor megcsíptük a főnyereményt."

A Venommal már megcsinált valami hasonlót a stúdió. Ahelyett, hogy igazán durva képsorokat mutattak volna, inkább csak éreztették a karakter cselekedeteit. Arad szavai alapján hasonló tálalásban kaphatjuk meg Carnage-t is, akinek a motivációit helyezik előtérbe, cselekedeteinek miértjét és az erőszakos képsorok csak hellyel-közzel lesznek felfedezhetők. Azt mindenki el tudja dönteni magának, hogy ez bejön-e neki vagy sem.

A Venomot már megtaláljátok a mozikban. Kritikánkat itt olvashatjátok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.