Hirdetés

Spike Lee kiakadt a Zöld könyv győzelmén

|

A forradalmárlelkű rendező nyilatkozott a film győzelméről, és arról is, hogy ő el van átkozva.

Hirdetés

A tegnap hajnali 91. Oscar-díjátadó nem fog bevonulni a legnézettebb showműsorok közé (igaz, picivel többet nézték, mint a 2018-ast, ami betudható a különféle hercehurcáknak), viszont akadt emlékezetes pillanata is. Az egyik ilyen pillanat többek között az volt, amikor az show legfőbb díját, a Legjobb filmnek járó Oscart a Viggo Mortensen és Mahershala Ali nevével fémjelzett Zöld könyv nyerte, hiszen Spike Lee kissé nagyon kiakadt emiatt. A Csuklyások - BlacKkKLansman rendezője teljesen ledöbbent, hogy miért ez a film nyerte a díjat, amit még szóvá is tett.

 

Hirdetés

A sok pletykával ellentétben Lee nem kezdett el fel-alá járkálni a kulisszák mögött és őrjöngeni, mindössze egyáltalán nem örült a Zöld könyv nyerésének. Habár tényleg élvezetes filmet tett le az asztalra Peter Farrell, az mégis elmondható, hogy az Akadémia nagyon biztonsági játékot játszott azzal, hogy ennek az alkotásnak adta a díjat. Spike Lee pedig egyrészt emiatt, másrészt pedig amiatt kapta fel a vizet, mert ugyanaz megismétlődött vele, mint anno 1989-ben. Tudniillik ebben az évben adta ki a "mesterművét", a Szemet szemért mozit (Do the Right Thing), amivel a neve szorosan egybeforrt, viszont még csak nem is jelölték a Legjobb film díjára. Hiszen ezt a díjat nem más nyerte akkor, mint a Morgan Freeman főszereplésével készült Miss Daisey sofőrje (amit Lee nagyon nem szeret), amiben egy fehér nő és egy fekete férfi barátságát ismerhetjük meg. Ez a történet nagyon hasonló a Zöld könyvére, amelyben a Viggo Mortensen által alakított Tony Lip lesz Don Shirley zongoraművész sofőrje. Ezzel kapcsolatban Lee így nyilatkozott:

"Én el vagyok átkozva! Akárhányszor valakinek a sofőrje lesz valaki, én mindig megszívom. Csak épp most annyi változott, hogy helyet cseréltek."

Lee egyébként most nyerte meg az első Oscarját a Csuklyások adaptált forgatókönyvéért és legalább most is, beszéde közben kifejthette, mit gondol a jelenlegi helyzetről a feketéket illetően.

Szerintetek megérdemelte kapta a díjat, vagy ti másnak ítéltének volna oda?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.