Hirdetés

Érdekes sportfilmmel jelentkezik Taika Waititi a Thor folytatása előtt

|

Egy közelmúltbeli sporteseményt visz vászonra az új-zélandi rendező, ami első ránézésre eltér a tőle megszokott stílustól.

Hirdetés

Néhány hete tudtuk meg, hogy a Ragnarök sikerén felbuzdulva érkezik a negyedik Thor film, amire 2021-ben ülhetünk majd be. A Love and Thunder alcímet viselő mozi legnagyobb meglepetésünkre visszahozza Jane Foster karakterét, aki a képregényekhez hasonlóan megszerzi Thor erejét. Mielőtt azonban a rendezői székben visszatérő Taika Waititi minden energiáját a villámlás istenének szentelné, még bevállalt egy tőle meglehetősen szokatlan témájú adaptációt.

Hirdetés

Waititi ugyanis egy sportfilmmel jelentkezik legközelebb (legalábbis a Jojo Rabbit után), amit a 2014-es foci világbajnokság legesélytelenebb meglepetés csapatáról készít. Az alkotás a 2015-ben bemutatott "Next Goal Wins" című dokumentumfilmet adaptálja, ami egy apró csendes-óceáni állam, Szamoa útját mutatja be a világbajnoksági kvalifikáció felé. Az új-zélandi rendezőt Andy Serkis és Jonathan Cavendish kereste meg a projekttel kapcsolatban és miután rábólintott, a Fox Searchlight is beállt a film mögé terjesztőként.

A sajátos humoráról ismert rendező első ránézésre furcsának tűnhet egy ilyen komolyabb hangvételűnek ígérkező sportdráma mögött, de portfólióján megtaláljuk a Vademberek hajszáját is, amivel már sikeresen megmutatta egy másik oldalát. Adottak tehát a feltételek egy tőle kissé szokatlan műfaji próbálkozáshoz, amiből így sem gondolnánk, hogy kimaradnának Waititi legfőbb ismertető jegyei.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.