Hirdetés

Te tudod, hogy mikortól nyereséges egy film?

|

Sokszor felmerül, hogy a filmek bevételéből mennyi a tényleges profit és mikor nevezhetünk bukásnak egy alkotást, ezt igyekszünk tisztába rakni.

Hirdetés

Amikor tavaly összeszedtük a filmvilág legnagyobb bukásait (anyagi és nem minőségi szempontból!), számos hozzászólásban felmerült a kérdés, hogy miképpen működik a mozis matek, mikortól számít nyereségesnek egy film, vagy hogy mennyi megy a bevételből a stúdiónak. Sőt, sok példa van arra is, hogy milyen az, ha egy alkotás megbukik, később mégis megszeretik a nézők

A számokat nagyon sokan félreértelmezik, de ez nem meglepő, ugyanis nem egyszerű a képlet, ami alapján eldől, hogy nyereséges vagy veszteséges-e egy-egy produkció: a művelet ugyanis közel sem csak abból áll, hogy a bevételből kivonjuk a büdzsét, ugyanis számos további részlet van, mint a marketingköltség, ráadásul a stúdiók gyakran csalnak is a kedvezőbb adózás miatt. 

Hirdetés

A GameStar hiánypótló cikke éppen ezért született, hogy rendet téve a fejekben utánajárjon, mi a helyzet a bevételekkel és a profittal. Olyan közismert példákon keresztül olvashatjátok, illetve az alábbi videóban hallgathatjátok meg a téma kifejtését, mint a Bosszúállók: Végjáték, a Warcraft filmváltozata, a Black Adam vagy éppen a Harry Potter és a Főnix Rendje, szóval ha kicsit is érdekelnek ezek anyagi hátterei, vagy ha jobban meg akarjátok ismerni a mozis matekot, akkor hajrá: 

Ha bármivel kapcsolatban felmerül bármilyen kérdésetek, mindenképpen tegyétek fel kommentben, igyekszünk rá válaszolni. Mi a véleményetek az elhangzottakról?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.