Hirdetés

The Walking Dead - így választották ki Negan áldozatát

|

A show egyik producere, Greg Nicotero részletesen beszámolt arról, hogy mi alapján döntötték el, melyik főszereplőt ölje meg Negan a hatodik évad végén.

Hirdetés

Csak nyugalom! Semmi spoiler veszély! A sorozat executive producere, a VFX guru Greg Nicotero nem árulta el, hogy végül is ki lett a hatalmas cliffhanger-rel végződő szezonzáróban Negan áldozata. Csak a megfelelő szereplő kiválasztásának folyamatáról mesélt részletesen.

Hirdetés

A képregények atyjának, Robert Kirkman-nek hála már biztosra tudunk egy nevet, akit lehúzhatunk a lehetséges áldozatok listájáról. De még így is maradtak tízen a pakliban. A képregény rajongók, s mostanra bizonyára a füzeteket nem ismerő fanok túlnyomó többsége is tudja, hogy az eredeti sztoriban Negan feltűnésekor Glenn-t veri halálra (a 100. számban) a Lucille-nek keresztelt szögesdrótos-baseballütőjével. Ám a sorozat történései mostanra már nagyon eltérnek a képregényekétől. Szinte teljesen más a karakterek sorsa, a fő vezérfonalat leszámítva. Így, ennek fényében, s a hatodik szezon közepén megjátszott kamu Glenn-halál után, már senki biztos benne, hogy a sorozatban is Glenn lesz az áldozat.

Sőt! A készítők többször el is mondták, hogy nem ragaszkodnak ennyire szorosan a képregényekben történtekhez, s annak a halálesetnek amúgy is a sokkoló, brutális és persze váratlan mivoltától van olyan erős drámai hatása és súlya. Tehát bármelyik szeretett főbb szereplő esetében is elérhető ugyanez a hatás. Így teljesen érthető, hogy a The Walking Dead rajongók körében április óta a "Kit ölt meg Negan?" a legnépszerűbb beszédtéma.

A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy tudtuk, hogy ez is el fog jönni. Mióta kijött a 100. szám, azóta rendszeresen beszélgettünk erről  Steven-nel (Steven Yeun, Glenn megformálója). Akkor, négy évvel ezelőtt, mikor azt a füzetet kiadták, beültünk reggelizni, átolvastuk és beszélgettünk róla. Mennyire brutális, váratlan és értelmetlen... Ez az érzés fogott el minket. Szóval mikor már tudtuk, hogy hamarosan eljön ez a pillanat a sorozatban is, mélyebben is belemerültünk.

Azt hiszem, az új évad első epizódjában a legmegrendítőbb ennek a várt pillanatnak a megélése lesz.  Egyértelmű. S ami még rendkívül érdekes volt számomra, mint az epizód rendezője, hogy miként változtatja meg ez az esemény az egész sorozatot és a szereplőket mindörökre. A jelenet leforgatása során nagyon fontos volt számomra, hogy olyan hatása legyen, mint amikor a csatatéren szépen lassan felszáll a füst, de még öt-tíz-húsz perccel később is a történtek hatása alatt vagyunk. Ez igazán lenyűgöző erőpróbája az érzelmeknek, hiszen lesokkol, ugyanakkor egyből jelentkezik a tagadás, hogy ez nem lehet igaz, ezt nem akarjuk elhinni. A színészeink pedig, akik részt vettek a jelenetben mind-mind mesteri alakítást nyújtottak.

De előtte minden alkalommal, ahogy közeledtük ehhez a pillanathoz, amikor elkezdett körvonalazódni, vagy amikor már a forgatókönyv első verzió elkészültek, majd később mikor az íróink már csak erről beszéltek, próbáltuk tudomásul se venni. Próbáltuk meg se hallani, hogy közeledik. S azt hiszem, mire eljutottunk ennek az ominózus epizódnak a leforgatásához, már mindenki beletörődött. Hiszen rengeteg gyötrődött a annak tudatában, hogy a karaktereink most örökre megváltoznak.

Mesélte Greg Nicotero (producer, rendező) a legutóbbi nyilatkozatában. Már a fenti sorok olvasása is megrázó, s minden bizonnyal valóban a következő epizód lesz a The Walking Dead történetének legsokkolóbb és legbrutálisabb része. Negan és a Megmentők megérkeztek és mindent megváltoztatnak. Örökre. Bármelyik főszereplő is távozik, biztosan elmorzsolunk majd egy-két könnycseppet. Az AMC zombi-drámája október 23-án tér vissza a képrenőkre. Várjátok már?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.