Hirdetés

A Thor: Ragnarok írója körmölheti a Fekete Macska filmet

|

A Sony ismét univerzumépítésbe kezd.

Hirdetés

Múltkor robbant a hír, hogy jövőre érkezik a különálló Venom-film sejteni lehetett, hogy a Sony nem kíván itt megállni és tovább építgeti a Pókuniverzumát, egyelőre Pókember nélkül. Most pedig úgy néz ki, hogy a sokszor emlegetett Fekete Macska film is megvalósul.

Hirdetés

A Sony ugyanis megbízta a Thor: Ragnarokat jegyző Chris Yostot, hogy Fekete Macska és Silver Sable köré írjon egy forgatókönyvet. Yost a Westworldöt is író Lisa Joy írását fogja átdolgozni, a produceri teendőket pedig Matt Tolmach és Amy Pascal látják el (Avi Arad sehol, ez mondjuk jó jel), amire korábban "titkos női spin-off"-ként hivatkoztak belsős körökben.

Fekete Macska az egyik leghíresebb női karakter Pókember világában, mondhatni ő a Marvel Macskanője: egy akrobatikus betörő, aki civilben a Felicia Hardy névre hallgat, és nem egyszer románcba keveredett Pókemberrel. A karaktert ráadásul már a vásznon is láthattuk, igaz, hogy csak civilben, ugyanis feltűnt A csodálatos Pókember második részében, az Oscar-jelölt Felicity Jones (A mindenség elmélete, Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet) tolmácsolásában, méghozzá Harry Osborne (Dane DeHaan) titkárnőjeként. Már akkor is suttogtak egy különálló kalandról (aminek még mindig több értelme volt, mint a May nénis spin-offnak), valamint a hangsúlyosabb szerepéről a folytatásokban, azonban a Sony és Marvel közti egyezséggel, valamint Andrew Garfieldék menesztésével ez a terv is kútba esett.

Silver Sable karaktere már kevésbé ismerős, noha az 1985-ös keltezésű figura már tiszteletét tette egy néhány rajzfilmben (pl. Spectacular Spider-Man). A civilben Silver Sablinova nevet viselő hölgyemény sem kevésbé érdekes, mint partnernője: egy zsoldos igazságosztó, aki a családi vállalkozás igazgatója, a náci-vadász apja képezte ki a harcra.

Mindkét karakter eléggé sajátosan kezeli a törvényeket, szóval már ezek alapján érdekes lenne őket a vásznon látni, arról nem is beszélve, hogy a girl-power egyértelműen érezteti a hatását a zsánerben: ott van a Netflix Marvel sorozata, a Jessica Jones, érkezik Captain Marvel, és az ellenoldalon ott van a Gotham City Sirens is, Harley Quinnel és Méregcsókkal. Rendezőt ugyan mind a Venom-film, mind ez a projekt még keres magának, várhatóan mindkettő forgatása idén ősszel indulna. A Variety értesülései szerint mindkét film elkülönülne az idén esedékes Pókember-reboottól, a Hazatéréstől és ezzel együtt a Marvel Filmes Univerzumától.

Tehát egy olyan Pókember világban kívánják őket bemutatni, ahol nincs benne a Hálószövő (vagy csak nagyon kicsit) és semmi köze a Marvelhez. Ennek így nem sok értelme látszik, még akkor sem, ha a filmek esetleg jók lesznek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.