Hirdetés

Úgy tűnik, mégis elkészülhet a Warcraft-film folytatása

|

Lehet, hogy mégsem kell végleg eltemetni a Warcraft-univerzum filmes jövőjét.

Hirdetés

Több mint 4 éve, hogy megjelent Duncan Jones rendezésében a Warcraft: A kezdetek c. fantasy, ami a legendás videojátékszéria történéseinek egy részét dolgozta fel - ahogy arra az alcím is utal, annak egy kezdeti időszakát. Mérsékelt Warcraft-rajongóként ugyan én kifejezetten jól szórakoztam a látottakon, összességében negatív kritikai visszhang kísérte a filmet, ahogy az amerikai közönségnél is elég nagyot bukott a Blizzard és a Legendary Entertainment színes fantasy-je. 

Hirdetés

Azóta szinte teljes csönd ült a folytatással kapcsolatban, egyetlen reményforrásként szolgált a tény, miszerint az első és ezidáig egyetlen Warcraft-film az ázsiai mozipénztáraknál viszonylag szépen termelt. Most pedig a megbízható és hiteles forrás hírében álló Daniel Ritchman számolt be arról, hogy a World of Warcraft és a tengerentúli népszerűségnek köszönhetően mégis elkezdődtek a második rész munkálatai.

A Warcraft: A kezdetek azonban még az ázsiai piaccal sem tudta pozitívba billenteni a film bevételeit, lévén a 160 millió dolláros, kizárólag a film készítésébe fektetett büdzsé mellett a marketinggel és egyéb kiadásokkal együtt nagyjából 450 millió dollárt kellett volna termelnie a filmnek, hogy nullszaldósnak számítson. Az egészen gyenge, 47 millió dolláros amerikai bevétel mellett azonban világszinten is megállt a Warcraft 439 millió dollárnál - ami ugyan nem hozta vissza a filmbe fektetett pénzt, egészen a Pokémon - Pikachu, a detektív bemutatásáig még így is a legnagyobb bevételt hozó játékadaptációról beszélhettünk. 

Most pedig nagyon úgy fest, hogy a Legendary stúdiója részben a kínai piacon való népszerűségre is alapozva ad egy újabb esélyt a franchise-nek, remélhetőleg egy jóval sikeresebb végkimenetellel. Az 1994-ben megszületett, és azóta is szüntelen bővülő Warcraft világa majdhogynem kimeríthetetlen, szóval alapanyag az lesz bőven egy ütős fantasy összerakásához. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.