Hirdetés

Újgenerációs kamerák fejlesztésébe kezdett az IMAX

|

A vadiúj kamerákat leghamarabb a jövő év második felében kezdhetik el használni a filmesek.

Hirdetés

Nem létezik jelenleg modernebb technológia a filmgyártásban, mint az IMAX, amelynél jobban semmi sem tudja átadni azt, amit a filmrendezők szeretnének a nézőknek tálalni a mozikban. Éppen ezért izgalmas a bejelentés, mely szerint az IMAX nemrég belevágott az újgenerációs kameráik fejlesztésébe. A cég nemrég árulta el, hogy a következő két évben négy vadiúj, a lehető legkorszerűbb kamerák fejlesztését tűzte ki céljául.

Hirdetés

Az új IMAX kamerák kicsit visszafogottabb dizájnt és számos fejlesztést tartalmaznak majd. Az IMAX ezen felül más vállalatokkal is együttműködik, köztük a Kodakkal, amely fokozott műszaki támogatást és a 65 mm-es filmanyag gyártását kínálja, vagy éppen a Panavisionnel, akik továbbra is karbantartást biztosítanak az IMAX kamerákhoz világszerte. Az IMAX emellett a FotoKem-mel is dolgozik a gyártási munkafolyamatok javításán, valamint az utómunkálati szolgáltatások koordinálásán.

Az IMAX jelenlegi kamerái és objektívjei is jelentős fejlesztéseken mennek keresztül. Megan Colligan, a cég elnöke így fogalmazott:

Mivel az IMAX fokozatosan a szórakoztatás és a rendezvények globális platformjává vált, egyre több filmesnek, történetmesélőnek és művésznek szeretnénk lehetőséget kínálni arra, hogy a mi páratlan csúcstechnológiánkkal alkossanak. Az IMAX élmény minden eddiginél kiterjedtebb kreativitást biztosít, és ezek az új filmkamerák lehetővé teszik az alkotók új és régi generációjának számára, hogy még jobban kiaknázzák az IMAX erejét.

Az IMAX emellett természetesen szorosan együttműködik a rendezőkkel és operatőrökkel, hogy segítsen azonosítani a fejlesztés alatt álló kamerák új specifikációit és részleteit. Az egyik ilyen filmkészítő Jordan Peele, akinek legújabb filmje, a Nope lesz a következő olyan alkotás, amelyet az IMAX kamerák jelenlegi generációjával készítenek. A másik pedig ki más lehetne, mint Christopher Nolan. Nolan 2008-as Batman-filmje, A sötét lovag volt az első hollywoodi film, amely IMAX kamerákat használt, a rendező pedig azóta minden filmjét ezzel a technológiával készítette el. Nem lesz ez másként legújabb mozijánál, az Oppenheimernél sem, amelynek forgatása jelenleg is zajlik.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.