Hirdetés

Az utálkozás majdnem öngyilkosságba hajszolta a Jar Jar Binkset alakító színészt

|

A filmtörténelem során talán egyetlen karaktert sem ért olyan össznépi utálat, mint Jar Jar Binkset. Sajnos ezt leginkább a karaktert alakító színész sínylette meg. Ő vallott most élményeiről.

Hirdetés

Ahmed Best, akit a világ leginkább Jar Jar Binksként ismer a Star Wars előzménytrilógiából bevallotta, hogy egykor az öngyilkosság közelében járt sűrűn kritizált szerepe miatt. A Baljós árnyakban felbukkanó Jar Jar sokaknál kiverte a biztosítékot túlzottan idiótára vett figurájával. A színész most a Twitteren osztott meg egy fotót, amin fiával látható. Azon a helyen állnak, ahol majdnem véget vetett az életének.

Hirdetés

"Jövőre lesz 20 éve annak, hogy szembe kell néznem azzal a média visszhanggal, ami a mai napig befolyásolja a karrierem. Ez az a hely, ahol majdnem véget vetettem az életemnek. Még mindig nehéz beszélni róla. Túléltem és most ez a kissrác a jutalmam érte. Jó történet lenne ez a szóló műsorom számára? Mondjátok meg."

Nem ez az első alkalom, hogy a színész nyíltan beszélt az őt érő negatív élményekről Jar Jar eljátszása miatt. Tavaly a Wirednek adott interjút, amikor elmondta, hogy "Halálos fenyegetéseket kaptam az interneten. Emberek jöttek oda hozzám azt állítva, hogy elrontottam a gyerekkorukat. Nehéz ezt feldolgoznia egy 25 évesnek." A Baljós árnyak volt az első Star Wars film A Jedi visszatér után és egyben Best első komolyabb filmes szerepe is. Sajnos az álommelóból hamar rémálom lett.

A borzalmas fogadtatás ellenére George Lucas rendező úgy döntött, hogy sem A klónok támadásából, sem pedig A Sith-ek bosszújából nem hagyja ki a karaktert. Jar Jar ezekben a filmekben már jóval kisebb szerepet kapott. A trilógiát követően Ahmed Best néhányszor még kölcsönözte a karakter hangját, de 2016-ban elmondta, hogy többé már nem szándékozik visszatérni.

"Azt gondolom, hogy elég pusztítást okoztam. Kibékültem a Star Wars univerzumban elfoglalt helyemmel. Nem kell visszatérnem. Ha hívnának akkor nemet mondanék. Nem szeretnék már visszatérni. Tettem, amit tettem és szerintem jó volt. Szerintem szórakoztató volt. Most pedig ideje továbblépni."

A színész friss posztját látva nem csoda, hogy nem akar visszatérni a Star Wars franchise-hoz. Ha a saját élményéhez hozzávesszük a közelmúltban történteket, nevezetesen azt, hogy Az utolsó Jedik színésznőjét, Kelly Marie Trant rasszista és egyéb sértő kommentekkel sikerült a sértett rajongóknak elkergetnie Twitteről, akkor még inkább érthető Best álláspontja.

Szerencsére most csupa-csupa pozitív kommentet és támogatást kapott annak hatására, hogy felvállalta küzdelmét az öngyilkossággal. Ami a szóló műsort illeti, a színész egy olyan projektre utal, amit egy ideje tervezget és a Baljós árnyák 20. évfordulója alkalmából szeretne összehozni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.