Hirdetés

Végre elkezdődött a The Man Who Killed Don Quixote forgatása!

|

Terry Gilliam rögös utat járt be, de nem adta fel. 17 év várakozás után végre elkezdhette leforgatni Don Quijote történetének sajátos feldolgozását.

Hirdetés

Csodák márpedig léteznek. Terry Gilliam már a 90-es évek végén eltervezte, hogy leforgatja régi filmálmát, Don Quijote történetét, de a balsors mindig közbeszólt. Úgy tűnik, hogy végre valahára összegyűjtött annyi pénzt, hogy sajátos feldolgozását a kamerák elé vigye. Hivatalosan is elkezdődött a forgatás!

Hirdetés

Már 2000-ben is sor került a forgatásra Johnny Deppel a főszerepben, ám akkor egy díszletet ért tűzvésznek (egyes források szerint árvíznek), valamint az akkor főszereplő, Jean Rochefort lebetegedésének köszönhetően arra kényszerültek, hogy határozatlan időre jegeljék az ügyet. A hollywoodi stúdiókkal viharos kapcsolatot ápoló Gilliam azóta többször került pénzszűkébe, ezért más projekteket helyezett előtérbe helyette, és sokszor nyilatkozta, hogy inkább kivárja a megfelelő időt, sem mint elkapkodja a Don Quijote-t. Az utóbbi években sorra érkeztek a casting-hírek felőle. 2010-ben Ewan McGregor és Robert Duvall vállalták el a főszerepeket, de később szóba került John Hurt és Michael Palin is, mint címszereplők. Végül a direktor régi favoritjában, Jonathan Pryce-ban állapodott meg, mellette pedig Adam Driver fog segédkezni, aki Toby-t alakítja majd. Mellettük feltűnik még Stellan Skarsgard és Olga Kurylenko is.

Korábbi hírek szerint a forgatást 2016 októberében kezdték volna, ám valami miatt csúsztatták a projektet, így a bemutató sem várható 2018 előtt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.