Hirdetés

Végül nem a Pókember: Nincs hazaút nyerte az Oscar közönségdíját

|

Sokan lobbiztak az új Pókember filmért, de végül a dobogóra sem jutott fel.

Hirdetés

Bár érthető módon az Oscar nincs olyan rangos gála, mint a sajátunk, az Uszkár-díj (kacsint), viszont még mindig sokat jelent, ha egy filmnél vagy alkotónál fel van tüntetve, hogy Oscar-díjas vagy Oscar-díjra jelölt, így érthető módon a stúdiók egyre többet kampányolnak azért, hogy a blockbusterek is szerepet kaphassanak a fontosabb kategóriákban. Ezzel kapcsolatban van már némi pozitív előrelépés, hiszen a Dűne ott volt a legjobb film esélyesei között (még ha nem is nyert), azonban sokan még mindig úgy érzik, hogy a hasonló nagy költségvetésű alkotások továbbra sem kapják meg a kellő figyelmet az Akadémiától, ezért utóbbi létrehozott egy külön szekciót, a közönségdíjat. 

Hirdetés

A nézők Twitteren szavazhattak a kedvenceikre két kategóriában. Az elsőben a legjobb filmes pillanatot keresték, és bár komoly esélyes volt a három Pókember találkozása a Nincs hazaútban és a Bosszúállók: Végjáték portálos fináléja is, végül a rajongók kitartó kampányolásának hála a Zack Snyder-féle Az Igazság Ligája egyik jelenete nyert, méghozzá a következő: 

Ami pedig a legjobb közönségfilmet illeti, komoly küzdelem volt többek között a Pókember: Nincs hazaút, a Hamupipőke, a Johnny Depp nevével fémjelzett Minamata és a Zack Snyder-féle A halottak hadserege című netflixes zombifilm között, végül utóbbi győzött. Összességében tehát elmondható, hogy Zack Snyder két alkotása is Oscar-díjas lett, még ha "csak" közönségdíjas is. 

Ti egyetértetek az eredménnyel?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.