Hirdetés

Vígjátéknak fog tűnni a Sicario a folytatáshoz képest

|

Taylor Sheridan forgatókönyvíró szerint a Soldado címre keresztelt folytatás mellett el fog törpülni a Sicario sötét hangulata.

Hirdetés

Még mielőtt Denis Villeneuve olyan sci-fikkel foglalkozhatott volna, mint az Érkezés, A Szárnyas Fejvadász 2049 vagy a soron következő projektje, a Dűne-adaptáció, elmerült az akció-thriller műfaján belül is a Sicarióval. Bár a kritikusok és a közönség sorai között is egyhangú konszenzus alakult ki arról, hogy a Sicario egy kerek történetet mutatott be - egészen működőképesen -, a stúdió mégis ágaskodott a folytatás mellett, amivel meg is bízták Taylor Sheridant, az első rész forgatókönyvíróját.

Hirdetés

Sheridan figyelmeztette a stúdiót, hogy ő nem a hagyományos folytatások mestere, de elvállalta a Soldadóra hallgató projektet, és végül alaposan meglepte a fejeseket a végeredménnyel.

"Amikor közöltem velük, hogy megírom a forgatókönyvet, a szokásos stúdiós beleszólási jogokat kérték tőlem, amire csak annyit mondtam, hogy 'Nem-nem, srácok. Az első rész teljesen eredeti volt. Elmegyek, megírom, majd visszaküldöm nektek.' Bíztak bennem, úgyhogy rábólintottak a feltételeimre. Amikor pedig elolvasták a szkriptet, csak annyira tellett tőlük, hogy 'A fenébe is, bajban vagyunk.' A Soldadóhoz képest a Sicario vígjátéknak fog tűnni. Szóval, igen, lehet nem én vagyok a megfelelő ember a folytatások megírásához."

A Sicariót sok jellemzővel lehetne felruházni, de azzal semmiképp, hogy egy könnyed, laza hangulatú film lenne. Sheridan megállapítása és a stúdió reakciója máris még érdekesebbé tette a Soldadót, melyben vissza fog térni Benicio del Toro, Josh Brolin, illetve Jeffrey Donovan, viszont Emily Blunt már nem, ahogy Villeneuve sem tudta elvállalni a direktori szerepet a Szárnyas Fejvadász 2049 miatt. Utóbbi helyére Stefano Sollima érkezett, aki már az utómunkálatok fázisban csiszolja tovább a leforgatott filmet.

Sheridan nyitva hagyta a kaput arra az eshetőségre is, ha a Soldado is sikersztorivá nőné ki magát, ugyanis meglátása szerint további történeteket is fel lehetne dolgozni ebben a világban. A forgatókönyvíró szerint nagy előnyük, hogy mind a Sicario, mind a Soldado kevés pénzből készült el - blockbusterekhez képest - és ez is elősegíti a franchise trilógiává bővülésének esélyeit. Természetesen az alapfeltétele ennek egy pénzügyileg is jól muzsikáló folytatás.

Megjelenési dátumot egyelőre nem kapott a Soldado, de tekintve, hogy már a munkálatok végén járnak Sollimáék, bizonyára hamarosan kiderül, mikor is nyerünk újabb betekintést a mexikói drogkartellek kegyetlen világába. Ti szerintetek hogyan lesznek képesek egy még komorabb hangulatot varázsolni a filmvászonra a Soldadóban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.