Hirdetés

A Vissza a jövőbe írója elragadónak találja a Végjáték kikacsintását

|

Nem maradt popkulturális utalások nélkül a Bosszúállók: Végjáték, amelyek egyikére most reagált a Vissza a jövőbe társalkotója.

Hirdetés

Immáron véget ért a spoiler tilalom a Bosszúállók: Végjátékra nézve, de ha valamilyen oknál fogva még nem láttad volna a filmet és mégis ezt a cikket olvasod, akkor jobb ha most megállsz mielőtt belefutnál a film egy kulcspontjának lelövésébe. Szóval a Végjáték egy egészen új koncepciót hozott be a Marvel Filmes Univerzumba az időutazás beemelésével, amelynek működését nagyon okosan hasonló filmekre reflektálva magyarázták el a készítők. Az MFU szabályai szerint nem lehet egyszerűen visszautazni az időben és megváltoztatni a történelmet, mert csupán töréspontokat és alternatív valóságokat hoznánk létre ezáltal. Rhodey javaslata arra, hogy nyírják ki Thanost baba korában tehát nem lehetséges, pontosabban nem célra vezető. Erre Scott Lang meg is jegyzi, hogy "Akkor a Vissza a jövőbe egy rakás ostobaság?"

Hirdetés

A kultikus időutazós sci-fi írója, Bob Gale reagált arra, hogy megemlítésre került alkotása a Végjátékban. Szinte nem is tudunk időutazásra gondolni anélkül, hogy ne jutna a Vissza a jövőbe az eszünkbe, így a filmre utaló referenciák számos helyen felütötték már a fejüket. Gale-nek tehát nem lehet újdonság, ha a legkülönbözőbb helyeken találja szembe magát mondjuk egy DeLoreannel, de a Végjátékos utalást mégis különlegesnek élte meg.

"Elragadtatva éreztem magam mikor megtudtam a Végjátékból, hogy a Marvel szuperhősei szeretik a Vissza a jövőbe filmeket. Tudom, hogy szinte a világ összes tájára eljutottunk már, de nem gondoltam volna, hogy a multiverzum más részeire is. Most már csak azt kell kiderítenem, hogy kapunk-e valamit a multiverzumbéli bevételekből."

Ha bevételi szinten szeretnének a Végjáték nyomába érni, akkor mindenképpen szükség lesz dimienziókat átívelő segítségre, hiszen a Russo testvérek alkotása immáron a világranglista 2. legtöbb pénzét termelő filmje. 2,48 milliárd $-os bevételét egyedül az Avatar előzi meg kb. 300 millióval.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.