Hirdetés

Will Smith felelősnek érzi magát a járvánnyal kapcsolatos téves információk miatt

|

A színész szerint korábbi filmje sok kavarodást okozhat a nézőkben a járvány idején.

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt akarva-akaratlanul is előkerülnek az elmúlt években megjelent olyan filmek, ahol valamilyen formában egy hasonló esemény idézte elő a nem épp kellemes körülményeket. Steven Soderbergh Fertőzése konkrétan népszerűbb, mint valaha, ami a film utólagosan észlelt pontosságából adódóan nem is meglepő. Ám a 2007-es Legenda vagyok is fel lett kapva az elmúlt hetekben, ahol egy világjárvány gyakorlatilag szörnyetegekké konvertálta a népesség nagy százalékát.

Hirdetés

A film sztárja, Will Smith az Access YouTube csatornájára feltöltött videóban tart gyakorlatilag egy családi kerekasztalt, ahol maga könnyed stílusában a Legenda vagyok nem várt mellékhatásairól beszél - ha valóban elfogadjuk, persze, hogy az emberek egy sci-fiből készülnek fel a járványra. Smith egy víruskutatót alakít a filmben, a forgatások előtt pedig lehetőséget kapott arra a színész, hogy egy gyorstalpaló erejéig maga is jobban belelásson a vírusok világába.

Miután Tom Hanks bejelentette, hogy feleségével együtt pozitívak lett a koronavírus-tesztjük, a Legenda vagyok felkapottá vált a különböző közösségi oldalakon - többen is azzal viccelődtek, hogy hamarosan hasonló helyzet vár az emberiségre, mint amit a filmben láthattunk. Smith elmondta a videóban, hogy felelősnek érzi magát, amiért a film révén ilyen fals információk keringenek a neten, főleg egy ennyire komoly és gondterhelt időszakban. A színész amellett, hogy néhány ilyen téves információt megcáfolt, emlékeztette a rajongókat, hogy hiába egy vírusszakértőt alakított a filmben, a valóság azért ennél jóval bonyolultabb.

Mindenesetre az biztos, hogy jelen helyzetben még nagyobb felelősség hárul a világ sztárjaira, akiknek a szava emberek ezreire hathat ösztönzően, legyen szó akár az alapvető higiénia betartásáról vagy a házi karantén kezdeményezéséről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.