Hirdetés

Will Smith-t 10 évre kitiltották az Oscar-díjátadóról

|

Megszületett a döntés az Akadémia részéről.

Hirdetés

Tizenkét nappal a Will Smith-Chris Rock balhé után meghozta ítéletét az Akadémia. A szervezet nemrég bejelentette, hogy Smith a mai naptól kezdve a következő tíz évben nem vehet részt sem az Oscar-díjátadókon, sem más, az Akadémia által szervezett bármiféle eseményen (legyen szó élő vagy virtuálisról). Az esetet követően a színész ugyan lemondott Akadémia-tagságáról, ám a szervezet úgy gondolta, hogy ennél egy súlyosabb büntetést is megérdemel a színész a szabálysértés miatt.

Hirdetés

A szervezet a közleményben megemlíti továbbá, hogy Smith megtarthatja a márciusi díjátadón elnyert Oscar-díját - amit a Richard király főszerepéért vihetett haza -, valamint a tíz éves eltiltás alatt is kaphat jelölést vagy díjat az Akadémiától filmjéért vagy alakításáért. Eredetileg csak április 18-án született volna döntés az ügyben, ám az Akadémia pénteken egy rendkívüli ülést tartott, ahol sikerült meghozniuk azt.

A pénteki ülés után a tagoknak küldött nyílt levelükben Dawn Hudson (az Akadémia vezérigazgatója) és David Rubin (az Akadémia elnöke) elismerték, hogy "nem kezelték megfelelően a teremben kialakult helyzetet", és elnézést kértek mindenkitől, hogy "elbuktak - mert nem voltak felkészülve erre a példátlan esetre". Ezenkívül kifejezték hálájukat Chris Rock felé, aki "rendkívüli körülmények között is megőrizte higgadtságát", és köszönetet mondtak az est műsorvezetőinek, jelöltjeinek, díjátadóinak és nyerteseinek a kitartásukért és támogatásukért a közvetítésük során.

Nem sokkal a döntés megszületése után Smith egy rövid nyilatkozatot adott ki, melyben elfogadja és tiszteletben tartja az Akadémia döntését.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.