Hirdetés

Ne számítsunk az X-Menekre a Marvel 4. fázisában

|

És a Fantasztikus Négyesre sem.

Hirdetés

Mióta csak bejelentették, hogy a Disney megveszi a 21th Century Foxot (bele értve a 20th Century Foxot, az FX csatornát és a National Geographic-ot a partnereivel) cirka 52 milliárd dollárért - plusz az apróért, amivel már 60 milliárdra rúg az összeg - azóta a Marvel rajongók dörzsölik a tenyerüket, hogy végre Pókemberhez hasonlóan az X-Meneket és a Fantasztikus Négyest is a Bosszúállók oldalán láthatják majd csatározni. Csakhogy ez az üzlet egy lassú folyamat, ami alapján ne számítsunk erre az egyesítésre egyhamar. 

Hirdetés

Kevin Feige-nek, a Marvel producerének a The Playlistnek adott nyilatkozata szerint ugyanis mire érdemben elkezdhetnék ezeket a karaktereket bevezetni, vagy akár foglalkozni velük, a 4. fázis a végére fog érni. 

Az egyezség megkötése eltarthat egy jó darabig és évekig tarthat, míg bármi is történne. Vagyis biztosan nem lesz hatása az eddig bejelentett öt filmre és valószínűleg még évekkel ezután sem lesz semmilyen hatása. Mert őszintén szólva még nem gondolkodtunk ezen. Csakis azt tartjuk szem előtt, amit megígértünk. Ez különösen igaz minden olyan filmre és azokra a karakterekre, amelyeknek a jogaival nem rendelkezünk, egészen addig, amíg valaki mást nem mond...

Feige pedig tisztában van vele, ami a nagy megegyezés közben kevesekhez jutott el, mégpedig az, hogy egy ekkora üzletet - amelynek hatalmas vállalatok, média konglomerátumok képezik a részét - nem két nap nyélbe ütni, mindemellett fontos tényező, hogy az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának Trösztellenes Osztályának jóvá kell hagynia az egészet. Maga a folyamat 12-18 hónapot vesz igénybe, míg a jogászok mindent átnyálaznak, vagyis legkésőbb 2019 nyarára születhet döntés az ügyben, amelynek könnyedén lehet akár az is a végkimenetele, hogy nem hagyják jóvá, mert úgy vélnék, hogy a Disney túl nagy részesedést szerez a piacon belül, ami valahol már most is fennáll. 

De amennyiben jóvá is hagyják, akkor is az átszerveződések, a cégek, munkahelyek összevonása, egyesítése, a megfelelő emberek kinevezése egy rendkívül hosszadalmas és komplikált folyamat, meglévő projektekre kell tekintettel lenni (és itt ne csak egy esetleges újabb X-Men-filmre, hanem Deadpool 3-ra, X-Force-ra is gondoljunk és ezek még mindig csak a képregény filmek) és a mutánsok, vagy Fantasztikusék esetében még így is ott van egy hosszadalmas kreatív procedúra, hogy hogyan illesszék be ezeket a figurákat egy már meglévő és szerteágazó univerzumba (khm... Doctor Strange... khmm...), kik játszák őket, stb. Vagyis több, mint reális az, amit Feige mond, hogy a 4. fázisban még csak egy easter egg-re se nagyon számítsunk Xavieréket illetően. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.