Hirdetés

10 streaminges premier, ami érdekelhet decemberben

|

Összegyűjtöttük a nagyobb streaming platformok decemberi premierjeit, amik között még egy új Vaják-sorozat is található.

Hirdetés

Nem kis mennyiségű ínyencséget, nagy sorozatos visszatéréseket vagy éppen vadonatúj adaptációkat tartogat számunkra a decemberi hónap streaming szempontból, ahol többek között egy limitált Vaják-előzményt is kapunk, a Dragon Age is tiszteletét teszi a filmvilágban, a Disney pedig a 2000-es évek egyik legszerethetőbb kalandfilmjét igyekszik feltámasztani A nemzet aranya sorozatos folytatásának képében.

December 6. Az Úr sötét anyagai 3. évad (HBO Max)

Harmadik évadjához érkezett Philip Pullman fantasztikus regényeinek sorozatos adaptációja, mely egyúttal lezárja Lyra különös történetét. A borostyán látcső című könyvet feldolgozó szezonban természetesen visszatér a feltörekvő Dafne Keen is. Érdekesség, hogy a széria producere, Jane Tranter korábban megosztotta, hogy eredetileg két évadban szerette volna elmesélni a konklúziót, ám a stúdió végül csak egyre bólintott rá. Bízunk benne, hogy így is méltó lezárást kap az HBO szériája.

Hirdetés

December 8. Doom Patrol 4. évad (HBO Max)

A DC kitaszított szuperbrigádja is visszatér a sorozatos mezőnybe, az új évad pedig egy hasonlóan őrült és elszállt kalandot ígér, mint az eddigiek. Az eredetileg a Titánok első évadjában bemutatott csapat december 8-án lép újból porondra, rögtön két epizóddal. Ezt követően heti rendszereséggel érkeznek majd a részek, egészen január 5-ig, amikor is szünetre vonul a széria, és csak az év későbbi szakaszában kapjuk majd meg a maradék 6 epizódot.  

December 9. Dragon Age: Feloldozás (Netflix)

A Dragon Age a játékipar elmúlt 15 évének egyik legmeghatározóbb szerepjáték-franchise-a, amihez nem csak a közeljövőben érkezik a Dreadwolf alcímre hallgató folytatás, de végre a filmvilágban is meglátták a lehetőséget a BioWare fantasy eposzában. A Netflix több ízben is bizonyította már, hogy elképesztően jó kezekben vannak náluk a videojátékos címek, elég csak az Arcane, a Castlevania és a DOTA sorozatokra gondolni. Reméljük, hogy most sem lesz ez másképp, és méltó módon lépi át a játékok médiumát a Dragon Age.

December 9. Cyrano (HBO Max)

A Peter Dinklage fémjelezte Cyrano drámája mintha már 3 éve debütált volna, olyan érzésünk lehet, ami részben igaz is, hiszen tavaly ténylegesen bemutatták már a filmet néhány országban, ám mintha fű alatt történt volna az egész. A Cyrano de Bergerac francia író személyét megörökítő drámát a premierkor elkerülték a komolyabb sikerek és elismerések, a streaminges debütálás viszont egy újabb esélyt adhat Dinklage különleges alakításának.

December 9. Louis Wain rendívüli élete (HBO Max)

Jó sűrű lesz ez a december 9, és még nincs is vége a felsorolásnak, mindenesetre egy újabb életrajzi dráma érkezik az HBO Max felületére, amiben nem más, mint Benedict Cumberbatch kelti életre a brit festőt, Louis Waint. A művész különlegessége abban rejlik, hogy pszichedelikus, ingergazdag képeinek tárgyát a házak öntörvényű uralkodói, a macskák képezték. Louis Wain kedvesét pedig a mindig remek Claire Foy alakítja, a főszereplő duó miatt tehát mindenképp érdemes tenni egy próbát a történelmi-életrajzi filmmel.

December 9. Éjszaka a múzeumban: Kahmunrah visszatér (Disney+)

Nyilván mára már megszokottá vált, hogy tényleg mindenből és mindenhez lehet folytatást vagy valamilyen spin-offot készíteni, így nem meglepő, hogy Shawn Levy 2006-os kaland-vígjátéka is visszatérhet hamarosan. A forma azonban kifejezetten jól állhat neki, ugyanis a Kahmunrah visszatér alcímre hallgató Éjszaka a múzeumban film rajzolt-animációs köntösben születik ujjá, a régi és egy új közönség megszólításában reménykedve.

December 14. A nemzet aranya: A történelem peremén (Disney+)

A nosztalgiavonaton nincsen fék, hiszen újfent a 2000-es évekbe utazunk vissza egy kicsit, méghozzá annak egy elképesztően légből kapott, de bűnösen szórakoztató kalandfilmjéhez. A Nicolas Cage fémjelezte A nemzet aranya gyerekkorom egyik legtöbbször újranézett filmje volt, mely még egy gyengébb, de még mindig szerethető folytatást is megélt. 15 évvel később a Disney úgy döntött, hogy megint felnyitja azt a bizonyos szelencét, és sorozatként támasztja fel a címet. A nemzet aranya: A történelem peremén egy új kalandort tesz meg főszereplőnek, a mindössze 20 éves, mindig álmodozó Jess Valenzuelát (Lisette Olivera), aki nem csak elveszett kincseket, de családjának múltját is kutatja. A stáb azonban nem cserélődik le teljesen, ugyanis van egy visszatérőnk Justin Bartha személyében, aki ez eredeti filmek bohókás Riley Poole-ját kelti újból életre. Nagyon bízunk egy méltó visszatérésben, a sorozatos formátum pedig még jól is állhat a koncepciónak.

December 15. Sonic Prime (Netflix)

A Sonic meglepően jól sikerült mozifilmes feldolgozásai gyakorlatilag új életet leheltek a franchise-ba. Az elmúlt hetekben debütált a Frontiers című vadonatúj Sonic-játék is, melyhez hamarosan csatlakozik a Netflix animációs szériája, a Sonic Prime. A dimenziókon átívelő kaland az eddig látottak alapján kifejezetten hű a franchise látványvilágához, így már tényleg csak egy könnyed, szórakoztató cselekményre lesz szükség a rajongók lelki üdvéhez.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


December 21. Jack Ryan 3. évad (Amazon Prime)

A Tom Clancy-féle Ryanverse is hamarosan visszatér a képernyőkre, pontosabban a CIA ügynökének, Jack Ryan életébe jönnek újabb bonyodalmak. Az Amazon Jack Ryan-szériája harmadik állomásához érkezik, aminek már bőven ideje volt, hiszen utoljára 2019 októberében láthattuk a John Krasinski által remekül megformált karaktert. A közelgő évad az előzőekhez hasonlóan 8 epizódból fog állni, és azt is tudjuk, hogy ezzel még nem lesz vége a történetnek, ugyanis már a 4. szezont is berendelte a stúdió - mely azonban végleg lezárja majd Jack kalandjait. A december 21-én debütáló évadnak külön pikantériát fog adni, hogy egy olyan orosz szervvel találja szemben magát a főhős, akik nukleáris fegyverek segítségével állítanák helyre a Szovjetuniót. Hmm.

December 23. Vaják: A vér eredete (Netflix)

Geralt nélkül is lehet Vaják - ez is lehetne a jelmondata a Netflix közelgő miniszériájának, mely Andrzej Sapkowski mára már legendássá vált regényein alapszik. A vér eredete alcímet viselő Vaják-széria Henry Cavill nélkül (érdemes lesz hozzászokni, hogy már csak a közelgő 3. évadban lesz benne) jön, hiszen több mint ezer évvel a fő sorozat történéseit megelőzve meséli el a tündevilág hét számkivetettjének harcát az őket elnyomó birodalommal szemben. Ami még talán ennél is érdekesebb, hogy a hatrészes produkcióban megismerhetjük majd a legelső Vaják születését is. Az egyik főszerepben pedig nem mást köszönthetünk majd, mint a világszerte is egyre népszerűbb Michelle Yeoh-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.