Hirdetés

11 mozifilm, ami érdekelhet szeptemberben

|

Érkezik többek között Antall Nimród új akcófilmje, Kenneth Branagh következő Agatha Christie-adaptációja, valamint Gareth Edwards sci-fi-háborús filmje.

Hirdetés

Miközben zajlik a 80. Velencei Filmfesztivál, érdemes nekünk, itthon maradt filmrajongóknak is körülnézni a szeptemberi mozipremierek között. Bár a színészek és a forgatókönyvírók sztrájkja miatt több nagyobb címet is eltoltak idén őszről jövőre (mint a Zendaya nevével fémjelzett The Challengers, vagy éppen a Dűne 2), azért így is lesz mit nézni a hazai mozikban.

Ide sorolható például Antall Nimródtól a Megtorlás, a Feláldozhatók-filmek negyedik felvonása (Feláldozh4tók), Brandon Cronenberg (David Cronenberg fia) Végtelen víztükre, az Apáca 2, vagy Kenneth Branagh új Christie-feldolgozása, a Szeánsz Velencében. Azonban ez csupán egy kis kóstoló, nézzük meg részletesebben a felhozatalt! (Ami itt lemaradt, azt megtaláljátok a premiernaptárunkban.)

Hirdetés

Szeptember 7. Az apáca 2.

Az Apáca 2-vel bővül tovább a Démonok között-univerzum, melyben Irene nővérnek (Taissa Farmiga) ismét szembe kell néznie egy rendkívüli erejű démonnal, aki nem más, mint az ősi ellensége, Valak (Bonnie Arons). A rendezői székben Michael Chaves (Démonok között 3, A gyászoló asszony átka) ül, a főbb szerepekben pedig Taissa Farmigát (Amerikai Horror Story, Az apáca), Storm Reidet (Eltűnt, Euória) és Bonnie Aaronst (Az apáca, Démonok között 1-2) láthatjuk.

Szeptember 7. Megtorlás

Valószínűleg vállat vonva átugranánk ezt az újabb Liam Neeson-akciófilmet, ha a rendezői feladatokat nem egy magyar direktor, nevezetesen Antall Nimród (Kontroll, A viszkis) látná el. Így viszont a magyar kötődés miatt érdemes esélyt adni a Megtorlásnak, ami egy ügyvezetőről (Neeson) szól, akinek az autójába egy bombát rejtettek. A feszültséget fokozza, hogy vele van a családja is, és ha nem teljesíti a terrorista követeléseit, fel fog robbanni a kocsi. További szerepben feltűnik még Matthew Modine (Stranger Things, Acéllövedék), Jack Champion (Avatar: A víz útja, Sikoly 6) és Lilly Aspell (Wonder Woman, Wonder Woman 1984).

Szeptember 7. Bazi nagy görög lagzi 3.

Sosem elég a görög lagzikból!(?) Immáron harmadjára tér vissza a családi ünnepek felforgatásáról szóló vígjátéksorozat, melyben ismét elszabadul a pokol: ezúttal családegyesítés zajlik egy szívmelengető és fergeteges, fordulatokkal teli kirándulás keretében. Ian (John Corbett) és Toula (Nia Vardalos) ezúttal is fontos szerepet játszanak a történetben, sőt Vardalos nem csupán az egyik főszereplőt alakítja, de rendezőként is kiveszi a részét a projektből. 

Szeptember 14. Miután annyi minden történt        

Tény, hogy sok minden történt Hardinnal (Hero Fiennes Tiffin) és Tessával (Josephine Langford), de ez nem jelenti azt, hogy történetük egy újabb folytatásért kiált. Miután főszereplő párosunk eltávolodik egymástól, Hardin alkotói válságba kerül, és elhatározza egy repülőre száll, ezzel maga mögött hagyva mindent, ami szerelmére emlékezteti. Egyre nagyobb a tét, kérem szépen!

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Szeptember 14. Szeánsz Velencében

Branagh Agatha Christie-rajongása fékezhetetlen. Ezúttal egy kevésbé ismert regényt adaptált filmvászonra (Ellopott gyilkosság), melyben természetesen Poirot is visszatér. A helyszín Velence, ahol egy szeánsz közepette gyilkosság történik. A legendás nyomozónak rögvest dolga akad, és megpróbálja felgöngyölíteni az ügyet. A film műfajában kissé eltér Branagh korábbi adaptációitól, ugyanis a klasszikus whodunnit formulát a kísértethorror elemeivel is megfűszerezi. Bár igazi meglepetést eddig egyik Poirot-filmje (Gyilkosság az Orient expresszen, Halál a Níluson) sem okozott, bízunk benne, hogy ebben a formában frissítően tud hatni a műfajon belül. A főbb szerepeket Branagh mellett Kyle Allen, Jamie Dornan, Michelle Yeoh és Jude Hill alakítják.

Szeptember 14. Varrat

Magyar dokumentumfilm érkezik a tetoválásról Kempf Márta Anna rendezésében a mozikba. A film elsősorban a tetoválás magyar vonatkozására fókuszál: bemutatja a történelmi, szociológiai és pszichológiai hátteret, emellett megszólaltat több úttörő magyar tetoválóművészt is, mint például Borbár Róbertet, Borsos László "Borist" és Sárközi Zsoltot. A magyarokon kívül több külföldi zenész is megjelenik, akik a tetoválásnak egy újabb rétegét tárják fel.

Szeptember 21. Feláldozh4tók

Új küldetés, új tagok. A megszokott társaság (Jason Statham, Randy Couture, Dolph Lundgren és Sylvester Stallone) újabb tagokkal bővül (például 50 Cent, Megan Fox és Andy Garcia), akikkel állig felfegyverkezve vághatnak neki űzni az ellent. Az újoncok azonban más felfogást képviselnek a szakmában, ami kissé megbonyolítja a harmadik világháború megakadályozását.

Szeptember 21. Végtelen víztükör (Infinity Pool)

David Cronenberg (A légy, Eastern Promises) fia, Brandon harmadik nagyjátékfilmje is bizonyíték arra, hogy édesapja munkásságát tovább szándékozik örökíteni. James (Alexander Skarsgård) és Em (Cleopatra Coleman) egy titokzatos üdülőhelyen nyaralnak, ahol mindenben a legmagasabb színvonalú szolgáltatást kapják. Egy nap összeismerkednek a vonzó Gabival (Mia Goth), aki bemutatja nekik, hogy mi lapul az üdülő területén kívül: erőszak és hedonizmus. Ez a főszereplőket is magával sodorja, akik egyik percről a másikra veszítik el a biztonságot jelentő hotel luxusát.

Szeptember 21. Ahol a sötétség lakozik

Samidha (Megan Suri) fokozatosan távolodik el hindi kultúrájától és gyökereitől, miközben az új iskolájába próbál beilleszkedni. Eközben barátnője, Tamira (Mohana Krishnan) váratlanul eltűnik, akiről kiderül, hogy egy démon áldozata lett. Samidha mindent megtesz azért, hogy Tamirát megmentse, ám ez önerőből szinte lehetetlen.

Szeptember 28. Az alkotó

Gareth Edwards (Zsivány Egyes, Monsters, Godzilla) új sci-fije a jövőben játszódik, amikor a háborút már nem emberek, hanem a mesterséges intelligencia ellen vívjuk. Joshua (John David Washington) azt a feladatot kapja, hogy likvidálnia kell egy világpusztító fegyvert, amiről kiderül, hogy egy gyermeki formát öltött mesterséges intelligencia. Az akciók és a pazar látvány mellett morális kérdéseket is feszeget Edwards filmje, mely - véleményem szerint - az év egyik legizgalmasabb projektjének ígérkezik.

Szeptember 28. Dumb Money

Craig Gillespie nevét többek között a Plasztik szerelem és az Én, Tonya című filmek rendezései miatt érdemes megjegyezni, de az idén szeptemberben debütáló Dumb Money is egy hasonlóan érdekes filmnek tűnik. Keith (Paul Dano) minden megtakarítását részvényekbe fekteti, ezt posztolja a közösségi médiában, és gyorsan népszerűvé válik. Egyre többen gazdagodnak meg ebből, ám a vagyonos elit ezt egyáltalán nem nézi jó szemmel. A milliárdosok visszavágnak, és ennek következtében mindkét oldalon feje tetejére áll minden, amit nem lesz könnyű elsimítani. Dano mellett olyan ismert arcok is feltűnnek további szerepekben, mint Shailene Woodley, Seth Rogen, Dane DeHaan, Sebastian Stan, Paul Dano, Clancy Brown, America Ferrera és Vincent D'Onofrio.

Ti melyik szeptemberi premiert várjátok a legjobban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.