Hirdetés

11 mozis film, ami érdekelhet októberben

|

Bőven lesz mit nézni októberben, hiszen többek között Dwayne Johnson, Christian Bale és Woody Harrelson is beköszön a mozikba.

Hirdetés

Premierekben gazdag hónapnak ígérkezik az október, láthatunk többek között egy franchise-t lezáró Michael Myers-rémisztgetést, egy Oscar-versenyre küldött magyar filmet, egy sztárokkal teletűzdelt David O. Russell-filmdrámát, egy Cannes-fődíjas Ruben Östlund-filmet, sőt érkezik Jankovics Marcell utolsó munkája, a Toldi is egész estés rajzfilmként, mely Arany János elbeszélő költeményét dolgozza fel a korábbi sorozat filmváltozataként. Íme, az októberi felhozatal! 

Hirdetés

Október 6. Beugró a paradicsomba

Kellemes kikapcsolódásnak ígérkezik a Julia Roberts és George Clooney nevével fémjelzett Beugró a paradicsomba, amiben a szülőket alakító színészpáros összefog, hogy a szerelmes lányuk nehogy elkövesse azokat a hibákat, amikbe ők is beleestek fiatalkorukban. A rendezői feladatokat Ol Parker (Mamma Mia! - Sose hagyjuk abba, a Keleti nyugalom - Marigold Hotel filmek írója) látja el, továbbá a producerek sorában van Julia Roberts, az Oscar-díjas Grant Heslov és Sarah Harvey, akinek korábbi munkái közül többek között az Erőszakik című filmet érdemes megemlíteni.

Október 6. A szomorúság háromszöge

Októberben kerül mozikba a 2022-es cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díjasa, A szomorúság háromszöge, melyet az a Ruben Östlund rendez, akinek A négyzet, a Lavina és a Play - Gyerekjáték filmeket köszönhetjük. A történet egy luxushajón veszi kezdetét, ahol megismerünk egy nyíltan politiázáló hajóskapitányt (Woody Harrelson), majd a hajó elsüllyedését követően a túlélőknek egy ismeretlen szigeten kell a megpróbáltatásokkal megküzdeniük. Nem kizárt, hogy az Oscaron is találkozni fogunk Östlund alkotásával.

Október 13. A Halloween véget ér

Több, mint négy évtizeden keresztül bújt Jamie Lee Curtis rendszeresen Laurie Strode bőrébe, de David Gordon Green új Halloween-filmje már a címéből is sejteti, hogy ez az utolsó, hogy visszatér. Még egyszer utoljára összecsap Michael Myers és Laurie, akik közül utóbbi már maga mögött hagyta a múltat, próbál új életet kezdeni, de a gonosz továbbra is jelen van, melynek megdöntéséhez elkerülhetetlen a végső küzdelem, amit csak egyikőjük élhet túl.

Október 13. Szent pók

Igaz történetet dolgoz fel Ali Abbasi (Határeset) új filmje, a Szent pók, ami egy sorozatgyilkos után nyomozó újságírót (Zar Amir-Ebrahimi) követ nyomon. A gyilkos Meshed szent városában szedi női áldozatait, és arra hivatkozik, hogy a bűntől meg kell tisztítani mindent. A hatóságok nem foglalkoznak különösebben vele, így az újságírónak nincs más választása, minthogy magánynyomozásba kezdjen. A filmet bemutatták Cannes-ban, ahol elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat, majd a 18. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában is szerepelt.

Október 20. Black Adam

A fogságba zárt Black Adam (Dwayne Johnson) kiszabadul és visszatér igazságot szolgáltatni a világunkba. Mindennél fontosabb számára az igazságszolgáltatás, de nem számol azzal, hogy 5000 év alatt nagyon sok minden megváltozott. Döntései éppen emiatt olykor megkérdőjelezhetőek, de isteni erejének köszönhetően könnyűszerrel érvényre tudja juttatni akaratát. A DC legújabb filmjét Jauma Collet-Serra (Dzsungeltúra, A zátony) rendezi.

Október 20. Toldi

A tavaly elhunyt Jankovics Marcell még egyszer utoljára elkápráztatja munkájával a mozinézőket, ugyanis Arany János elbeszélő költeményének, a Toldi rajzfilmfeldolgozásának ő a társrendezője Csákovics Lajos mellett, fogatókönyvírója és figuratervezője. A történetet valószínűleg sokan ismerik, amiben a kivételes erővel rendelkező Toldi Miklós sorsát követhetjük végig, amint felcseperedik, megtanulja kontrollálni képességeit, szembenéz könyörtelen bátyjával, és Nagy Lajos lovagjává válik.

Október 20. Blokád

Miután kiderült, hogy Magyarország Tősér Ádám filmjét küldi a 2023-as Oscar-versenyre, végre bemutatót is kapott a Blokád, ami az Antall-kormány idején zajló taxis tüntetésekre fókuszál. A sajtó és a nép egy emberként állt ki a tüntetők mellett, ezért a csupán féléve hatalomra került kormánynak rendkívül nehéz feladatokkal kellett szembenéznie. Az 1956-ban még forradalmár Antall Józsefnek (ifj. Vidnyánszky Attila) ezúttal a barikád másik oldaláról kell elérnie, hogy elkerülhető legyen egy alakulófélben levő forradalom kirobbanása.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Október 20. Fűző

Bár az Osztrák-Magyar Monarchiában már uralkodása idején legendává nőtte ki magát Sisi, azaz Erzsébet királyné (Vicky Krieps), negyvenedik életévét követően kezdte elveszíteni egykori népszerűségét és politikai szerepét. Mindent megtesz azért, hogy megőrizze a róla alkotott képet, de már az udvarban sem érzi igazán jól magát, így elhatározza, hogy meglátogatja régi szerelmeit és politikai szövetségeseit Angliában és Magyarországon. Ha hinni lehet a híreknek és a kritikáknak, Marie Kreutzer filmje atmoszférájában megidézi a tavalyi Diana-filmet, a Spencert. Legyen így! 

Október 27. Az iker

Rachel (Teresa Palmer) és Anthony (Steven Cree) egy baleset során elveszítik gyermeküket, ám annak ikertestvére, Eliott (Tristan Ruggeri) életben marad. A család úgy dönt, hogy a trauma könnyebb feldolgozása érdekében elköltöznek messzire, de a gondok így sem oldódnak meg. Eliott elkezd egyre furcsábban viselkedni, amit eleinte csupán a gyásznak tulajdonítanak, de idővel rá kell eszmélniük arra, hogy többről van itt szó, mint traumafeldolgozásról.

Október 27. Amszterdam

Christian Bale, Anya Taylor-Joy, Robert de Niro, Rami Malek, Margot Robbie, Zoe Saldana, Timothy Olyphant, John David Washintgton, és még sorolhatnám. Mi más, ha ez nem elegendő ok arra, hogy beüljünk a moziba megnézni David O. Russell (Napos oldal, A harcos) legújabb filmjét? A történet három barátra fókuszál, akik egyik percről a másikra az Egyesült Államok történetének egyik legtitkosabb és legizgalmasabb tervének válnak részeseivé.

Október 28. Krokodili

New Yorkba költözik a Primm-család, ahol az új házat felkutató Josh (Winslow Fegley) belebotlik egy szemlátomást kitömött krokodilba a padláson. Azonban kiderül, hogy a veszedelmes ragadozó életben van, csak éppen gazda nélkül maradt. Idővel összebarátkoznak, sőt nagy nehezen a szülők is befogadják, de a szomszédban élő Mr. Grumps (Brett Gelman) nem tűri, hogy egy ilyen jószágot tartsanak mellette, ezért csakis a régi gazda, Valenti (Javier Bardem) segítségével tudják megvédeni az állatot.

Nektek melyik mozipremier keltette fel az érdeklődéseteket?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.