Hirdetés

5+1 karakter, akit Henry Cavillnek kellene eljátszania

|

40. születésnapját ünnepli mindenki kedvenc Supermanje és Vajákja, ennek apropójából elgondolkodtunk rajta, hogy melyek azok a szerepek, amiket imádnánk, ha Cavillre osztanának.

Hirdetés

Furcsa így köszöntést kezdeni, de tisztázzuk az elején: nem gondoljuk, hogy Henry Cavill egyike lenne Hollywood legjobb színészeinek, viszont ügyesen, a képességeihez mérten választ szerepet, végtelenül szerethető és olyan erőteljes kisugárzása/karizmája van, ami könnyedén tudja kompenzálni az esetleges hiányosságait, ráterelni a reflektorfényt az előnyeire. Amiképpen azt sem vehetjük el tőle, hogy száz százalékosan belerakja magát minden munkába, fontos számára az alapanyag tisztelete és a beszámolók alapján kedves és odaadó a kollégáival szemben.

Amikor éppen nem olyan kultikus karaktereket kelt életre, mint Superman, Ríviai Geralt és Sherlock Holmes, akkor örömmel videojátékozik, gyűjt Warhammer-figurákat és művel olyan dolgokat, amik miatt az internet egyik kedvencévé vált, akivel örömmel haverkodna bármelyikünk. Nem meglepő hát, hogy sokakat dühített fel, amit a DC az Acélember kapcsán művelt vele, és amiért a Vajákból kikerült, de Cavill-t nem kell félteni, nem maradt munka nélkül, sőt. 

Hirdetés

Segít a Warhammer filmes univerzumát felépíteni, valamint Guy Ritchie (The Ministry of Ungentlemanly Warfare), Matthew Vaughn (Argylle), Chad Stahelski (Hegylakó remake) és Steve Falk (The Rosie Project) rendezéseiben is láthatjuk majd a következő években, viszont a 40. születésnapja alkalmából eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen szerepeknek örülnénk a legjobban a repertoárjában (és itt jegyeznénk meg, hogy azt is értékelnénk, ha mindegyiket a már állandósult hangja, Welker Gábor szinkronizálná, mivel tökéletesen illik hozzá és profin követi le külföldi kollégáját).

A listán némelyik névvel kapcsolatban van esély, némelyik csak vágyálom, és akad egy extra cím is, amelyet már eljátszott, de imádnánk, ha folytatná. 

James Bond

Amikor az a kérdés merül fel bárhol az interneten, hogy ki vegye át a stafétát Daniel Craig után, 90%-ban Henry Cavill neve hangzik el, és nem véletlenül. A színész Az U.N.C.L.E. emberében és a Mission: Impossible - Utóhatásban is megmutatta, hogy mennyire jól áll neki a kémkedés/ügynökösdi, ráadásul ne felejtsük el azt sem, hogy pályázott már Bond szerepére a 2006-os Casino Royale esetében, Egészen az utolsó próbafelvételig jutott, és bár ő volt a rendező, Martin Campbell favoritja, a producerek úgy vélték, hogy a színész túl fiatal még a karakterhez, és Craiget castingolták helyette. Lehetséges, hogy a következő James Bond filmhez pedig már túl idősnek ítélik (a legutóbbi jelentések arról szóltak, hogy egy a harmincas éveiben járó színészt keresnek), de valószínűleg kevesen panaszkodnának, ha őt választanák és Craig merevebb, szilajabb változata után újra kapnánk egy lazább, csibészesebb 007-es ügynököt, aki megidézné Roger Moore örökségét. 

Britannia Kapitány

Ha a DC-nél nem jött össze a szuperhősködés hosszabb távon, miért ne jöhente össze a másik oldalon? Brian Braddock, azaz Britannia Kapitány behozatalának ráadásul már megágyazott a Bosszúállók: Végjáték, és Cavill maga is azt nyilatkozta még tavaly, hogy örömmel formálná meg a karaktert egy modernizált változatban, szóval minden klappol. Britannia Kapitány az 1976-ban megjelent, Captain Britain című képregényben mutatkozott be. Hasonlóan sok más hőshöz, Brian Braddock is fiatalabb korában kapta meg különleges képességét, méghozzá Merlintől, a varázslótól. Ennek köszönhetően rendkívül erős, gyors, remek az állóképessége és a reflexe, kifinomultak az érzékei és sok más mellett még repülni is tud. A képregényekben a karakter több Bosszúállók formációban is helyet kapott, tehát az alapanyag adott ahhoz, hogy beemeljék valamikor az MCU-ba. 

Sterling Archer

Említettük már, hogy Cavillnek pazarul áll a kémesdi, és a fizimiskája is szinte megegyzik minden idők egyik legnépszerűbb animációs ügynökével, Sterling Archerrel, szóval ha valaha is készülne élőszereplős változat a sorozatból (amely nem lenne meglepő, hiszen egyre több rajzolt alapanyagot dolgoznak fel, legyen az egy Disney-mese vagy egy anime, mint a One Piece), akkor ő lenne a legoptimálisabb választás. Archer irónikus humorát, parasztsággal vegyített stílusosságát, a balfaszságait ellensúlyozó szerencséjét és a nőcsábász attitűdjét kisujjból hozná, ami a parádés mellékszereplőkkel és az édesanyja által vezetett kémügynökség, az ISIS (ezt valószínűleg átneveznék, ahogy a sorozatban is tették) viselt dolgaival kiegészülve ütős egész estés filmet eredményezhetne. A karaktert eredetileg megszólaltató H. Jon Benjamin tavaly megerősítette, hogy szóba került már egy élőszereplős változat a készítőknél, szóval talán lesz egyszer belőle valami.  

Shepard parancsnok

A Mass Effect minden idők egyik legzseniálisabb sci-fi franchise-a, amelytől olyan "nagyok" is  bőven tanulhatnának, mint a Star Wars. A videojátékokkal megteremtett, majd könyvekkel mélyített univerzum az Amazonnak köszönhetően hamarosan tovább bővül egy sorozat képében, de azt egyelőre még nem tudni, hogy milyen történetet dolgozna fel. Vajon visszavinne minket az első kapcsolatfelvétel idejébe, amikor az emberiség új fajokkal találkozott? Vagy a nagy sikerű Mass Effect-trilógiát mesélné újra élőszereplős változatban, amiben a minden élőlényt kiirtani készülő Reapereket igyekszik megakadályozni az emberiség legnagyobb hőse, Shepard? Cavill 2021-es nyilatkozata alapján szívesen benne lenne bármilyen adaptációban, de csak akkor, ha keveset változtatnának az alapanyagon, ami nem megugorhatatlan akadály, és bár biztosan találnának neki helyet az előzményben is, mi mégis inkább Shepard parancsnokot bíznánk rá, akihez egyértelműen megvan a karizmája és a fizikuma, a gamerek pedig már most is imádják, ami plusz pont.

Szőke herceg/Prince Charming

Az evidensebb ötletek után következzen egy szokatlan: a tündérmesék gyakori szereplője ő, aki bátor, hősies, jóképű, fehér lovon ül és elnyeri a (király)lány kezét, viszont szerencsére a popkultúra mert szakítani az alapokkal, és kiforgatta magából egyszer-kétszer ezt az archetípust. A Shrek széria például önzőnek, önelégültnek és gonosznak ábrázolta a szőke herceget, és a valóság szörnyűségei által megrontott mesehősöket felvonultató Bill Willingham-képregénysorozat, a Fables (Fabulák) is szakított a hagyományos ábrázolásával, és egy jóképű semmirekellő-beteges nőcsábász keverékeként mutatta be, aki kavart többek között Hófehérkével, Csipkerózsikával és Hamupipőkével is. Bármennyire is jófiús külseje van Cavillnek, játszott már antagonistát és meggyőzően teljesített, szóval minden bizonnyal nem esne nehezére eljátszani egy kétes erkölcsű herceget sem. 

+1 Napoleon Solo (újra)

Az MGM 1964-ben elrajtolt sorozata, Az U.N.C.L.E. embere alapján Guy Ritchie készített remake-et és küldte mozikba a filmjét 2015-ben, amelyben Armie Hammer, Henry Cavill és Alicia Vikander más-más habitusú kémeket keltettek életre nagy elánnal. A végeredmény parádés lett, ám sajnálatos módon a közönséget nem érdekelte eléggé, és a 75 millió dollárból forgatott mű csúfosan megbukott (mindössze 107 millió dollárt hozott globálisan), így hiába lett belengetve a végén az esetleges folytatás, annak lőttek. Már csak azért is, mert időközben Armie Hammer pária lett Hollywoodban, a Warner Bros. rápörgött a spórolásra és egy bukott film nem kecsegtető számukra, Ritchie pedig elfoglalta magát mindenfajta projektekkel, többek között Cavillel is dolgozik együtt, ahogy említettük. Mi azonban nagyon értékelnénk, ha Napoleon Solo valamilyen formában visszatérne, akár egy spin-offban, akár egy olyan folytatásban, amiből Hammert kihagyják és csak Vikander tart vele egy új arccal kibővülve - mindegy, csak jöjjön. Reménykedni szabad, nem?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.