Hirdetés

5+1 szuperhős, akiknek megágyazott a Bosszúállók: Végjáték

|

Bár a Végjáték keretet adott a Marvel Filmes Univerzum első három fázisának és több karakter történetszálát is elvarrta, egyúttal előkészítette a terepet több lehetséges új szuperhősnek is.

Hirdetés

FIGYELEM! A cikk spoilereket tartalmaz a Bosszúállók: Végjátékból, csak akkor olvass tovább, ha már láttad a filmet!

11 év és 21 film. Ennyi előzte meg a Végjátékot, amely egészen Vasember 2008-as bemutatkozásáig visszanyúlt, hogy méltón zárja le az Infinity Saga gyűjtőnévre keresztelt három fázist. Voltak, akik életüket áldozták a többiekért, voltak, akik végre megtalálták a boldogságot és olyanok is, akik annak tudatában élik tovább az életüket, hogy a halálból tértek vissza. Thanos legyőzése és az elporladtak visszahozása mindenképpen valaminek a végét jelzi, viszont nem jelenti azt, hogy befellegzett a Marvel Filmes Univerzumnak, elvégre tudjuk jól, hogy több film is be van tervezve a következő évekre, amelyek továbbépítik a franchise-t. Nem csak folytatásokra (lásd Doctor Strange 2 és Fekete Párduc 2) és előzményekre (Fekete Özvegy és WandaVision), hanem további új arcokra is számíthatunk a jövőben (mint amilyen a kínai hős, Shang-Chi), ezeknek a lehetőségeknek pedig olyan könnyedén ágyazott meg a Bosszúállók: Végjáték, hogy szinte észre sem vettük.

Hirdetés

A Russo-testvérek a következő képregénykaraktereknek készíthették elő a terepet a jövőre nézve (FONTOS, hogy ezek az utalásokon alapuló spekulációk, ugyanakkor mindegyikben van ráció):

Amerika Kapitány (Sam Wilson)

Ez a legegyértelműbb, hiszen a Végjátékban az idős Steve Rogers (Chris Evans) Sam Wilsont, azaz a Sólymot (Anthony Mackie) teszi meg utódjának és odaadja neki a pajzsát is, így biztosak lehetünk benne, hogy az MFU jövőjében Sam Wilson veszi fel az Amerika Kapitány identitást. A képregények világában saját sorozata is van a karakternek, amely 2015 és 2017 között futott. Wilson már nem csak a füzetek lapjain, a vásznon is bizonyította rátermettségét és kivívta a tiszteletünket, szimpátiánkat.

Iron Lad (Harley Keener)

Ahogyan a kérdezz-felelek cikkünkben is írtuk, a film végi temetésén felbukkanó és külön álldogáló srác az a Harley Keener (Ty Simpkins megformálásában), aki még a Vasember 3-ban bandázott együtt Tonyval (Robert Downey Jr.). Vasembertől a film végén kapott egy saját műhelyet tele olyan eszközzel, amivel Harley saját maga is feltalálóvá és ezermesterré válhat, Stark önfeláldozása pedig elég érzelmi töltetet biztosíthatott neki, hogy követni akarja a hősi pályán. A képregényekben volt is hasonló karakter, Iron Lad, aki először 2005-ben bukkant fel a Young Avengers #1-ben.

Sólyomszem (Lila Barton)

Bár Sólyomszemtől (Jeremy Renner) végül nem kellett elbúcsúznunk a Végjáték végén, a Natashás eset miatt nem egyhamar számíthatunk rá, hogy újra kedvet kap a hősködéshez, így talán itt az ideje átadnia a stafétát. És ki lehetne erre alkalmasabb, mint a lánya, Lila (Ava Russo), akit a film elején tanított nyilazni? Noha a képregényekben Kate Bishop örökölte meg Bartontól a Sólyomszem titulust, a kreatív szabadságba simán belefér, hogy ezúttal Lila ragadjon íjat és álljon igazságosztónak.

Cassie Lang/Stinger/Stature

Mialatt Scott Lang (Paul Rudd), azaz a Hangya a kvantumvilágból próbált kijutni, a világunkban bizony kíméletlenül telt az idő, ezért visszatérésekor azzal szembesült, hogy lánya, Cassie (Emma Fuhrmann) kész nővé cseperedett. A képregényekben a karakter három formában bukkant fel: először Cassie Lang néven ismerhettük meg 1979-ben a Marvel Premiere #47-ben, majd 2006-ban mutatkozott be Stature-ként a Young Avengers #6-ban, végül Stingerként tevékenykedett 2016-ban a The Astonishing Ant-Man #6-tól kezdve. Ugyanazokkal a képességekkel rendelkezik, mint édesapja, vagyis képes miniatűrré összezsugorodni és gigászivá megnőni.

Britannia Kapitány (Brian Braddock)

Amikor Steve és Tony visszautaznak a múltba és sikeresen bejutnak a Tesseractot tartalmazó épületbe, akkor az egyik dolgozó gyanúsnak találja őket, ezért Amerika Kapitány az egyik szobában bújik el. Pont Peggy Carter irodájába sikerül betévednie, aki a szomszéd helyiségben épp arról beszél, hogy egy "Braddock" nevű személy még nem jelentkezett be. Ezzel valószínűleg Sir James Braddockra utaltak Russóék, akinek a fiát, Brian Braddockot lehetne behozni Britannia Kapitányként (a korszak miatt). Hasonlóan sok más hőshöz Brian Braddock is fiatalkorában kapta meg különleges képességét, méghozzá Merlintől, a varázslótól. Ennek köszönhetően rendkívül erős, gyors, remek az állóképessége és a reflexe, kifinomultak az érzékei és sok más mellett még repülni is tud. Feige már utalt rá korábban, hogy szívesen látnák Britannia Kapitányt az MFU-ban, szóval van rá esély, hogy találkozunk még Braddockkal. Ráadásul a képregényekben Brian testvére az a Psziché, aki az X-Men szériához tartozik (a filmekben Olivia Munn keltette életre), így vele a mutánsokat is elkezdhetik bevezetni a franchise-ba.

+1 Namor, a Torpedó

Namort, a Torpedót (Namor the Sub-Mariner) Bill Everett író és rajzoló alkotta meg a Funnies Inc. számára és először 1939 októberében bukkant fel a Marvel Comics első számában. A karakter egy tengerész és egy atlantiszi hercegnő gyermeke (akárcsak Aquaman), aki az évek során volt már szuperhős (tagja volt a Bosszú Angyalainak is) és antihős is, aki bosszút esküdött a felszínlakók ellen, mivel azok tönkreteszik a víz alatti királyságát. Namor megfilmesítési jogai korábban a Universalnál rostokoltak, ám két éve kiderült, hogy  Marvel visszakapta a jogokat. És hogy miért szerepel a listán? Ha emlékeztek rá, abban a jelenetben, amikor a Fekete Özvegy hologramos tanácskozást tart Okoye (Danai Gurira) azt mondja neki, hogy Afrika partjainál szubóceáni földrengéseket érzékeltek. A spekulációk szerint ez Namorra utal, aki egyébként a képregényekben dolgozott együtt a Fekete Párduccal, ezért az szintén beszédes lehet, hogy Okoye számolt be róla.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.