Hirdetés

9 mozis film, ami érdekelhet márciusban

|

Akad többek között folytatás, magyar film és DreamWorks-animáció is az e havi mozifelhozatalban.

Hirdetés

Az Oscar-szezon lecsendesedésével már kevesebb fesztiválfilm debütál márciusban, de így is érdemes ellátogatni a mozikba. Érkezik többek között egy A három testőr-folytatás, mely Miladyre fókuszál elsősorban, a Békeidő után ismét kapunk egy Hajdu Szabolcs-filmet, de a MonsterVerse rajongói se csüggedjenek, ugyanis ismét láthatják együtt Godzillát és King Kongot Az új birodalomban.

Kalandra fel, vegyük át kicsit részletesebben a márciusi mozis kínálatot (a teljes felhozatalt megtaláljátok a premiernaptárunkban, alább egy válogatást olvashattok)!

Hirdetés

Március 7. Képzeletbeli

Nem, ez nem John Krasinski hamarosan érkező családi filmje, hanem a Blumhouse legújabb horrorja, mely egy kislányról szól, akinek a plüssmackója életre kel. Nyilván nem egy szívmelengető, gyerekeknek szóló mesét fogunk látni, hanem sokkal inkább egy M3GAN-hoz hasonló ötletről van szó, de várjuk ki a végét. A főbb szerepekben DeWanda Wise-t (Jurassic World: Világuralom, A vadnyugat törvényei szerint), Taegen Burns-t (Kerge Kacsák: Így kell tarolni!, Dumplin'), Pyper Braunt (SzuperCicák, Raven otthona) és Tom Payne-t (Gyilkos lelkek, The Walking Dead) láthatjuk. A rendezői feladatokat Jeff Wadlow (HA/VER 2, Felelsz vagy mersz) látja el.

Március 7. A három testőr: Milady

D'Artagnan után Milady áll a középpontban Martin Bourboulon A három testőr-adaptációjának második felvonásában. D'artagnan szerelmét elrabolják a szeme láttára, és végeredményben csakis Milady de Winter tud rajta segíteni, ugyanis Athos, Porthos és Aramis már útban vannak a frontra. A főbb szerepekben akadnak újak és visszatérők is, mint például Eva Green, Vincent Cassel, Louis Garrel, Romain Duris, François Civil, Vicky Krieps és Jacob Fortune-Lloyd.

Március 7. Bajos csajok

A Bajos csajok egy kiközösített lányról, Cadyről szól, akit miután kegyeibe fogadtak a nagymenők, belehabarodik a társaságból az egyik lány pasijába. Erre gyorsan fény derül, Cadynek pedig nem csak a fiú barátnőjével, de a társaival is szembe kell szállnia, akik "rendes" kamaszokhoz méltó bosszúhadjáratot indítanak ellene. A Samantha Jayne és Arturo Perez Jr. filmjében feltűnik többek között Jon Hamm, Lindsay Lohan, Angourie Rice, Jenna Fischer, Tina Fey, Tim Meadows és Auli'i Cravalho.

Március 14. Most vagy soha!

Lóth Balázs filmje (melynek elkészítésében Rákay Philip és Szente Vajk is jelentős részt vállalt) az 1848-as forradalom talán legemlékezetesebb napjára helyezi a hangsúlyt, amiről minden iskolai ünnepségen megemlékeznek a diákok. A producerek elmondása szerint ez a legelső magyar film, mely mind esztétikailag, mind a gyártási szakasz folyamataira vonatkoztatva hajaz egy hollywoodi blockbusterre. Az biztos, hogy a 4,7 milliárd forintos büdzséjével minden idők legdrágább magyar filmje lett (természetesen Hollywoodban ez a pénzösszeg még mindig fabatkát sem ér, de hazai körülmények között ez kimagasló), de reméljük, hogy az álomgyár kasszarobbantó filmjeire nem csak költségvetésében, de minőségében is emlékeztetni fog. A főbb szereekpben többek között Berettyán Nándort, Mosolygó Sárát, Koltai-Nagy Balázst, valamint Fehér Tibort láthatjuk.

Március 14. Kálmán-nap

Hajdu Szabolcs (Ernelláék Farkaséknál, Békeidő) új filmjéről kevesebbet beszélnek a Most vagy soha! hírverése miatt, de a rendező már többször is bizonyította, hogy érdemes az alkotásaira odafigyelni. A Kálmán-nap is egy párkapcsolat köré épül, mely az intimitás és a szexualitás (hiányának) kérdését feszegeti, ehhez pedig olyan színészek aszisztálnak, mint Tóth Orsolya, Szabó Domokos, Nóra Földeáki, Gelányi Imre, valamint maga Hajdu Szabolcs.

Március 21. Kung Fu Panda 4

2016 után ismét Kung Fu Panda-filmmel érkezik a DreamWorks, mely már negyedjére kalauzol el bennünket Po kalandos mindennapjaiba. Főhősünk új feladat elé néz: spirituális vezetővé kell válnia és meg kell találnia az utódját Sárkányharcosként, de miután feltűnik a színen a veszélyes Kaméleon, nincs mást tenni, mint szembeszállni vele. Az eredeti hangok között hallhatjuk Dustin Hoffmant, Jack Blacket, Bryan Cranstont, Viola Davist, Ian McShane-t és Awkwafinát, és már azt is tudjuk, hogy a magyar változatban kik fogják szinkroniználni őket

Március 21. Szeplőtlen

Cecilia egy mélyen vallásos nő, aki egy olasz kolostorban kap új feladatot. Az ottléte során azonban sötét titkokra derül fény, melyek lerántják a leplet a szemlátomást feddhetetlen vallási közösségről. Michael Mohan horrorjának főszerepében Sydney Sweeneyt (Imádlak utálni, Eufória) láthatjuk.

Március 21. Vaskarom

Kis késéssel itthon is bemutatják Sean Durkin új sportfilmjét, a Vaskarmot, mely két pankrátorról (Jeremy Allen White és Zac Efron) szól, akiknek valójában a küzdősport a családi örökségük. Édesapjuk (Holt McCallany) mindent megtesz azért, hogy ne csorbuljon a hírnév, de az odáig elvezető út korántsem akadályoktól mentes. Az A24 filmjének van magyar vonatkozása is az operatőr személyében, aki nem más, mint Erdély Mátyás (Saul fia, A fészek).

Március 28. Godzilla x Kong: Az új birodalom

Bár a Godzilla Minus One premierje lenne az igazán nagy meglepetés, azért így sem maradunk szörnyek nélkül márciusban. A MonsterVerse legújabb felvonásában már nem egymás ellen, hanem egymás mellett fog Godzilla és King Kong harcolni, hogy megmentsék a világot egy még nagyobb fenyegetéstől. A rendezői feladatokat Adam Wingard (Godzilla Kong ellen, The Guest) látta el, a színészek között pedig feltűnik Rebecca Hall, Dan Stevens és Brian Tyree Henry is. 

Ti melyik márciusi premiert várjátok a legjobban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.