Hirdetés

9 mozis film, ami érdekelhet márciusban

|

Összegyűjtöttük a márciusi mozis premiereket. Jó szemezgetést!

Hirdetés

A március már egy határozottan izgalmas hónapnak ígérkezik a filmrajongók számára, mert mind a képregényfilmek, mind a szerzői alkotások szerelmesei meg fogják találni az ízlésüknek megfelelő premiert. Érkezik ugyanis az új Batman-film és a januárról áttett Morbius, továbbá megtekinthetünk egy dán animációs filmet, a Menekülést, sőt három nappal az Oscar-díjkiosztó előtt még Paul Thomas Anderson Licorice Pizzája is ellátogat a hazai mozikba. Lássunk hát neki! 

Hirdetés

Március 3. Batman (The Batman)

Amennyire borongós szokott lenni még a március eleje, annál sötétebb filmmel köszönt be a tavasz, méghozzá egy önálló Denevérember-filmmel, amiben ezúttal Robert Pattinson ölti magára a jelmezt. A Batmanben a címszereplő mellett fel fog tűnni két legendává nőtt karakter is: Macskanő és a Pingvin, de most azzal a különbséggel, hogy az őket alakító színeszek nem Michelle Pfeiffer, Anne Hathaway és Danny DeVito, hanem Zoe Kravitz és Colin Farrell lesznek. A képregényfilmek közül nagy valószínűséggel egy sokkal komolyabb hangvételű filmeposszal lesz dolgunk, aminek a hangulata nem csak a megjelent előzetesekből, de Michael Giacchino földbe döngölő soundtrackjéből is átjön. (Érdemes a megjelent albumba belehallgatni.)

Március 10. Pirula Panda (Turning Red)

A Pixar és a Disney nem először jár körbe olyan témákat, melyek nem feltétlenül maguktól értetődők az animációs gyerekfilmek körében. A végkifejlet azonban a legtöbb esetben több, mint átlagos vagy az alatti, sőt! Legutóbb az Lelki ismeretekkel és Lucával lopták be magukat a szívünkbe, de még egy évet sem kellett várni, hogy ismét mozikba kerüljön egy újabb Pixar-animáció. A Pirula panda a kamaszkor kihívásait taglalja egy 13 éves kislány, Mei Lee (Rosalie Chiang) szemszögéből, aki ha stresszhelyzetbe kerül, egy hatalmas vörös pandává változik. Elöljáróban úgy tűnik, hogy ez a rajzfilm a stúdió könnyedebb filmalkotásai közé fog tartozni, de biztosak lehetünk abban, hogy így sem fogunk lelki útravaló nélkül maradni.  

Március 10. Menekülés (Flee)

Menekülttörténet animációs filmen? Nos, a dán Jonas Poher Rasmussennek - többek között Riz Ahmed produceri felügyeletével - sikerült megteremtenie azt a közeget, amit egy menekült átélhet, amikor a jobb élet reményében elhagyja hazáját. Bár a Menekülésben megvannak a dokumentumfilmekre jellemző stílusjegyek, mesél is: az afgán Amint és családját követjük nyomon, amint megpróbálnak Svédországba menekülni a polgárháború elől. A filmet az Akadémia három kategóriában is jelölte: legjobb dokumentumfilmként, animációs filmként és idegen nyelvű filmként.

Március 17. C'mon C'mon - Az élet megy tovább

A Joker után egy szemlátomást sokkal visszafogottabb filmben és szerepben tér vissza Joaquin Phoenix a mozivásznakra. A C'mon C'mon egy road-buddy-movie-nak ígérkezik, amiben Johnny (Phoenix) unokaöccsével, Jessevel (Woody Norman) indul neki egy országot átszelő útnak, miközben a kisfiú ráeszmél arra, hogy a világ Los Angelesen túl is létezik.

Március 17. Vezess helyettem (Drive My Car)

Az utóbbi években egyre jobban odafigyelnek az Akadémiánál, hogy ne csak hollywoodi filmek, de más kultúrák is képviselhessék magukat a díjátadón. Ennek éllovasa a 2019-ben legjobb film díját nyerő Élősködők Dél-Koreából, ami mind a kritikusoknál, mind a nézőknél hatalmas sikert aratott. 2022-ben a japán filmgyártás kerül előtérbe, ugyanis most a majdnem háromórás Vezess helyettem kapott négy jelölést (legjobb film, rendező, idegen nyelvű film, adaptált forgatókönyv), amiben egy feleségét elvesztő rendező életébe nyerünk betekintést, aki számára fokozatosan derül fény olyan titkokra, melyek elhunyt társával hozhatók összefüggésbe. 

Március 24. Kilakoltatás

A januárban debütált Az unoka után ismét egy olyan magyar film érkezik a mozikba, ami az idős emberek kihívásait dolgozza fel. A Kilakoltatás egy nyugdíjas hölgy, Ilona (Nagy Mari) és a bírósági végrehajtóként tevékenykedő Ricsi (Orosz Ákos) kalandjáról szól, akik közül az előbbinek esze ágában sincs háta mögött hagyni eddigi életét, míg az utóbbi mindent megtesz ennek ellenkezőjéért. Fazekas Máté vígjátéka kellemes kikapcsolódásnak ígérkezik, ami ugyanakkor nem rejti véka alá az időskor nehézségeit sem.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Március 24. A rosszfiúk (The Bad Guys)

Noha már nem tündököl úgy a DreamWorks, mint egykor, időről időre előrukkolnak egy-egy kellemes meglepetéssel. Legújabb animációs filmjük, A rosszfiúk egy csapat rebellis állatról szól, akik elhatározzák, hogy felhagynak a bűnözéssel. Az út a megjavulásig azonban korántsem annyira egyszerű, mint ahogy azt elképzelték, sőt, valójában még ők sem tudják, hogy mire vállalkoztak ezzel a szemlátomást ártalmatlan döntéssel. Aaron Blabey bestselleréből a Kung Fu Panda-filmek animátora, Pierre Perifel ezúttal rendezőként készített animációs filmet, amiben a főszereplő hangját nem más adja, mint Sam Rockwell, valamint a forgatókönyvért az az Etan Cohen felel, aki a Trópusi viharon is dolgozott Ben Stillerrel.  

Március 24. Licorice Pizza

Nagy nehezen, de végül Magyarországon is mozis bemutatót kap Paul Thomas Anderson (The Master, Vérző olaj) új filmje, a Licorice Pizza, ami két fiatal, Alana (Alana Haim) és Gary (Cooper Hoffman) közös coming-of-age történetét meséli el. A kritikusok által körülrajongott dráma az Oscaron is feltűnik, méghozzá a legjobb film, legjobb rendező és legjobb eredeti forgatókönyv kategóriájában.

Március 31. Morbius

Nektek is déja-vu érzésetek van? Ha igen, az nem véletlen, ugyanis a legutóbb januárra időzített Marvel-kalandot ismét tovább tolták, ám ha minden a legfrissebb tervek szerint alakul, akkor valószínűleg most már tényleg szem- és fültanúi lehetünk Dr. Michael Morbius (Jared Leto) átváltozásának. Az indok ezúttal az Egyesült Államokban megugrott COVID-esetszám volt, de fontos szerepet játszott a döntésben az is, hogy az előtte nem sokkal megjelent Pókember: Nincs hazaút se veszélyeztesse a film financiális bevételeit.

A fentiek közül ti mikre fogtok biztosan jegyet váltani?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.