Hirdetés

A Bosszúállók: Végtelen háború 13+2 legviccesebb pillanata

|

Április végén végre elérkezett a pillanat, amire nagyon régóta vártunk, és célegyenesbe fordult az a történet, amit évek óta fokozatosan építettek a Marvel filmjei.

Hirdetés

A harmadik fázis zárásának szánt történetet végül két filmben mesélik el. Az első, a Végtelen háború pedig mondhatjuk nyugodtan, hozta és talán felül is múlta a rajongók várakozását. A két és félórányi tömény élmény nem csak drámai és szívfacsaró pillanatokat hozott, hanem Bosszúállók-filmhez képest is elképesztően sok humoros jelenetet. Ezekből válogattunk. A Bosszúállók: Végtelen háborúról spoilermentesen itt írtunk, spoilerekkel pedig itt beszéltük ki magunkat. Vigyázat, mindenki csak saját felelősségre olvasson tovább, ha nem zavarja, hogy szó szerint lelőjük a poénokat.

Hirdetés

1. Vasember kisajátítaná a popkult utalásokat

Talán nem véletlen, hogy Tony Stark a Marvel Filmes Univerzum legkedveltebb figurája, hiszen hozzá hasonló dumája, eszköztára és sármja nem sokaknak van. A legutóbbi Bosszúállók filmben pedig sziporkázott.

"Meg ne halljak több popkulturális utalást." Mondja ezt Tony Peter Parkernek, miközben pont Vasember száját hagyja el a több mint két és félórás film alatt Tunyacsáp (Áspis Szájnak), Hókuszpók (Doctor Strange-nek), Mr. Proper (Drax-nek) és Flash Gordon (Űrlordnak) neve.

2. Ki a csávó?

A galaxis őrzői nem sokkal azután, hogy feltűnnek a mozivásznon, találkoznak is Thorral. A már rövid hajjal mászkáló istenség azonban nem veszített vonzerejéből, hiszen nem csak a nők, de Drax figyelmét is felkeltette.

Quill: Hogy lehet ez a csávó még életben?
Drax Thorról: Ő nem csávó. Te vagy csávó. Ő férfi.

3. Grootul jártunk

Thor új barátjára, a fasrácra ezúttal nem csak a végtelenül cuki pillanatok miatt fogunk emlékezni. Nidavellir-i tette azt hiszem sokunk emlékezetébe beleégett, ám az odavezető út főként a humorról szólt vele kapcsolatban, ahogy azt már a két Őrzők-filmből megszokhattuk.

Quill: Tedd el a játékot, nem mondom még egyszer.
Groot: Én vagyok Groot!
Mordály: Vigyázz a szádra!
Quill: Beszól egy ilyen piszkafa kölyök?

4. Visszanyal a fagyi?

A film teljes játékideje alatt sorban kapjuk a drámai, hidegrázós és elképesztően vicces pillanatokat. Már az első félórában eldurrantottak egy szilveszteri bulinak is becsületére váló tűzijátéksorozatot és talán itt kezdték meg a nézőkre önteni a popkult utalásokat.

Vasember: Én is megfogadtam, hogy nem eszem fagyit, de elneveztek rólam egy ízt.
Strange: Hallottuk, a Stark parádét. Egy kissé tömény.
Wong: Nekünk a Hulk-a la Vista a kedvencünk.

5. Hulkass rám!

Bruce Banner az, aki összetereli a Bosszúállókat, ám most szinte csak emberi formában láthatjuk, hiszen Hulk a legnagyobb erőfeszítésére sem akart újra csatlakozni a Thanos elleni harchoz. Amikor nagy szükség lett volna a zöld óriásra, de csak nem jött elő, Tony nem tudta megállni beszólás nélkül, hiszen mégiscsak az egója sérült Doctor Strange és Wong társaságában.

Vasember Bannnernek: Ne égess a varázslók előtt!

6. Rongyrázós utazás volt

A magyar szinkron több sziporkájának egyike ez, ami úgy vettem észre a moziban, talán sokak fülét elkerülte, de abban az akciódús jelenetben mondjuk tényleg kapkodni kellett a fejünket. Azonban az ilyen gyöngyszemekről lecsúszni igazán kár.

Drax Strange köpenyének: Búcsúzz el rongy életedtől!

7. Erőszakik

A mindig mindent eltervező Vasember első találkozása a durr bele és lesz valami Őrzőkkel nem egy, hanem számlálhatatlan vicces pillanat forrása. Bár ebben a párbeszédben épp nincs benne Tony, de ő az egész jelenet mozgatórugója.

Pókember: Terv nélkül hogy akarják legyőzni Thanost?
Mantis: Kardélre okádjuk.
Drax: Pontosan.

8. Áll az alku?

Mordályt a film után joggal nevezhetjük szemtelennek, de őt pont a poénjai miatt szeretjük, no meg a remek magyar hangjának, Kálloy Molnár Péternek köszönhetően.

Mordály: Hogyér' a stukker?
Bucky: Nem eladó.
Mordály: És a kar?
Bucky: ...
Mordály: Kajak lenyúlom.

9. Kevin Bacon

A film egyik visszatérő alakja Kevin Bacon, akit kétszer, két különböző jelenetben, más-más szereplők előtt is szóba hoznak. Legelőször az Őrzők űrhajóján "találkozhatunk" vele.

Mantis: Kik azok a Bosszúállók?
Thor: A Föld legnagyobb hősei.
Manntis: Mint Kevin Bacon?
Thor: Régen jártam ott, lehet már bevették őt is.

10. Hívjuk a rovarírtókat?

Miután Amerika Kapitányék visszatérnek a Bosszúállók főhadiszállására igazán koncentrálnia kellett annak a nézőnek, aki nem vágja fejből az MCU összes szereplőjének nevét, hiszen csak úgy repkedtek a Scottok, Clintek anélkül, hogy arcot is társítottak volna mellé. Szerencsére a készítők gondoltak azokra a nézőkre is, akik a film előtt nem nézték újra az eddig készült alkotásokat és egy-egy karakter segítségével, néha humorosan, helyre rázták a dolgokat.

Banner: Ki az a Scott?
Kapitány: A Hangya.
Banner: Van pókunk és hangyánk is?

11. Kérdezz-felelek

Nem tudom, ki hogyan van ezzel, de én nem vártam, hogy az írók ilyen remek ütemben és ilyen sok alkalommal meg fogják csillogtatni humorukat, és a szórakoztatás úgy lesz domináns, hogy egyáltalán nem megy a dráma rovására. De az talán már kevésbé meglepő, hogy a humort az Őrzők és Vasember szolgáltatta.

Quill: Még egyszer megkérdezem, hol van Gamora?
Vasember: Jobbat kérdezek, ki az a Gamora?
Drax: Én még jobbat. Miért Gamora?

12. Fekete Özvegy egysorosai

Amikor a Bosszúállók: Végtelen háború készítői Scarlett Johansson figurájának, a Fekete Özvegy mondatait írták, kicsit élénken élt az emlékezetükben a CSI: Miami helyszínelők című krimisorozat, ugyanis elirigyelték a főszereplő, Horatio Caine utolsó évadokra jobbára egysoros figuráját. Az Özvegy nem kapott sok lehetőséget az olyan mondatokkal mint "nem akarunk megölni titeket, de meg fogunk", a "feküdj szépen vissza az asztalra" vagy az "ez undorító volt", de mégis volt bennük valami szórakoztató, ami jó ütemben törte meg a feszültséget.

13. Menő-manók

Másodjára már a Titanon hangzik el Kevin Bacon neve, ismét az Őrzők társaságában. Ezt a beszélgetést és jelenetet akár teljes terjedelmében kiemelhetnénk, olyan zseniális volt, "hebrencs"-től "Mr. Properen" át Tony arckifejezéséig.

Drax Quillnek: Mint amikor tánccal mentetted meg a világot.
Pókember: Mint Kevin Bacon?
Quill: Pontosan! Még mindig a Footloose a legmenőbb film?
Pókember: Sosem volt az.
Vasember: Ne add alá a lovat.

13+1. "Nekem ilyen a hangom!"

A film elején a szóviccek mellett teret kaptak a helyzetkomikumok is, melyek közül talán egyértelműen a legjobb Űrlord és Thor közös jelenete volt. Nem elég, hogy Quill-lel közölték, nem elég férfias, kiderült, fel is szedett pár kilót. Amikor pedig el akarták vinni az űrhajóját, azt már nem engedte az önérzete. Lemélyítette a hangját és elkezdte utánozni, ismételni Thort. Miller Zoltán és Nagy Ervin közös jelenete a film szinkronjának egyik legüdítőbb pillanata.

13+2. A következő megálló: Cameo

Stan Lee viszonylag hamar, már a film első taktusában feltűnt, és bár talán a szokásosnál is rövidebb ideig volt látható, hozta a formáját Peter Parkerék sulibuszának sofőrjeként.

Stan Lee: Nem láttatok még űrhajót?

Számotokra melyik volt a Végtelen háború legviccesebb pillanata, jelenete, vagy kinek a szájából hangzott el olyasmi, amin nagyon jót derültetek?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.