Hirdetés

A nép hőse és Bin Láden üldözője – Filmeket ihlető őrültségek 3. rész

|

Vallási indíttatású hajsza és egy verekedés furcsa utóélete: a fináléban is hihetetlen történeteké a főszerep!

Hirdetés

Ha kimaradt volna a világ legkomplikáltabb motivációjú és kivitelezésű bankrablásával foglalkozó első rész, vagy a modern internetes Creepypasta-mítoszra fókuszáló cikkünk második része, akkor a linkeken keresztül pótolhatjátok őket.

Üsd-vágd, nem apád

Arra, hogy jóformán bármi beindíthatja a szórakoztatóipari kreatívok agyában az apró kis fogaskerekeket, keresve sem találni hajmeresztőbb példát a 2010. február 15-én, egy oaklandi buszon lezajlott verekedésnél. A máskülönben nem túl érdekes bunyóról készült felvétel hamar az év egyik vírusként terjedő szenzációjává avanzsált. Mert a fekete Michael Lovette baját alaposan ellátó fehér Thomas Alexander Bruso furcsa külseje és teátrális viselkedése milliók tetszését nyerte el.

Hirdetés

Az önnön faszagyerekségét hirdető pólót viselő, ószövetségi prófétára emlékeztető arcszőrzetű, és keménységét fennen hangoztató öregember játszi könnyedséggel tépázta meg alkalmi ellenlábasát, majd a járműről távozva összefüggéstelenül ordibált az utcán. Ez, ki tudja miért, de frenetikus hatást gyakorolt a publikumra: az egyszerűen "Epic Beard Manként" emlegetett, pszichiátriai kezelésre szoruló, agresszív hajléktalant afféle belevaló népi hőssé emelte a közvélemény. Holott az egész konfliktus onnan eredt, hogy a máskor is balhézó vénség ügyetlenül leplezett rasszista mellékzöngével megkérdezte tőle, hogy mennyiért tisztítaná ki a cipőjét.

Osztogatnak vagy fosztogatnak?

Ez ebben a formában természetesen nem bizonyult szalonképesnek, ám a nagy lehetőségre lecsapó Craig Mosst nem zavarták a szikár tények. A korábban hatalmas bukó, gyengécske anti-paródiákat, egyebek mellett az Alkonyatot altesti humorral feldobni igyekvő Breaking Windet jegyző író-direktor megcserélte a felállást.

Művében, a 2012-es Tökös csávóban a Danny Trejo által megformált Frank Vega két skinhead megalázásával tesz szert népszerűségre. Hogy aztán korára fittyet hányó lendülettel bosszulja meg egy sötét alvilági ügyletbe keveredő cimborája halálát. Az események sajátos újrakeverése bevált: a barázdált arcú színész később Danny Gloverrel karöltve két folytatásban is megleckéztette a haramiákat.

A hang és a téboly

Gary Brooks Faulkner excentrikus viselkedése még a barátait is megosztotta. Mivel miközben általános volt a vélekedés, hogy a kisebb-nagyobb stiklik folyományaként a börtönt is megjáró férfi az utolsó ingét is odaadná a rászorulóknak, tagadhatatlan jellemhibái sokak életét megkeserítették. A heves vérmérsékletű ezermester ugyanis lényegében csak fizikailag élt ezen a világon: többnyire élénk képzelete ihlette álomtájakon barangolt, és vajmi ritkán kalkulált a szándékait gúzsba kötő realitásokkal.

A hol drogcsempészként, hol építőipari szakmunkásként dolgozó fantaszta fennen hirdette, hogy nagy dolgokra hivatott. Hovatovább, az elmondása szerint isteni sugallatra eltökélte, hogy elkapja Oszáma Bin Ládent, hogy a gazfickó tárgyalóteremben feleljen tetteiért. Komái csupán legyintettek agyament ötletére, hiszen a dialízis-kezelésekkel karbantartott vesebajtól és magas vérnyomástól szenvedő, örök gyereket arra is képtelennek tartották, hogy időben a postára adjon egy csekket. De az Úr állítólagos útmutatását követően az önjelölt fejvadász hétszer igazoltan eljutott az Al-Kaida vezérét rejtegető országba. Ahol sanszosan egyedül azért nem ölték meg, mert a helyiek azt hitték, hogy egy gyakorló elmebeteggel hozta őket össze a sors.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Zsiványok

Ez persze nem csoda, mivel az egyetlen, a tervéhez szükséges praktikus ismerettel sem rendelkező Faulkner szent missziója egy, az átlagosnál feketébb humorú Benny Hill szkeccsre hajazott. Próbálkozásai során hol az ütött vissza, hogy zéró affinitással igyekezett hajót kormányozni, hol az, mikor a siklórepüléssel ismerkedett, hogy a levegőből csaphasson le gyűlölt ellenségére, és alaposan összetörte a csontjait. Célba érvén sem hazudtolta meg önmagát. A gigászi országban hol a hasis élvezetének hódolt, hol pedig egy ütött-kopott kínai pisztollyal és egy karddal hadonászva akarta kideríteni vadidegenektől, hogy hol is vert tanyát a terroristavezér.

Elmondása szerint a szervezet egyik-másik helyi potentátjával is összefutott, ám ők tartották a szájukat. A szituáció bizarr mivoltát ékesen illusztrálja, hogy annak dacára, hogy a helyi erők őrizetbe vették, végül meg sem vádolták, mert felmerült bennük, hogy a CIA vagy egy privát zsoldoscég embere, és semmi szín alatt sem akartak diplomáciai bonyodalmakat.

A habókos modern kereszteslovag így békében hazajutott, és pár hétig botcsinálta médiasztárként interjúk tucatjaiban fejtette ki hízelgő véleményét Pakisztán vendégszerető népéről. Később azonban engedély nélküli fegyvertartás miatt bajba került - ezt nemes egyszerűséggel azzal igyekezett mentegetni, hogy rá nem vonatkoznak a hideg-rideg paragrafusok, viszont védekezése nem hatotta meg a komor bírót. Nem mindennapi történetét egy dokumentumfilmes stáb és Larry Charles is feldolgozta: ő a Nicolas Cage főszereplésével készült, az Egyszemélyes hadsereg címet viselő dramedy-jével tisztelgett habókos kalandor előtt.

Ez volt cikksorozatunk harmadik, befejező része. Amennyiben ti is ismertek ilyen, vagy ehhez hasonló, több-kevesebb változtatással filmre álmodott, eszelős történeteket, osszátok meg velünk kedvenceiteket a kommentek között, vagy a Facebook-oldalunkon!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.