Hirdetés

A Netflix durván ráerősít az animációs tartalmakra

|

A Skydance animációs filmjei immáron kizárólag a Netflix kínálatában lesznek elérhetőek.

Hirdetés

A Skydance az elmúlt két évtizedben Hollywood egyik legfontosabb produkciós cégévé vált. A vállalatot 2006-ban David Ellison alapította, és elsőként a Paramount stúdióval együttműködésben gyártottak filmeket, majd a média szinte összes szegmensében kipróbálták magukat.

Később a cég olyan mozikkal szerzett magának hírnevet, mint a Mission: Impossible több epizódja, a Sötétségben - Star Trek, a Jack Reacher, a Z világháború, a Baywatch vagy az elmúlt évekből a Top Gun: Maverick és az Air.

Hirdetés

A Skydance nemrégiben egy fontos megállapodást hozott tető alá, Ellisonnék projektjei a következő években kizárólag a Netflix kínálatában fognak megjelenni. Ez azokat az alkotásokat is érinti, amelyeket korábban az Apple-nél jelentettek be. Fontos azonban kiemelni, hogy a megállapodás nem vonatkozik az élőszereplős projektekre, amelyek továbbra is megjelenhetnek majd mindkét platformon. A Netflixen korábban olyan Skydance-művek kaptak helyet, mint Az Adam-projekt, a Grace és Frankie, A halhatatlan gárda, a FUBAR vagy épp az Altered Carbon. 

A hírek szerint a legnépszerűbb streamingszolgáltató saját animációs részlegénél átszervezésekre lehet számítani a közeljövőben, de nem szeretnék, hogy ez a mennyiség rovására menjen, ezért külsős partnereket kerestek. A Netflix egyébként épp idén kapott először animációs Oscart a Guillermo Del Toro-féle Pinokkióért

Ahhoz, hogy érzékeltessük, mennyire fontos üzletről van szó, elég megemlíteni a Skydance animációs vezetőjének, John Lassaternek a nevét, aki a Pixar felvirágoztatásában játszott kulcszerepet, új állomáshelyén pedig a Luck című filmmel debütált. Ennyi felvezetés után lássuk, a közeljövőben milyen konkrét projektekre számíthatunk az említett vállalatok együttműködésének részeként. 

  • Spellbound: Vicky Jenson (Shrek) rendezésében érkezik a Spellbound, amelyben egy fiatal királylánynak kell egyesítenie a varázslatos királyságot. A film castingja remek: a főbb szerepekben Rachel Ziegler, Nicole Kidman, Javier Bardem és John Lithgow lesz hallható. A mozi valamikor jövő évben kerül fel a Netflixre. 
  • Pookoo: A film történetéről egyelőre semmit sem lehet tudni, de az biztos, hogy Nathan Greno felel majd érte, aki az Aranyhaj rendezőjeként ismert. A premier tervezett időpontja 2025. 
  • Ray Gunn:  A legizgalamsabbnak talán A hihetetlen családért felelős Brad Bird új filmje ígérkezik, egy sci-fi, amely art deco környezetben meséli majd el egy magánnyomozó történetét, akinek az útját emberek és űrlények is keresztezik. A premier dátuma egyelőre nem ismert. 
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.