Hirdetés

Egy Jordan Peele által szerkesztett horrorantológiával borzonghatunk hamarosan

|

A rendező az irodalomban is kipróbálja magát.

Hirdetés

Jordan Peele a 2010-es években az egyik legsikeresebb rendezővé avanzsált. Míg karrierjét komédiaműsorokban kezdte (Key and Peele), 2017-ben egy horrorfilmmel debütált a mozikban - amiben egyébként szintén voltak a korábbi szkeccsműsorokra hajazó elemek -,ez pedig rögtön hatalmas kritikai- és nézettségsikert hozott számára.

A Tűnj el! az afroamerikaiak legtöbb szorongását szintetizálta egy kifejezetten ötletes forgatókönyvben, amelyért Peele a legjobb eredeti szkript Oscar-díját is hazavihette. 

Hirdetés

Az azóta következő Peele-filmek, a Mi és a Nem is folytatta a korábban kijelölt alkotói irányvonalat, de bizonyos szempontból tágította is a fókuszt, hiszen a rendező gyakorlatilag minden fantasztikus műfajba belekóstolt az évek során. A horrornak, a fantasynek és a sci-finek ugyanis számtalan leágazása és metszete van, Peele pedig az eddigiek alapján nem fél megmártózni ezekben. 

Az Out There Screaming: An Anthology of New Black Horror című kötetben 19 afroamerikai író kapott helyet, köztük olyan szerzőkkel, mint Erin E. Adams, Violet Allen, Lesley Nneka Arimah, Maurice Broaddus, Chesya Burke, P. Djèlí Clark, Ezra Claytan Daniels, Tananarive Due, Nalo Hopkinson, N. K. Jemisin, Justin C. Key, L. D. Lewis, Nnedi Okorafor, Tochi Onyebuchi, Rebecca Roanhorse, Nicole D. Sconiers, Rion Amilcar Scott, Terence Taylor és Cadwell Turnbull. A novellákban bajba jutott rendőrök, különleges lények és bandaháborúk egyaránt szerephez jutnak. 

Valódi mesterművekről van szó, amelyek felforgatják mindazt, amit a világról gondolunk, és újradefiniálják, mit jelent félni

- fogalmazott a kötettel kapcsolatban a neves kiadó, a Penguin Random House. 

Peele egyébként ezzel párhuzamosan egy új filmen is dolgozik, az egyelőre cím nélküli alkotás jövő év decemberében kerülhet a mozikba. A könyv október 3-án válik elérhetővé a tengerentúlon.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.