Hirdetés

Filmek, amiket a készítőik is lenéznek 1. rész

|

Hamisított aláírás, egy politikai rendszer feltétlen kiszolgálása vagy éppen drámaian elbaltázott képregény-adaptáció: a filmszakma képviselőinek élete egyáltalán nem csak játék és mese!

Hirdetés

Más mesterségek űzőihez hasonlóan néha a szórakoztatóipar nagyjai is megbánják, hogy részt vettek egy balul elsült projektben - cikkünk ezért az alkotóik által is megvetett botlásokra koncentrál!

Keanu Reeves - A leskelődő

Keanu Reeves esélyesen egy életre megtanulta, hogy az ember nem árt, ha megválogatja, hogy kikkel is barátkozik. Mivel azt követően, hogy közölte, hogy nem hajlandó eljátszani a mérhetetlenül gyenge A leskelődő elmebeteg sorozatgyilkosát, állítólagos cimborája, Joe Charbanic egyszerűen odahamisította a szignóját egy szerződésre. Ekkor az ikon nyelt egy nagyot, és mert nem akart belemenni egy hosszú, kétes kimenetelű perbe, beadta a derekát. Ám a mohó áruló fokozta a tempót. Átíratta a sztorit, és ennek folyományaként az eredetileg alig-alig feltűnő figura az egyik, ha nem a legtöbbet szereplő karakterré vált. A népszerű csillag állítóalg tajtékzott, de csupán a 2000-ben durván elhasaló thriller-pótlék debütálása után egy évvel nyilatkozhatott a sajtónak.

Hirdetés

Halle Berry - A Macskanő

Halle Berry sem tett lakatot a szájára: mikor a 2004-es A Macskanő minden területen az elvárható minimum alatt teljesített, zokszó nélkül átvette a legrosszabb színésznőnek járó Arany Málna-szobrocskát. Hovatovább, a 2002-es Oscar-átadón elhangzott, szenvedélyes beszédjének paródiájával köszönte meg, hogy az ítészek rá gondoltak. Berry két éve is nyilatkozott a témában, akkor azt mondta első rendezése, a Megsebezve kapcsán, hogy amennyiben lehetőséget kapna rá, hogy a mostani tudását felhasználva újragondolja a karaktert, biztosan nem mondana nemet rá

Bacsó Péter - Ifjú szívvel

Ugyanakkor a frusztráció a megfelelő körülmények közepette soha még csak nem is sejtett kreatív energiákat szabadíthat fel a vétkeikkel bátran szembenéző kevesekben. Bacsó Péter sose tagadta, hogy a második világégés alatt elszenvedett inzultusok és az üldöztetések hatására már fiatalon elkötelezte magát a baloldali eszmék mellett. Így, mikor lehetősége nyílt arra, hogy kétségbevonhatatlan tehetségével az új rendszert szolgálja, rögvest nekikezdett a munkának. Azonban hamar bizonyossággá érlelődött számára, hogy a Rákosi-klikk pontosan annyira az önkifejezés ellensége, mint a nyilasok - de sokáig, meglapult, kibekkelt, és méltatlanabbnál méltatlanabb ócskaságokhoz adta a nevét. Fáradozásainak leghitványabb gyümölcse az okkal és joggal elfeledett propagandablődlik sorát bővítő Ifjú szívvel.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Ez az erőltetett iparosítási politika népszerűsítése érdekében tető alá hozott fércmű egyike a korszak jellegzetes, a poénokat jópofának is alig nevezhető gegekkel és sematikus-idealizált mondandóval pótló vígjátékainak. Hősei esztergályosok, akik egytől egyig rájönnek, hogy soha, egyetlen másik generáció sem lubickolt az övékhez hasonló, pazar opciókban. A legkevesebb tehát, hogy megvetik az amerikai álom szirénhangjaival kábító jampeceket, illetve három műszakban építik a vas és acél országát. Az efféle kulimelók és az illúziói elvesztése miatt érzett haragja aztán a rezsim bukásával felszínre törhetett. Szinte biztosra vehetjük, hogy személyes érintettség híján sohasem készült volna el a hazai filmgyártás egyik csúcsának tartott A tanú.

Joel Schumacher, George Clooney - Batman és Robin

Végül muszáj foglalkoznunk Joel Schumacher karrierének legsúlyosabb fiaskójával. Annak dacára, hogy hébe-hóba akadtak komolyabb hangvételű próbálkozások (mint Burton 1989-es Batmanje), a nyolcvanas-kilencvenes években a képregény-adaptációktól a többség semmit sem várt. Ebből adódóan a nézők jórészt kizárólag abban reménykedtek, hogy a produkció nem lesz túlságosan blőd. Az 1997-es Batman és Robinra jegyet vásárlók viszont nagyon hamar ráébredtek arra, hogy csigalassúsággal telő, gyötrelmes percek várnak rájuk. Hiszen az Akiva Goldsman forgatókönyvéből tető alá hozott, nívótlan marhaság olcsó humorával és bicskanyitogató igénytelenségével kimeríti az audiovizuális környezetszennyezés fogalmát. Nem csoda hát, hogy a 2020-ban elhunyt sztárdirektor arca szabályszerűen égett a szégyentől, ha bárki szóba hozta a baklövését, ám igazi profihoz méltóan sosem kísérelte meg másra hárítani a felelősséget. Holott a sztorit jegyző specialista is elismerte, hogy nem hozta ki magából a maximumot. Ahogy a köpenyes igazságosztó bőrébe bújó George Clooney sem rejtette véka alá azon meggyőződését, hogy itt érte el eredményekben gazdag pályája mélypontját.

Hamarosan jelentkezünk a cikk második részével, addig is szokás szerint várjuk meglátásaitokat a Facebook-oldalunkon vagy a kommentek között!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.