Hirdetés

Így készült a Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból

|

Michelangelo, Donatello, Leonardo és Raffaello, a harcos tini nindzsa teknőcök visszatérnek a mozikba, hogy még nagyobb és még ádázabb gonosztevőkkel vegyék fel a harcot. De előtte nézzünk kicsit a kulisszák mögé.

Hirdetés

Harcos teknőseink két éve már, hogy megmentették a várost. Azóta nem sok minden történt: gyakorolták a nindzsatechnikát és kerülték a feltűnést. Ezalatt April O'Neil (Megan Fox) titkos nyomozásba fogott, hogy kiderítse, milyen kapcsolat fűzi Baxter Stockman-t (Tyler Perry), a briliáns tudóst a rettegett Zúzóhoz. Zúzó, a szupergonosz ugyanis megszökik az őrizetből és összeáll Baxter Stockmannel, az őrült tudóssal és két tökkelütött segédjével, Beboppal és Rocksteadyvel, hogy megvalósítsanak egy világuralomra törő, ördögi tervet. Miközben a teknőcök Zúzóval és új csapatával küzdenek, egyszer csak szembe találják magukat egy még nagyobb gonosszal, akinek hasonlóak a szándékai: a hírhedt Kranggal.

Hirdetés

A nézők szerencséjére egy megszállott tini nindzsa rajongó kapta meg a lehetőséget, hogy filmre vigye a teknősök kalandjait. Dave Green igazi bennfentesként nyúlt a teknőcös hagyományhoz, és számtalan rejtett utalást helyezett el a filmben, hogy minél nagyobb örömet szerezzen a hozzá hasonló rajongóknak. Green szerint: 

Egész nemzedékek rajonganak a teknőcökért. Azért is volt nagy élvezet ennek a filmnek az elkészítése, mert elmerülhettünk azokban az apró részletekben, amelyek olyan nagy örömet okoznak a rajongótábornak. Beleástuk magunkat a képregényekbe és a rajzfilmekbe, hogy minden egyes karakter, díszlet és jelmez hitelesen idézze fel a hagyományt. Így mindenki megtalálhatja a filmben, amit a teknőcökkel kapcsolatban szeret és a magáénak vall.

Az új cselekmény jobban koncentrál az egyes teknőcökre, mint a korábbi rész.

Odafigyeltünk arra, mit szeretnének a rajongók - mondja Brad Fuller producer. - Pontosan megmondták, hogy kivel és mivel akarnak találkozni a folytatásban, és nem fogták vissza magukat. Viszont akarták látni azokat a karaktereket és fordulatokat, amelyek, bármennyire is szerettük volna, nem fértek be az első részbe. Most behoztuk a lemaradást, megjelenik Baxter Stockman, Krang, Bebop és Rocksteady is."


Miközben a Teknőcök egzisztenciális problémáikkal küzdenek, háttérben sötét erők szövetkeznek a világ ellen. Zúzó összefog a gonosz Krang parancsnokkal, hogy a bolygóra szabadítsák Technodromot, a veszedelmes földönkívüli hadigépezetet.

Krang egy másik dimenzióból származik - magyarázza Green. - Mindenféle eszement és veszedelmes technológia a rendelkezésére áll, amilyen például a bíbor trutymó is, amely a mutánsokat és az embereket is át tudja változtatni. A Teknőcök először találkoznak ilyesmivel, ami fizikailag és érzelmileg is megviseli őket.

A Teknősök szerepében visszatérnek az előző rész sztárjai: Pete Ploszek alakítja Leonardót, a négyes fogat visszafogott és fegyelmezett vezetőjét; Alan Ritchson Raffaellót, a forrófejű lázadót; Jeremy Howard Donatellót, a kütyük mágusát; Noel Fisher pedig a mókamester Michelangelót, akinek minden vágya, hogy átlagos kamaszgyerek lehessen.

Leo nagyon határozott erkölcsi neveltetésben részesült - árulja el a karaktert alakító Ploszek. - Ezért olyan izgalmas feladat számára, ha olyan helyzetben kell döntést hoznia, amikor a dolgok állása távolról sem fekete-fehér. Sosem gondolt arra, hogy ki lehet mászni a csatornából, felfedezve a külvilágot, és amikor erre lehetőség adódik, nem nagyon akaródzik neki, mert ott kellene hagynia a csapatot, amely a családot jelenti számára.

Az előző rész eseményei óta Donatello, a kütyümágus folyamatosan modernizálta a csapat főhadiszállását.

Donnie nem vesztegette az idejét - számol be róla Howard. - Mostanra elkészült a laboratóriuma, kétszer annyi térfigyelő kamerát üzemeltet, mint legutóbb, kedvenc projektje pedig egy állatira felspécizett kukásautó. Van benne egy kanapé, több nagyméretű tévé, a tetején egy ágyú, amivel a csatornafedeleket lehet lődözni, az oldalán pedig robotkarok lógnak. A baj csak az, hogy még sosem próbálta ki egyiket sem, így nem lehet tudni, hogyan működnek, vagy hogy működnek-e egyáltalán.

A főgonoszt, Krang-ot, a test nélküli földönkívüli agyat az Industrial Light & Magic trükkspecialistái keltették életre.

Krang alakja a képregények alapján kezdett körvonalazódni - mondja Robert Weaver trükkspecialista -, aztán a tengerek élővilágához fordultunk inspirációért. A szemét nagyjából a fekete orrú cápáéról mintáztuk, a testéhez meg a psychrolutes marcidus szolgált mintául.

(Ez a különös déltengeri hal, amelynek nincs is magyar neve, 2013-ban elnyerte a világ legrondább állata kitüntető címet. - a ford.) Michael Bay ötlete volt, hogy Krang-nak kellemetlenül behemót legyen a teste, s emiatt nehezen kászálódik bele a számára kreált robotvázba, és a kimászás is kész tortúra számára.

Krang hatalmas robotteste elég félelmetes - mondja Pablo Helman, a vizuális effektek szakértője. - De ha leszedjük a hardvert, csak egy rózsaszín agy marad alatta. Krang-nak hatalmas ereje van, ám a robotváz nélkül mit sem ér.

A film kritikáját erre találjátok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.