Hirdetés

Kanapéhuszárok - ilyennek láttuk az első részeket

|

Megfilmesítették a kommentszekciót!

Hirdetés

Az RTL, az egykoron piacvezető tévécsatorna az elmúlt években bizony csak a második erő volt, nem is csoda, hogy idén rengeteg új formátumot képernyőre tűztek. Ilyen volt a szerintünk kihagyhatatlanul jóra sikeredett Az Árulók - Gyilkosság a kastélyban című krimireality, a mezőnybe beleszürkült LEGO Masters, és ilyen a Kanapéhuszárok is.

A Kanapéhuszárok egy brit formátum, az eredetileg Gogglebox címen futó reality magyar változata. A műsor hatalmas wtf-faktorral bír, ugyanis nem szól másról, mint hogy azt nézzük, hogy vadidegen emberek tévéznek és kommentelik a látott műsorokat. Az ötlet hatalmas blődségnek tűnik, mégis működik, sőt olyannyira, hogy az Egyesült Királyságban kereken tíz éve fut stabil 3-4 milliós nézettséggel és már több országban is leforgatták a helyi verziót. Szóval itt volt az ideje, hogy hazánkban is megvesse a lábát ez a műsor.

Hirdetés

A kommentelésnek évtizedes a hagyománya, ám míg a korábbi fórumokon arc és név nélkül lehetett dumálni, fröcsögni vagy balhét szítani, addig ezt ma már a Facebookon teszik az emberek, arccal, névvel vállalva sokszor felháborító véleményüket. Véleménye ugyanis mindenkinek van, sőt úgy érzik, hogy azt el is kell mondaniuk, akár egyenesen az adott hírességnek címezve, akinek az életét több száz kilométerről, ismeretlenül is jobban értik, mint az illető, akire a karaktereket dobálják.

Lényegében ez az attitűd költözött most a virtuális térből a képernyőre, ugyanis a Kanapéhuszárokban fiatalok és idősek, barátok, barátnők, párok és szülők mondják el a véleményüket egy-egy tévéműsorról, a benne szereplőkről és néha nem csak a celebek, de a mellettük ülő is kapja az ívet rendesen. És ebben áll a Kanapéhuszárok ereje, és pont ezért szórakoztató, mert a szereplők akár a mi barátaink, kollégáink, szüleink is lehetnének, és pontosan azokat mondják, amiket mi is gondolunk.

A műsor különlegessége, hogy nemcsak az RTL-en futó produkciókat nézik és kritizálják a kanapéhuszárok, hanem néznek TV2-s, köztévés és kábelen futó, magyar és külföldi sorozatokat egyaránt. És mint azt sejthetjük, mindenről és mindenkiről van véleményük. A kanapéhuszárok nem csak kritizálnak, de ha mégis, akkor se mennek bele mélyelemzésbe, egyszerűen elmondják, hogy az illető nekik miért antipatikus, vagy hogy az adott műsor miért nézhetetlen és amúgy is, fúj.

És pont ettől működik, mert egyszerű, mert szórakoztató és mert ott van benne az, amiért a ValóVilágot és az összes többi realityt szeretik az emberek, hogy benézhetünk más emberek életébe. Rengeteg ember szeret kukkolni, kíváncsiskodni, belesni az utcáról a panel első emeletén kivilágított konyhaablakon, vagy épp azt nézni, ahogy celebek főzés közben élőznek az Instagramon.

A Kanapéhuszárok egy kedves, szórakoztató műsor, aminél jobb péntek esti kikapcsolódás kevés van, már persze ha valaki a tévé előtt szeretné tölteni az estéjét. Képbe lehet kerülni az elmúlt hét tévés eseményeivel, nem mellesleg jót is lehet röhögni, ugyanis egy-két veretes beszólás mindig volt, ami vagy a celebeken, vagy magukon a kanapéhuszárokon csattant. Az igazi meta az lenne, ha egyszer a saját műsorukat kéne a huszároknak kommentelni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.