Hirdetés

Minden, amit a 2023-as Budapest Comic Conról tudnod kell

|

Hollywoodi színészek, neves képregényművészek, cosplayerek, versenyek, kiállítások és változatos programok várnak a második Mastercard Budapest Comic Conon.

Hirdetés

Tavaly került megrendezésre először a Mastercard Budapest Comic Con, amely meglehetősen emlékezetesre sikerült, érdemes elolvasnotok a saját élménybeszámolónkat, a GameStar összefoglalóját és azt is, hogy milyen volt tolmácsszemmel az esemény, hiszen a színészek - élen John Rhys-Daviesszel - okoztak meglepetéseket. Jó hangulatot, ismert színészeket és különféle izgalmakat hozott tehát az első budapesti comic con, amely megalapozta azt, hogy a következő még kiforrottabb legyen. 

Az idei rendezvény június 10-11. között lesz a fővárosi BOK Csarnokban, a látogatókra temérdek program vár, többek között különféle előadások és színpadi beszélgetések, rengeteg árus, Star Wars programok és kiállítások, Cosplay és Fantasy zóna, workshopok, gaming aréna, versenyek (például cosplay), valamint bemutatók (viking és buhurt) várnak, de a mint minden Comic Conon, úgy itt is a meghívott vendégeken van a hangsúly, akikkel fotózkodni és dedikáltatni lehet. 

Hirdetés

A Mastercard Budapest Comic Conon találkozhattok majd ismert hollywoodi színészekkel, képregényírókkal és rajzolókkal, valamint tehetséges cospalyerekkel is. Ott lesz például a Trónok harcából ismert Tom Wlaschiha, aki a Stranger Thingsben is szerepelt, akárcsak a szintén ide látogató Clayton Royal Johnson. A Harry Potter-rajongók sem panaszkodhatnak, hiszen eljön a Vaják sorozatban is komoly szerepet játszó Anna Shaffer, valamint Natalia Tena, aki J.K. Rowling varázsvilága mellett George R. R. Martin fantasyjába és a John Wick univerzumba is ellátogatott már. Nem maradnak hoppon azok sem, akik a The Walking Deadet, Az utolsó királyságot és a Mátrix/Star Wars/Vasököl valamelyikét szeretik, hiszen ők Callan McAuliffe-nek, Arnas Fedaraviciusnak és Jessica Henwicknek örülhetnek. Fontos felhívni a figyelmet a hazai résztvevőkre is, elvégre Réti Barnabás (Mission: Impossible - Titkos nemzet, Z világháború) mellett Tolnai Klára (Az utolsó királyság, Shadow and Bone) és Váradi Karina (Wednesday) képviselik a magyar színészeket. 

Érdemes lesz a képregényrajongóknak is kilátogatnia az eseményre, mivel világszerte ismert alkotók látogatnak el Budapestre: a sztárvendég egyértelműen az Eisner-díjas 100 Bullets sorozat szerzője és a DC Comics számára emlékezetes címeket (mint a Joker és a Rorschach) szállító Brian Azzarello lesz, de az illusztris névsort erősíti a Marvelnél alkotó Elena Casagrande, a Killert is jegyző Matz, az Azzarellóval és Brian K. Vaughannal együtt dolgozó rajzoló, Eduardo Risso, valamint a Harley Quinn és Wonder Woman munkáiról is ismert Stephanie Pillips. Ne felejtsük el a Dazzle-t megalkotó Andrew Villone-t, a DC Comicsnál és a Marvelnél is tevékenykedő Dave Lungot (Justice League Dark, Poison Ivy, Silver Surfer Dark, Star Wars), a Sasquatch Vikings-t készítő Dr. Rocke-ot, valamint a Titan Epicset megalapító és az Epics of Kinget megteremtő Shae Rozart sem, ők szintén jelen lesznek. 

Ha valakit esetleg a sztárok és képregényművészek helyett inkább a cosplayerek érdekelnek, akkor sem fog csalódni a meghívottakban, hiszen olyan ismert arcokkal találkozhat majd Budapesten, mint a Ríviai Geralt (The Witcher), Joel (The Last of Us) és Snake (Metal Gear Solid) képeivel elhíresült Maul Cosplay (aki nem mellesleg részt vett Darth Maulként az Apprentice című Star Wars rajongói filmben),  a nemzetközileg is elismert magyar cosplayes és modell, Enji Night, továbbá az egyik leghíresebb legyen cosplayer, Shappi, aki több mint hetven projekten van már túl. Természetesen a műfaj honi képviselőivel is számolni kell, a tavalyi eseményen is számos ütős cosplay-t láthattunk. 

Balról jobbra: Maul Cosplay, Enji Night és Shappi
Balról jobbra: Maul Cosplay, Enji Night és Shappi

A második Mastercard Budapest Comic Con tehát számos izgalmas lehetőséggel várja az érdeklődőket, akik számos jegytípus közül válogathatnak. Aki nem élne sem a dedikáltatással, sem a fotókészítéssel, annak elég normál napijegyet vagy bérletet vennie, amivel beléphet a rendezvényre (10 órától), de van lehetőség VIP jegy és bérlet beszerzésére is, amikkel már 9 órától be lehet menni a helyszínre, jár hozzá Comic Con Welcome Pack, egyedi nyakpass, gyorsabb sor és foglalt ülőhelyek egyes programoknál, kényelmes VIP Lounge, Snack büfé és exkluzív prorgramokon való részvétel. Azonban egyikkel sem lehet dedikáltatni és fotózkodni, azokhoz külön upgrade vagy kombinált jegyekre van szükség, színészenként változó áron. Ha szeretnétek többet megtudni a jegyárakról (fontos, hogy az esemény készpénzmentes!), akkor kattintsatok a linkre, ha pedig a rendezvénnyel kapcsolatban merült fel bármilyen kérdésetek, akkor a hivatalos GYIK-et ajánljuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.