Hirdetés

Mit érdemes tudni az Az előzménysorozatáról?

|

Összeszedtük az internet bugyraiból, amit tudni lehet az HBO Max soron következő Stephen King-történetéről.

Hirdetés

Akik úgy gondolták, hogy az Az filmek elsöprő financiális sikerét követően Stephen King adaptációi nyugovóra térnek egy időre, azok ma visszagondolva jót mosolyoghatnak magukon. De talán még azok is, akik úgy vélték volna, hogy az Az franchise pihenőre tér a második film után. 

2024-ben ugyanis a Welcome to Derry projektcím alatt érkezik majd a történet előzménysorozata, méghozzá az HBO Maxra. Vagy Maxra, ahogy hívni fogják a Warner-Discovery streamingplatformját.

Hirdetés

Mikor fog játszódni?

A Welcome to Derry az 1960-as évekbe fogja elkalauzolni a nézőket, és egyelőre Pennywise eredettörténeteként promózzák a projektet. Persze Pennywise eredetéről már kaptunk egy-két infót az Az második felvonásában, ám a Welcome to Derry a megmaradt kérdéseket igyekszik megválaszolni. Azt azonban érdemes már most megjegyezni, hogy ez az 1960-as időszak minden bizonnyal nem Pennywise érkezésével fog elrajtolni, mert kedvenc bohócunk bizony már jóval előtte elkezdte terrorizálni Derry lakosságát. Úgyhogy nyugodtan számolhatunk azzal, hogy flashbackek révén még korábbi periódusok is bemutatásra kerülnek. Hasonló koncepciót láthattunk két éve a Netflixen, amikor A félelem utcája trilógia minden egyes része más és más évtizedekbe, évszázadokba nyújtott betekintést.

Kik a készítők?

Aki már Andy Muschietti (Mama, Az 1-2) rendezésével is elégedett volt, az felsóhajthat. Aki kevésbé, annak rossz hírrel szolgálunk: Muschietti ugyanis több epizódot is rendezni fog a szériában is. A sorozat szkriptjéért szintén ő, illetve testvére, Barbara Muschietti (Az 1-2, Locke & Key) felelnek, hozzájuk pedig a társ showrunnerek, Jason Fuchs (Wonder Woman), illetve Brad Caleb Kane (Kihalás) is csatlakoznak az írói szobában. Stephen King is áldását adta a projektre, sőt, nem is leplezte egy nyilatkozatban, hogy mennyire örül Muschietti visszatérésének.

"Izgatott vagyok, hogy Derry, Maine állam legelátkozottabb városának története folytatódik, és örülök, hogy Andy Muschietti fogja felügyelni egy olyan agytröszttel együtt, amelynek tagja többek között a tehetséges nővére, Barbara is. Piros lufikat mindenkinek!"

Kik lesznek a szereplők?

Bill Skarsgard ezúttal távol marad Derrytől, ami sokak számára lehet majd csalódás. Ugyanakkor ez megnyithatja a kaput más tehetséges színészek előtt. Maga Skarsgard is a legnagyobb sikereket kívánta "utódjának", kiemelve, hogy legyen legalább annyira szórakoztató Pennywise karakterének megformálása, mint neki volt. Ennek megfelelően Pennywise új színészéről egyelőre nem rántották le a leplet - gyaníthatóan még lázasan folyik a casting az egyik legikonikusabb túlvilági gonosztevő szerepére.

Akadnak azonban bőven, akiknek a felbukkanására lehet számítani: Taylour Paige (High School Musical 3, Ma Rainey), Jovan Adepo (Overlord, Watchmen sorozat), a veterán James Remar (Dexter, Fekete Villám), Chris Chalk (Perry Mason, Gotham), Madeleine Stowe (Bosszú, Kísérőzene), illetve Stephen Rider (Daredevil, Luke Cage) is elkötelezték magukat a projekt irányában. Ez egyelőre a csatlakozók első hullámát takarja, és minden bizonnyal teljesen új gyerekszínészek is lehetőséget kapnak majd a bizonyításra - elvégre Pennywise vacsoráján mégis csak ők alkotják a főételt.

Mikor lesz a premier?

Egyelőre nincs konkrét dátum, de 2024 folyamán kerül majd be az HBO Max/Max kínálatába.

Ti mit gondoltok a projektről a fenti információk alapján? Kit tudnátok elképzelni Pennywise-ként Skarsgard távollétében?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.