Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Gal Gadotról

|

35. születésnapját ünnepli ez a gyönyörű és tehetséges csodanő, aki a való életben is egy igazi amazon.

Hirdetés

Ma ünnepli születésnapját a Halálos iramban-széria korábbi sztárja, mindenki Csodanője, a meseszép Gal Gadot, ennek apropóján pedig úgy gondoltuk, hogy illene összeszedni róla néhány olyan érdekességet, amit nem biztos, hogy mindenki tudott róla. Spoiler: nem csak a filmvásznakon egy csodanő. 

Hirdetés

Korai évek

Keresztneve, Gal héberül hullámot, míg vezetékneve, Gadot pedig folyópartokat jelent. A színésznő Izraelben, Rosh HaAyin-ban nevelkedett egy mérnök apa és egy tanár anya lányaként. Annak ellenére, hogy az apja családja hat generáció óta Izraelben élt, anyai ágról európai felmenői vannak: nagyapja túlélte a koncentrációs tábort Auschwitzban, és csak ezután költöztek Izraelbe.  Bár a családjának sosem kellett szűkölködnie, mégis szerény életet élt: középiskolás korában például egy Burger Kingben is dolgozott.

A szépségkirálynő, aki nem akart az lenni

2004-ben, mindössze 19 évesen őt koronázták meg Miss Izraelnek, aki azonban nem volt különösebben oda ezért az egész szépségkirálynő életért, és egy pillanatig sem akart nyerni: "Későn jelentem meg mindenhol. Még reggelire is estélyi ruhában kellett megjelennünk, azonban én sosem vettem fel ezeket a ruhákat. Sminket sem hordtam a legtöbb esetben." - mesélte el egyszer a színésznő egy interjú során. Ennek ellenére indulnia kellett a Miss Universe versenyen is Ecuadorban, ahol azonban sokszor úgy tett, mintha nem beszélne angolul, és direkt a rossz ruhákat vette fel. Emiatt természetesen nagyon messze került a győzelemtől, és a top 15-be sem került be.

Eredetileg ügyvéd akart lenni

Annak ellenére, hogy folyamatosan kapta a modellkedési és színészi ajánlatokat, Gadotnak eredetileg más tervei voltak: jogot és a nemzetközi kapcsolatokat tanult egy izraeli egyetemen, és ügyvédként képzelte el a jövőjét. Sokáig ugyanis úgy gondolta, hogy a színészet nem elég komoly szakma.

Katonai szolgálat és a Halálos iram

Izraelben kötelező katonai szolgálatot végezni, ez alól pedig Gadot sem volt kivétel, aki 20 évesen lépett be a hadseregbe. Két évig volt állományban, ahol harci oktatóként tevékenykedett. Mint az később kiderült, ennek a katonai háttérnek és a fegyverek ismeretének köszönhetően sikerült meggyőznie Justin Lint, hogy őt válassza ki Gisele szerepére a Halálos iramban, amely végül meghozta számára az áhított áttörést is Hollywoodban. A rendezőt egyébként olyannyira lenyűgözte a színésznő, hogy még egy háttérsztorit is írt a karakterének, melyben Mossad-ügynökké tette meg. És ha ez még nem lenne elég: Gadot a film során a kaszkadőrmutatványok legtöbb részét is saját maga csinálta meg.

Lecsúszott szerepei

Mint minden hollywoodi sztárnak, úgy Gadotnak is voltak olyan szerepei, amelyekről az utolsó pillanatban csúszott le. Karrierje elején például csak egy lépésre volt attól, hogy ő legyen az új Bond-lány A Quantum csendjében. Még meghallgatásra is behívták, végül a készítők azonban Olga Kurylenko mellett tették le a voksukat. Mondanunk sem kell, hogy ezzel Gadot járt jobban. Később aztán nagyon közel állt ahhoz is, hogy tagja legyen a Marvel Filmes Univerzumának, hiszen még Csodanő előtt versenybe szállt Nebula megformálásáért A galaxis őrzőiben, azonban erről is lecsúszott, a szerepet pedig Karen Gillan kapta meg. Valószínűleg ezt sem nagyon bánja a színésznő.

Csodanő, vol. 1

Első igazán fontos szerepét a Batman v Superman-ben kapta meg, mint a harcos amazon, azonban egy interjúban elárulta, hogy eredetileg fogalma sem volt arról, hogy milyen szerepért is versenyzik. Először azt hitte, hogy a Macskanő tűnik majd fel a filmben, és csak két héttel később derült ki számára, amikor már tudatták vele, hogy őt választották ki a szerepre, hogy Csodanő karakterét kapta meg. 

Csodanő, vol. 2

Ha pedig már így alakult, akkor mindent meg is tett azért, hogy tökéletes legyen a szerepben. A karakterre való készülés alatt Gadot edzéseken vett részt kardozásban, Kung Fu-ban, kick-boxban, capoeirában és brazil jiu-jitsuban is. Állítása szerint a filmekre való felkészülése sokkal keményebb és intenzívebb volt, mint bármi, amin a hadseregben keresztülment. A Batman v Supermanre, majd később az önálló filmjére 8 kiló tiszta izmot is sikerült felszednie. 

Csodanő, vol. 3

És még egy érdekesség Csodanővel kapcsolatban. Önálló kalandjának néhány jelenetét újra kellett forgatni 2016-ban, ám Gadot ekkor már öt hónapja gyereket várt. A jelmezét ezért ketté kellett vágni, és a közepére egy élénkzöld ruhadarabot tettek, hogy az jelezze, hol kell majd utólag számítógépes trükkel eltüntetni a pocakját. 

Politikai aktivista

Gadot a sok elfoglaltsága ellenére valamilyen módon továbbra is talál időt a különféle társadalmi ügyek támogatására. Hangos támogatója Izraelnek és az izraeli hadseregnek, elmagyarázván, hogy egy nagyon hazafias otthonban nevelték fel, valamint a lányok és nők jogainak védelmezőjeként is sokszor fellép szerte a világon. Gadot továbbá együtt dolgozott az Egyesült Nemzetek Szervezetével, melynek keretében Csodanőt tették meg tiszteletbeli nagykövetnek a nők jogainak védelmében, amit azonban később az ENSZ megszüntetett, csalódottságának pedig a színésznő többször hangot is adott.

Család

2008 óta boldog házasságban él Yaron Varsano ingatlanfejlesztővel, akivel két kislányt nevelnek: a hat éves Almát és a három éves Mayát.

Ez lett volna hát a tíz érdekesség, amit összegyűjtöttünk Gal Gadotról, akit legközelebb a Wonder Woman 1984-ben és az Agatha Christie: Halál a Níluson filmfeldolgozásában láthatjuk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.