Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Emma Watsonról

|

A zseniális Hermione Grangertől a szépséges Belleig sok remek szerepben láthattuk már a színésznőt, aki a valóságban is rejteget egy-két varázslatos meglepetést.

Hirdetés

Kevés dolog világít annyira fényesen öregedésünk tényére mint, hogy Emma Watson megütötte a harmadik X-et. A kisasszonynak rögtön karrierje kezdetén megadatott a lehetőség, hogy teljesen egybeforrjon az általa eljátszott Hermione Granger karakterével, azonban az utolsó Harry Potter-film óta sem volt tétlen és lépten-nyomon azon van, hogy egy kicsit jobb hellyé tegye a világot. Most, születésnapja alkalmából szemezgettünk egy picit olyan érdekességek között, amelyeket talán nem ismertetek a színésznőről.

Hirdetés

Különös származás

Noha első blikkre minden tekintetben britnek gondolhatnánk a színésznőt, a valóság az, hogy még csak nem is az anyaországban született, hanem a La Manche csatornán túl fekvő Franciaországban. Teljes nevén Emma Charlotte Duerre Watson 1990. április 15-én látta meg a napvilágot brit és török származású szülők gyermekeként. Emma még fiatal volt, amikor a szülei elváltak, de minden rossznak van valami jó oldala is, így később 3 fiú és 2 lánytestvére lett.

Kiáll az igazáért

Emma híres arról, hogy hangosan felszólal bizonyos társadalmi problémákról, különösen a női egyenlőség kérdéskörében. Éppen ebből kifolyólag érték őt erős kritikák, amikor félmeztelenül pózolt egy fotózás során. Az ellentábor véleménye szerint nem helyénvaló, hogy az egyik pillanatban a feminista ideákat terjeszti, míg a másikban így kitárulkozik a világ elé. Watson minderre egyszerűen annyit felelt, hogy a melleinek semmi köze a társadalmi problémákra vonatkozó nézeteihez.

"Azt hangoztatták, hogy ha feminista vagyok, akkor már melleim sem lehetnek. A feminizmus éppen arról szól, hogy a nők szabadon választhassanak."

Megváltoztatná a világot

Emma az Egyesült Nemzetek egyik nagykövete kifejezetten azzal a céllal, hogy a nemi egyenlőséget hirdesse és védje a nők jogait. Mindemellett fontosnak tartja azt is, hogy a küzdelem során lerombolja az ezzel kapcsolatos negatív sztereotípiákat.

"A női jogokért való küzdelem túl gyakran vált a férfiutálat szinonimájává. Ennek véget kell vetni!"

Nyolcadjára csak összejött

Meglepő módon, a Harry Potter-filmek előtt egyáltalán nem rendelkezett hivatásos színészi tapasztalattal Emma Watson. A tanárai noszogatására próbálta ki magát az első meghallgatáson, amit további hét követett, mire végre megkapta a szerepet. Mindehhez a könyveket szerző J.K. Rowling is hozzájárult, akit egy telefonos beszélgetést követően élőben is lenyűgözött a fiatal Watson, így már nem is volt kérdés többé, hogy kié lesz Hermione szerepe.

Vennél pár jóga órát? Tudunk egy jó tanárt!

Emma Watson egy okleveles jógaoktató. Azért kezdett el ez ezzel foglalkozni, mert szerette volna megtalálni a belső összhangot. A színésznő szerint "kellett egy mód arra, hogy mindig kényelmesen és otthon érezzem magam a saját testemben."

Megszállottja a naplóvezetésnek

Több mint 30 (!!!) naplót vezet egyszerre, amelyeknek egytől-egyig megvan a maga feladata. Van, ami a jógáról, álmokról, színészetről, emberekről vagy egyszerűen jó tanácsokról szól. Úgy érezzük, hogy már önmagában ez a tény erős párhuzamot állít közte és Hermione karaktere között, akiből szintén kinéznénk, hogy hasonló alapossággal vezeti az életét.

Ezt a Harry Potter könyvet szereti a legjobban

Emma kedvenc regénye a sorozatból az 1999-ben megjelent Harry Potter és az azkabani fogoly, ám meglepő módon a filmek közül nem a harmadik rész a favoritja. Ezen a téren az első és a legutolsó filmeket preferálja, ugyanis míg előbbi rengeteg teret adott neki a tanulásra, úgy utóbbi jelentette számára a legnagyobb kihívást.

A Dracot játszó Tom Feltonba volt belezúgva

Noha később Daniel Radcliffe és Rupert Grint is beismerték, hogy bejött nekik a színésznő, ő pont, hogy a rosszfiú után áhítozott. Az akkor 10 éves Emmának iszonyatosan menőnek tűnt a 2 évvel idősebb Felton, aki a valóságban is hozta a lázadozó tini szerepét a gördeszkájával. Watson szerencsétlenségére ekkoriban még inkább nézett rá színésztársa egy kistestvérként, mintsem potenciális barátnőként, ez viszont mit sem változtatott azon, hogy mára remek barátok legyenek.

A Főnix Rendje után kis híján leszámolt a Harry Potter filmekkel

Képtelenség lenne elképzelni, hogy milyen lett volna, ha Emma Watson nélkül fejeződik be a franchise pedig volt idő, amikor ezt sem lehetett kizárni. Egyfelől a színésznő olyan fontos ügyek felé érzett elhivatást, mint a már említett nagyköveti szerepköre, amelynek tetejébe jött a Harry Potter és a Főnix Rendje embert próbáló forgatása.

"Utálok nyavalygósnak hangzani, de egyszerűen szörnyű volt. Életem legintenzívebb és legfárasztóbb filmforgatásán vagyok túl."

Szerencsére az ez után hátralevő három filmben sem kellett nélkülöznünk Emma Watsont, amit részben talán maga a rendező tett lehetővé.

Emma Watson imádott David Yates-el dolgozni

Bármennyire is volt megpróbáltató az ötödik rész (ez volt Yates első Harry Potter mozija), Emma Watson elismerte, hogy David Yates az a fajta rendező, aki arra inspirálja az embert, hogy szívből és őszintén színészkedjen. Nem rest rászánni az időt a legapróbb részletek kidolgozására sem, annak érdekében, hogy minden olyan legyen a vásznon, amilyennek lennie kell. Érthető hát, hogy Watson is megvolt elégedve Yates utasításaival.

Ahogyan azt a cikkből is kivehettétek, Emma Watson igyekszik egyensúlyozni a színészkedés és a különböző ügyek támogatása között, amivel úgy érezzük kiváló példát mutat a fiatalok felé. Ebből kifolyólag nem lehetünk biztosak abban, hogy mikor láthatjuk őt legközelebb a filmvásznon, viszont, ha néznétek valami újdonságot tőle, akkor csak ajánlani tudjuk a Kisasszonyokat, ami kritikánk tanulsága szerint egy végtelenül kedves és magával ragadóan szép film, ami után kicsit mindenki elgondolkodhat, hogy miként lehet jobb ember.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.