Hirdetés

Tíz érdekesség a 40. születésnapját ünneplő Dan Stevensről

|

Tudtad-e, hogy a színészt a szülészeten hagyták a vér szerinti szülei, vagy hogy németül folyékonyan beszél?

Hirdetés

Bár sokak számára nem biztos, hogy első blikkre azonnal beugrik, miben játszott a színész, ha jobban megnézik, rá fognak jönni, hogy ő volt az Euroviziós Dalfesztivál: A Fire Saga történetének énekes-szépfiúja, és ő volt Emma Watson mellett a nemes lelkű Szörnyeteg, de ő alakította az Értelem és érzelem 2008-as feldolgozásában, Edward Ferrars különös jellemű karakterét is.

Az 1982. október 10-én született színész a 90-es évek óta aktív szereplője a filmes világnak. Tehetségét bizonyítja, hogy bármilyen szélsőséges jellemű karaktert olyannyira hitelesen alakít, hogy játékának köszönhetően az egyik filmben imádják, a másikban pedig fröcsögve utálják őt a nézők. Bár számtalan nagyjátékfilm szerepel már a háta mögött, a színészt valamiért általában nem a főszerepekre választják ki - sokak szerint azonban ez nem pusztán a menedzserek és a producerek, hanem maga Dan döntése is, aki elsősorban családapa, és csak másodsorban vallja magát színésznek.

Hirdetés

Íme, 10 érdekesség, amit meglehet, nem tudtál a színészről:

1. Dan mindössze hét napos volt, amikor örökbe fogadták

Dan örökbefogadó szülei tanárok voltak, a család Walesben, majd később Anglia déli részén telepedett le. Dannek 1984-ben született egy vér szerinti öccse (Jason Andrew Stevens), akit más örökbefogadó szülők neveltek fel. Stevens felnőttként soha nem próbálta meg felkeresni a valódi szüleit.

2. A komfortzónában maradni szerinte káros

Dan szerint egyenesen megöli a kreativitást, ha valaki folyton csak a komfortzónáján belül mozog. Ő nem ilyen, inkább épp a komfortzónában ücsörgők ellentéte, aki abban hisz, hogy mindent ki kell próbálni, amíg megtehetjük.

3. Bocsánatot kért a rajongóktól karaktere haláláért

Amikor 2012-ben a karakterét, Matthew Crawley-t megölték a Downton Abbey karácsonyi különkiadásában, Stevensnek bocsánatot kellett kérnie a rajongóktól. Azt mondta: "Azt hiszem, íratlan szabály, hogy a brit televízióban karácsonykor nem halhat meg egyetlen karakter sem".

4. Cikket ír, műsort vezet és imádja a könyveket

2011-ben Dan cikkeket és kritikákat írt a Daily Telegraph és a The Times számára, miközben a The Junket magazin főszerkesztőjeként dolgozott. Miután a BBC Have I Got News For You című műsorának házigazdájaként és a BBC Review Show című műsorának kritikusaként szerepelt a televízióban, bejelentették, hogy Dan lesz a 2012-es Man Booker-díj zsűritagja, amely során a színésznek 147 könyvet kellett elolvasnia!

5. A mai napig szerelmi házasságban él

Stevens 2009-ben feleségül vette a dél-afrikai jazz énekesnőt, Susie Harietet. Három gyerekük született: Willow (2009), Eden (2016) és Aubrey (2012). A család New Yorkban él.

6. 15 évesen színésznek állt

Cambridge-i tanulmányai alatt Dan a Footlights és a Marlowe Society tagja volt. Sir Peter Hall rendező először a Marlowe Society Macbeth című előadásán szúrta ki, amelyben ő játszotta a címszereplőt Hall lánya, Rebecca mellett, aki Lady Macbethet alakította. Hall és Stevens felnőtt korukban is jó barátok maradtak.

7. Lázadó diák volt

Bár többnyire előkelő megjelenésű és kifogástalan modorú karakterek alakításáról ismert, Stevens gyerekkorában kifejezetten rebellis diák volt. "Nem sokan gondolnák, hogy a gyermekkorom nagy részét azzal töltöttem, hogy minden és mindenki ellen fellázadtam és addig balhéztam, amíg felfüggesztettek az iskolából. Eztán tüntetésekre jártam, ott eresztettem ki a gőzt. Meglehetősen problémás tinédzser voltam".

8. Kitűnő narrátor

Stevensnek imádnivaló orgánuma van. Pályafutása során több mint 30 hangoskönyvet narrált, köztük a Casino Royale, a Wolf Hall és a War Horse című könyveket. Két Audie-díjra is jelölték,  klasszikus kategóriában illetve a férfi narráció kategóriában a Frankensteinért.

9. Több nyelven is folyékonyan beszél

A színész az angol mellett németül és franciául is folyékonyan beszél, ennek köszönhetően számos európai produkcióban is szerepet kapott már. Ő maga úgy gondolja, a német nyelvtudása a legerősebb, de örömmel vállal el más nyelven játszódó szerepeket is, és szívesen alakít külföldieket, akik törik a film szerinti anyanyelvüket.

10. Több díjjal is büszkélkedhet

A színész 2013-ban Screen Actors Guild-díjat nyert a Downton Abbey-ben nyújtott kiemelkedő alakításáért, 2017-ben Teen Choice Awardot nyert a Choice Liplock kategóriában a Szépség és a Szörnyeteg című filmért, majd 2017-ben elnyerte a Choice Movie Ship Teen Choice Awardot a Szépség és a Szörnyeteg című filmért.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.