Hirdetés

A Trónok harca és a Harry Potter sztárjaival beszélgettünk

|

Az idei PlayIt alkalmával az Éjkirály és Seamus Finnigan válaszoltak a kérdéseinkre.

Hirdetés

A szervezőknek köszönhetően megadatott a lehetőség, hogy november 17-én elbeszélgethettünk a PlayIT Show-ra érkező színészekkel, név szerint a Trónok harcában az Éjkirályt alakító Vladimir Furdikkel és a Harry Potter franchise Seamusát életre keltő Devon Murray-vel. 

Hirdetés

A GameStarral közösen készített interjúk során szó esett a kaszkadőrmunkákról, a forgatások nehézségeiről, a legendás állatokról és a színészek jövőbeli terveiről is, de ezekről inkább meséljenek ők.

Vladimir Furdik

Igazán lenyűgöző karriert futottál be kaszkadőrként, de mégis melyik a kedvenc műfajod? Rengeteg középkori fantasy-ban szerepeltél már, de ott volt a klasszikus akciófilm, a Skyfall is. Melyiket szeretted jobban?

Mindegyiket.

Kifejtenéd ezt egy kicsit nekünk?

Nem, tényleg, szeretem a középkoriakat a rengeteg kardozás és lovaglás miatt, de egy olyan filmben, mint a legújabb James Bond vagy a Sólyom végveszélyben sokkal egyszerűbbek a mozdulatok, a kosztümök sem hátráltatnak annyira. Nem könnyű, de más és ezért szeretem őket.

És mégis miben vagy a legjobb? Mi a te szuperképességed? Esetleg lovaglás, vagy kardozás, vagy az igazi közelharcok?

Minden, amit itt felsoroltál! [nevet]

Szóval akkor egy kaszkadőrnek mindenhez kell értenie...

Nem mindenkinek, de talán ahogy mondtad én abban vagyok a legjobb, hogy mindenhez értek. Tudok harcolni mindenféle fegyvernemmel, legyen szó kardról, késekről, botokról... meg fogom tudni oldani. Ahogy nem lesz probléma a lovaglás és a velük való borulás, vagy akár komolyabb magas emelvényekről előforduló esések sem. És ha arról van szó, hogy egy kicsit színészkedni kell a kamera felé, az is megy. Az utóbbi, ami az igazán nagy plusz, de ha a felsoroltak közül mindent tudsz, akkor fogsz igazán sok és jó munkát találni. Ehhez hozzá jön, hogy magas vagyok, 180 felett, és a legtöbb színész is magas, szóval sokszor az ő dublőrük leszek.

Dolgoztál már korábban sorozatokon és filmeken is, melyik illett jobban hozzád, melyiket csináltad szívesebben?

Teljesen lényegtelen, ha van munkám örülök neki. Amikor a kamera előtt állsz a meló ugyanaz, nem számít éppen mit forgatsz.

Miért vállaltad el az Éjkirály szerepét, talán a színészi pálya felé kacsintgatsz?

Nem, megmaradtam kaszkadőrnek, mindegy, hogy ki van a smink alatt. Talán egy nap...

Hallottunk pletykákat arról, hogy a Trónok harca utolsó évadjában láthatjuk az eddigi legnagyobb csatát. Mit tudsz erről nekünk mesélni?

Csak azt mondhatom, amit Dan és David [David Benioff, D.B. Weiss, a sorozat alkotói] korábban, illetve előttem már sokan elmondtak az interneten: hatalmas lesz, talán az első vagy a harmadik részben láthatjuk. Én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz, mert a kaszkadőrcsapat tagja voltam, három hónapon keresztül, éjszaka forgattuk Belfastban -  januártól márciusig, ezért nagyon hideg volt - és még egy hónapot stúdióban. Nagyon várom, mert ez nem csak egy egyszerű csata, rengeteg történetet láthatunk majd a csatán belül, szóval tényleg nagyon várom már.

Még egy utolsó kérdés. Ha teheted, mit csinálsz szívesebben: részt veszel a kaszkadőrködésben, vagy inkább megtervezed, hogy mi legyen a jelenetben?

Inkább tervezni. Szeretek odaállni a rendező elé, hogy kitaláltam valamit és mit gondol róla. Ha azt mondja "figyelj, ez most tök jó", vagy éppen nem, esetleg változtatni kell rajta valamit. Szeretem ezt a kis kreatív folyamatot.

Köszönöm szépen, hogy megválaszoltad a kérdéseinket, érezd jól magad Budapesten!

Én is köszönöm!

Devon Murray

Az első kérdésem az új filmekhez kapcsolódna, szereted őket?

Igen... Annyira nem akartam szeretni őket, borzasztóan féltékeny voltam rájuk, amiért még több Harry Potter filmet csinálhatnak. Amikor ott voltunk a premieren az ex-barátnőmmel, ott álltam, hogy nem érdekel, nem fogom szeretni ezt és katasztrofális lesz. Az első pár percben csak csóváltam a fejem, hogy ez nem jó, nem jó, aztán... hát igen, ez aztán tényleg nagyon-nagyon jó. Most már, hogy nem szerepelek bennük végre igazán tudom élvezni is őket és nem azt nézem, hogy úristen tényleg így nézek ki? A történet fantasztikus, imádom az amerikai varázsló világot, de az újat [Grindelwald bűntettei] még nem láttam, de amint hazarepülök az első dolgom lesz bepótolni.

Találkoztál már az új szereplőgárdával?

Eddie Redmayne-nel igen, beszéltünk is pár szót, de Jude Law-hoz még nem volt szerencsém, bár nagyon szeretnék találkozni velük, főleg Johnny Depp-pel. Vagy várjunk... vele már találkoztam, kedves pasas! [nevet]

Ha visszagondolsz a Harry Potter forgatására mi volt a legemlékezetesebb pillanat, ami megmaradt benned? Ez lehet kellemes vagy éppen nagyon rossz is.

Rengeteg emlékem van arról az időszakról, de ami elsőre beugrik az a forgatási nap, amikor először léphettünk a Nagy Terembe. Előtte senki nem mehetett be a színészek közül, a gyerekek aztán meg pláne nem. Szóval tényleg felvettük azt, ahogy elsőre lépünk be a terembe. Matt [Lewis - Neville Longbottom] és én rögtön a sor elején álltunk és emlékszem ahogy besétáltunk, úristen... ez elképesztő, mert az összes gyertya ott lógott a plafonról, ami igazából nem tartott sokáig [nevet], éppen egy jelenetet vettünk fel és teljes csend volt, amikor kopogó hang hallatszott... a gyertyák elégették a drótokat, amin lógtak és elkezdtek lefelé hullani. Persze azonnal kirúgtak minket, hiszen rengeteg még égett, amikor földet értek, aznap nem is forgattunk ott többet. Viszont elsőre látni azt az ikonikus helyet, az egyszerűen lenyűgöző volt.

Szóval azért nem égett le az egész?

Nem, mert akkor éppen nem én voltam a felelős a tűzért, minden rendben volt. [nevet]

Most, hogy beszéltünk egy kicsit a múltról, mi a helyzet a jövőddel, merre tart a színészi karriered?

Színészként? Nem sok minden vár rám, elsősorban a lovakon jár az eszem [jelenleg versenylovakat edz - szerk.], az az én hivatásom, betörni az új lovakat, adni-venni őket, tehetségekre lelni. Viszont ennek ellenére két projekt is folyamatban van, még nagyon az elején járnak a folyamatnak, de az egyikhez már meg van a teljes költségvetés, szóval abból biztos lesz valami.

Akkor szurkolunk neked!

Köszönöm, őrülten hiányzik a színészkedés. Nemrég csináltam egy filmet egy barátommal, de a forgatás előtt pár nappal leestem a lóról és elég sok csontomat eltörtem. Nem voltam valami jól, de nem szóltam róla és elmentem forgatni, de kínlódtam, ami meg is látszódott a végeredményen és mondtam, hogy inkább vágjuk ezt ki... ők meg nem visszakoztak.

Ha már itt vagyunk a PlayIT-en, kiszúrta a szememet, hogy az IMDB oldaladra az van írva "szeretsz játszani a gépeden", ez még mindig így van, szoktál játszani?

Nem annyit, mint régen, akkor szinte mindennel, most már inkább a telefonomon szoktam. Az új Trónok harca játék az egyik, és annyira addiktív, átveszi az életed felett az irányítást, most is épp azon gondolkozom, hogy nemsokára kimerül a pajzsom, nagyjából húsz perc múlva és tovább kell képeznem a seregeimet. Ez az én játékom jelenleg.

A színészek életébe belefér, hogy játsszon, vagy szóba sem jöhet a forgatások alatt?

Nem, amikor a Harry Pottert forgattuk mindig volt időnk játszani, akkoriban Tony Hawk volt a nagy dolog, mindig ott lógtunk a játékteremben és függők voltunk. Ott ültünk a többi színésszel és akár órákon át játszottunk, ötig általában valamiféle tanítás volt, de utána legalább három órán át, de volt hogy akár ötön keresztül is a PS1-et vagy a PS2-t nyomkodtuk. Emlékeztek a régi PlayStationökre... Otthon is PS-em van, az Xboxom már nem az igazi. Amivel már nem játszottam évek óta, az a Cube.

A GameCube?

Igen, de azon csak a Pokémonnal játszottam. Ennyi.

A Pokémon GO-val játszottál?

Nem, nem igazán, de egyszer elutaztunk hajókázni egy baráti társasággal, és előtte pár nappal letöltöttem, de addigra a többiek már elég jók voltak benne és mindig noszogattak, hogy kezdjem el, mert annyit utazok, biztosan találok majd valami ritkaságot. És akkor ott voltunk az óceán közepén, és előttem volt ez a nagyon-nagyon ritka pokémon. Mutatom a többieknek, hogy nézzétek már, de én nem tudtam akkor, hogy az valami ritka dolog, a többiek meg azonnal: "úristen, hol találtad?"

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.