Hirdetés

Könyvbe gyűjtve jelennek meg Sir Roger Deakins zseniális fényképei

|

A mester olyan filmek operatőre volt, mint a Skyfall, a Szárnyas fejvadász 2049 és az 1917.

Hirdetés

Sir Roger Deakins, a többszörösen Oscar-díjra jelölt és kétszeres Oscar-nyertes operatőr nevét vélhetően minden filmrajongó ismeri, hiszen olyan filmekhez adta nevét és tehetségét, mint a Szárnyas fejvadász 2049, az 1917, a Hollywoodi lidércnyomás, valamint a Sicario - A bérgyilkos. Legújabb projektjével nem távolodik el a fényképezéstől, annyival csupán, hogy ezúttal nem mozgóképen láthatjuk majd keze munkáját, hanem egy könyvben, amelyben az általa készített fotók fognak szerepelni. 

Hirdetés

Az operatőr a hírt a feleségével közösen készített podcast-sorozatának (Team Deakins) Instagram-oldalán osztotta meg a nagyérdeművel. A könyv címe az lesz, hogy Byways és közel ötven évnyi termést fog egybefoglalni, tele olyan képekkel, amelyeket eddig a művész még nem, vagy csak hébe-hóba osztott meg a publikummal. 

Amiként írja Deakins is, a kötetet a Damiani Books fogja kiadni és talán augusztus hónapban fogja meglátni a napvilágot (addig is már elő lehet rendelni külföldi oldalakon). Ez a könyv a legtöbb filmszerető ember számára izgalmas adaléka lehet majd a könyvgyűjteménynek, hiszen mégiscsak egy elismert, tehetségével, kompozícióival folyamatosan ámulatba ejtő operatőrről van szó - érdekes lesz tehát megnézni azt, hogy milyen fényképeket készített egy fél évszázad alatt. Merjük remélni, hogy idővel a hazai könyvesboltok polcára is felkerül. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.