Hirdetés

Stephen King visszakap egy rakás megfilmesítési jogot

|

Vajon ezzel most több, vagy kevesebb művét viszik majd filmre a horror mesterének?

Hirdetés

Nemrég került a mozikba A setét torony, a napokban érkezik az új Az, szóval nem panaszkodhatnak Stephen King rajongói, már ami a művek filmadaptációinak számát illeti.

Hirdetés

King pedig tavaly megtetette a szükséges jogi lépéseket ahhoz, hogy visszaszerezze több története megfilmesítési jogát is - nevezetesen újra ő rendelkezik majd A holtsáv, a Cujo, A kukorica gyermekei, a Tűzgyújtó, A rémmesék könyve és a Macskaszem felett. Az író pedig meg is kapja ezeket, egészen pontoson 2018. szeptember 1-től konkrétan azt csinál velük, amit akar.

Ez azt jelenti, hogy ha jövő szeptembertől valamelyik stúdió ezekből a filmekből remake-et akar készíteni, vagy akár folytatást hozzá, akkor újra magával King-gel kell üzletelniük. Ha pedig ő bizony azt mondja, hogy nem... nos akkor bizony ezekből egy jó darabig biztos nem lesz új film. Egyetlen kiskapu van: a nemzetközi jogok. Ugyanis ha a jelenlegi jogtulajdonosok közül valamelyikük úgy dönt, hogy készít ezekből a történetekből egy filmváltozatot, de csak az Egyesült Államokon kívül teszi elérhetővé - így megteheti. Az már másik kérdés, hogy meg is érné-e nekik.

A felsoroltak közül párnak már egyébként hozzákezdtek a remake-jéhez - nevezetesen A tűzgyújtóról és a Cujoról van szó -, és ha a készítők azt akarják, hogy legyen is valami belőlük, akkor egy éven belül össze kell hozniuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.