Hirdetés

365 nap: Egy újabb nap - Kritika

|

A testnedv saga folytatódik, de minek?

Hirdetés

Még fél év(!) sem telt el a legutóbbi 365 nap mű óta, és máris itt a franchise harmadik felvonása. Igaz, minek is várjanak vele tovább, elvégre a forgatókönyvre úgysem kell energiát pazarolni, történetre, épkézláb cselekményre és színészvezetésre pláne, csak szép helyeken felvett alibizéseket és szexjeleneteket kell összevágni, majd máris kész egy újabb gagyi és káros softpornó, amivel vallatni lehetne.

Hirdetés

Massimo (Michele Morrone) és Laura (Anna-Maria Sieklucka) kapcsolata kezd megromlani, a nő sem tud szabadulni Nacho (Simone Susinna) emlékétől, mely még tovább bonyolítja az életüket. Vajon meg lehet-e menteni a kapcsolatot, vagy itt az ideje, hogy az álompár más utakon járjon.

A kérdés természetesen költői, mivel a sorozat hozza a szokásos színvonalat és érdemi konfliktust itt nem fogunk látni. Helyette az indokolatlanul hosszú, 110 perces játékidő során csak felszínes és túljátszott műbalhékkal találkozunk. Elnézést kérek a rajongóktól (sajnos vannak) és mindenki mástól, de három rész után egyszerűen nincs bennem annyi, hogy épkézláb filmként kezeljem ezt a förtelmet.

Az Egy újabb nap lényegében ugyanazt hozza, mint az elődje, csak még annyira sem akar történetet mesélni, netán valami súlyt adni a döntéseknek, következményeknek. Apropó következmények. A második rész végén Laurát hasba lőtték, meglepődik bárki, ha azt mondom, hogy ezt itt úgy kezelik, mintha meg sem történt volna? Ugye, hogy nem. A bonyodalmat jelen esetben a szerelmi háromszög szolgáltatja, mely szintén nagyon viccesen érkezik. Laura és Massimo a film elején még teljesen jóban vannak, majd a nő úgy dönt, hogy neki inkább a másik férfi kell. Lényegtelen, hogy az a rivális banda fejének a fia, aki történetesen életveszélybe sodorta, mindegy, fő a változatosság és a kikezdhetetlen logika. A karaktereknél maradva muszáj elidőzni Lauránál, aki a megtestesítője mindannak, ami káros a mai társadalomban.

Túlérzékeny hisztik, félrelépés után még neki áll feljebb és bűnbakot keres, de azon is jót derültem, amikor benyögi, hogy válságban van a házassága, ezért a karrierjére koncentrálna. Milyen karrierre? Amit a férjétől kapott ajándékba? Plusz, ha válságban van a kapcsolata, akkor talán arra kéne fókuszálnia, hogy megmentse, ha már egy ingyenélő némber, aki soha nem küzdött meg semmiért az életében. Mondjuk ilyen szülői háttérrel nem nehéz ennyire kreténnek lenni, anyuka tanácsa például az a kislányának, hogy legyen önző, csak a saját boldogságával törődjön, mert az tart össze egy házasságot. Kedves anyuka megérett a lobotómiára. Laura barátnője is új mélységeket kap, megpróbálják viccessé tenni, de ez kimerül annyiban, hogy esik-kel, folyamatosan iszik és kiabál. A férfiak még ennyit sem érnek, csak bambulnak ki a szépen lebarnult buksijukból és vágyakoznak, netán dühösek.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Annyira eseménytelen, unalmas ökörség az egész, hogy egy idő után azzal szórakoztattam magam, hogy megpróbáltam kitalálni, mit fognak mondani a szereplők, illetve igyekeztem megtippelni, mikor jön egy újabb szexelős, bevásárlós vagy bulizós montázs. Mondanom sem kell, elég nagy arányban bejöttek a feltevéseim. A kedvencem mégis a zárás volt, ami a világ legnagyobb közhelyét próbálja meg úgy elsütni, mintha itt látnánk először. Szabályosan felvonyítottam, annyira szánalmas volt.

Az év legrosszabb filmje szavazásnál hatalmas versenyre lehet számítani a második és a harmadik rész között, még én sem tudom, hogy melyik a botrányosabb, de fel kell kötnie a gatyáját, aki ezt alul akarja múlni. A formula ugyanaz, szép képek, fényűzés és csillogás, ami alatt egy akkora gőzölgő trágya lapul, amihez képest a Triceratopsz végterméke bolhapiszoknak számít. Iszonyatos zenés montázsok tonnaszámra, csinált problémákon való nyavalygás, fájdalmasan debil karakterek és párbeszédek, a jéghegy csúcsa pedig a káros példaképek, illetve konklúzió. 365 nap helyett 365 év is kevés lenne, hogy kitöröljem ennek a gyalázatnak az emlékét a fejemből és végtelenül elszomorít, hogy erre van kereslet.

365 nap: Egy újabb nap

Kinek Ajánljuk
  • Aki eddig is szerette a franchise-t
Kinek Nem
  • Senki másnak, kár külön szedni 365 pontba
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.