Hirdetés

Angyalok gyilkosa - Kritika

|

Misztikum tescós kivitelben.

Hirdetés

Készültek már remek filmek és sorozatok a nyomozó és az elítélt/körözött gyilkos közötti macska-egér-játékról (például Szemtől szemben, A törvény nevében, Fűrész), de kétségtelen, hogy Mauro Borrelli (WarHunt, A látogatók) új filmje, az Angyalok gyilkosa a rossz példák sorát fogja erősíteni.

Ezt pedig még a casting sem tudja megmenteni, hiába sorakoztat fel a film olyan ismert arcokat, mint az utánozhatatlan John Malkovich, valamint Martin Lawrence (Bad Boys, Nekem 8), Melissa Roxburgh (Manifest, Star Trek: Mindenen túl) és Aiden Turner (Sandman, If Loving You is Wrong).  

Hirdetés

Jake Doyle (Martin Lawrence) és Mary Kelly (Melissa Roxburgh) nyomozók nekiállnak egy öt évvel korábban elkövetett gyilkosságsorozatra hasonlító ügy felgöngyölítéséhez, amiben Mary az akkor már halálraítélt Arnaud Leferve-től, másik nevén, a Művésztől (John Malkovich) kér segítséget, akit felelős volt a múltbeli borzalmakért. A gyilkos ugyanis, hasonlóan Leferve-hez, amellett, hogy végez áldozataival, kidíszíti őket, és kiállítja valami nyilvános helyre, ahol mindenki láthatja "alkotását". A nyomozás során Marynek egyszerre kell a körözött gyilkossal, Leferve-vel, és az utóbbi ügy miatt traumatizált társával megbirkózni, miközben a saját múltjával is szembe kell néznie.

Ha valaki egy True Detective hangulatát megidéző thrillerre vágyik, az minden bizonnyal csalódni fog. Az Angyalok gyilkosa nemhogy gondolatiságában, de technikailag sem ér fel hozzá, bár az előbbit nem is feltétlenül kell számon kérni minden tematikájában már kicsit is arra hajazó alkotáson. Utóbbi kapcsán érdemes megjegyezni, hogy Borrelli rendezésein kívül számos filmen dolgozott illusztrátorként, beleértve a Star Wars VIII-at, az Álmosvölgy legendáját és a Karib-tenger kalózai-franchise-t. Az Angyalok gyilkosában is próbálkozott minél kreatívabban ábrázolni a gyilkos áldozatait, de mivel nem mert sokat mutatni (holott előtte volt a lehetőség, hogy brutalitásában egy Fűrész-filmhez fogható gyilkosságsorozatot mutasson be), azok sem lettek kellően explicitek.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


A legfőbb probléma mégis az, hogy "csupán" szórakoztatóan hátborzongató misztikus krimiként sem működik, ugyanis a forgatókönyvben egy darab eredeti momentum nincs, a karakterek rendkívül egysíkúak és karizmátlanok, a színészekről (talán Malkovichot leszámítva) pedig lerí, hogy a fizetésen túlmenően nem volt sok motivációs forrás. A gyilkos kiléte már a film elején borítékolható, nem beszélve a történetet lezáró "csavarról", amire bár nem feltétlenül számít a néző, a kivitelezés enyhén szólva is nevetséges.

Az Angyalok gyilkosa még tisztességes iparosmunkának sem mondható a fentebb említett műfaji elemek mellőzése/banális alkalmazása miatt. Nem tud nyomasztani, hiányzik belőle a feszültség, karakterdrámaként - amit néhány klisés párbeszéddel próbál elmélyíteni - pedig szintén komolyan vehetetlen. Maradjunk annyiban, hogy ne TV-filmet menjetek nézni moziba.

Angyalok gyilkosa (2022)

Kinek Ajánljuk
  • Aki kíváncsi John Malkovichra, mint pszichopata gyilkosra.
  • Aki minden mennyiségben és minőségben falja a misztikus thrillereket.
Kinek Nem
  • Aki egy nyomasztó misztikus thrillert vár.
  • Aki szeretné, hogy a szereplők bármiféle érzelmet kiváltsanak belőlük.
  • Aki egy kidolgozott bűnügyi történetre számít.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.