Hirdetés

Hivatali karácsony - Kritika

|

Rengeteg alkohol, némi tudatmódosító és a munkatársaid. Mi kell még egy fergeteges havatali karácsonyhoz?

Hirdetés

Hamarosan itt az ünnepi szezon, reggelente már nem kell munkába sietnünk és egy rövid időre elfelejthetjük az egész évben ránk nehezedő stresszt. A kantár ellazulását nem is lehetne jobban megünnepelni, mint egy hatalmas bulival, ahol önfeledten szórakozhat az ember. Éppen ez volt a Hivatali karácsony készítőinek fejében is, amikor megpróbálták összehozni a legvadabb irodai partit.

Hirdetés

A történet pofonegyszerű. Clay (T.J. Miller) cégét bezárással fenyegeti a vállalatot vezető nővére (Jennifer Aniston), aki a spórolás végett mindenféle karácsonyi bulit megtilt. Azonban annak érdekében, hogy megszerezzenek maguknak egy nagykutya ügyfelet, muszáj megtartaniuk az ünnepséget, csakhogy a buli jóval durvábbra sikerül a tervezettnél. Szerencsére ez a néző javára válik, hiszen álmainkban sem gondolnánk, hogy mi valaha is ilyen őrülten jó hangulatban szórakozzunk a munkatársainkkal, főleg nem a saját munkahelyünkön.

Magára a bulira remekül ráérzett a film, a humor vicces és spontán, a parti pedig olyan fergeteges, hogy gyakran éreztem úgy, hogy szívesen iszogatnék ezekkel az arcokkal és nem csak figyelném, ahogyan jól érzik magukat. A probléma ott kezdődik, hogy túl keveset kapunk ebből. Míg például a Project X tökéletesen megtalálta, hogy milyennek kell lennie egy buli központú filmnek, addig a Hivatali karácsony túlságosan el volt foglalva azzal, hogy történetet kerítsen maga köré. Ezt tetézte a túl sok mellékszál és karakter, amelyek egy-egy gegként megállják a helyüket, de a film összességéhez vajmi keveset tesznek hozzá. Van itt babafétises ázsiai, két idióta programozó, akik mások személyes adatainak feltörésével akarnak becsajozni, sőt még egy hullámzó hangulatú női strici is belefért a keretbe.

Az erőltetett fő történetszál pedig sajnos nem a jó értelemben nevetséges. Nem csodálkoznék, ha az informatikában jártasak legszívesebben a falba vernék a fejüket a filmben felbukkanó technikai vívmányoktól (lévén egy IT cég bulijáról szól a Hivatali karácsony), de egy laikusabb ember számára is feltűnően bugyuta megoldásokkal találkozunk.

A filmen ezúttal a show-t rendszerint ellopó T.J. Miller sem tudott segíteni, aki legnagyobb bánatunkra egyre inkább visszahúzódik a biztonsági zónába és többnyire újra és újra önmagát játssza, bármiféle megújulás nélkül. Miller mellett Jason Bateman és Olivia Munn duója került a középpontba, és habár szerelmi száluk nevezhető aranyosnak, de maradandónak semmiképpen sem. Végezetül Kate McKinnonnak is egész nagy szelet jutott a tortából, mint a HR osztály vezetője, de a színésznő még mindig azt hiszi, hogy a Saturday Night Live-ban játszik, én pedig csak azt kívánom, hogy bárcsak maradt volna a TV-nél.

A keményebb szavaim ellenére, a Hivatali karácsony nem egy borzasztóan rossz film. Azok akik nem egy családias és nyálas filmre vágynak az ünnepek alkalmából, mindenképpen megtalálják benne a számításaikat. Akik egy nem feltétlenül okos, de könnyed vígjátékot keresnek, szintén jól szórakoznak majd 2016 legőrültebb karácsonyi buliján.

Hivatali karácsony

Kinek Ajánljuk
  • Irodai dolgozóknak
  • Azoknak, akik unják az aranyos karácsonyi filmeket
  • Akik szeretnének buli hangulatba kerülni
Kinek Nem
  • Azoknak, akik unják a sablon vígjátékokat
  • Akik nincsenek oda a fingós poénokért
  • Antialkoholistáknak
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.