Hirdetés

HIVATALOS: A Netflix berendelte Tim Burton Wednesday Addamsről szóló sorozatát

|

A hírt természetesen szerdán jelentették be.

Hirdetés

Egy 30 éves huzavonára kerül most végül pont azzal, hogy hivatalossá vált: Tim Burton lesz a producere és a rendezője a vadonatúj, élőszereplős Addams Family-sorozatnak. A galád család és Burton frigye már a rendező kezdeti évei óta a palettán hevert Hollywoodban, de végül a 90-es években Barry Levinson rendezhette meg a két máig kultikus filmet Raul Julia, Angelica Huston, Christopher Lloyd és Christina Ricci főszereplésével. A harmadik rész már előkészületi fázisban volt, amikor is a Gomezt alakító Raul Julia váratlanul elhunyt, így a tervek is dugába dőltek. 2010 környékén viszont úgy tűnt, hogy végre megvalósul a 90-es évek eleje óta pusmogott frigy Addamsék és Burton között, méghozzá egy stop animációs film keretében, az Illumination égisze alatt, de végül kreatív nézeteltérések miatt ez ismét meghiúsult, hogy a két évvel ezelőtti felejthető animációs film legyen belőle (aminek már jön a folytatása).

Hirdetés

Pár hete azonban már felröppent a hír, hogy Burton is kipróbálhatja magát a kisképernyőn és hogy Charles Addams kultikus figuráinak régóta dédelgetett újabb eljövetelét hozhatja el, ez viszont csak most nyert bizonyosságot. Ráadásul nem egy újabb szimpla adaptációja lesz a jól ismert szériának, hanem spin-offja, amely Wednesday Addamsre fókuszál és az ő Nevermore Akadémián töltött, természetfelettivel tarkított, groteszk, humoros kálváriáját követi nyomon. Ez némileg a legutóbbi feldolgozás történetszálát használja fel. A műsor címe (minő meglepetés) Wednesday lesz és már egy hangulatos kis posztert is kaptunk hozzá.

Az egyelőre csak 8 részes széria showrunnerei a Smallville sorozattal már bizonyító Al Gough és Miles Millar lesznek, a produceri teendők mellett pedig Burton a rendezést is magára vállalta, ami azért is érdekes, mert a 80-as évek óta a gót rendezőzseni nem rendezett kisképernyőre, akkor is egy sajátos Jancsi és Juliska feldolgozást. Az utóbbi időben azonban már inkább csak régi önmagát kereső Burtonnek talán jót tesz az, ha a Netflix keretein belül szabadjára engedik. Bemutató dátumról egyelőre még nincs hír. Azt viszont már most kijelenthetjük, hogy vigyázzon, nagyon-nagyon vigyázzon magára az, aki Christina Ricci nyomdokaiba akar lépni Wednesday szerepében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.