Hirdetés

Egy sci-fi sorozaton dolgozik A vezércsel írója és a Csernobil rendezője

|

A különleges történetben a Vatikán Isten létezését kutatja egy idegen bolygón.

Hirdetés

Az elmúlt évek két egyik legsikeresebb minisorozatai kétségkívül az HBO-s Csernobil és a Netflixes A vezércsel, éppen ezért örömteli hír, hogy az említett címek elkészülésében fontos szerepet játszó két személy nemrég összefogott, hogy egy egészen egyedi történettel rendelkező sci-fi szériát készíthessenek el az FX csatorna égisze alatt.

Hirdetés

Nevezetesen a sakkdráma vezető írója és rendezője, Scott Frank, valamint Johan Renck, a Csernobil direktora álltak össze egy csapattá, hogy sorozatot készítsenek Mary Doria Russell 1996-ban megjelent regénye, a Verebecske (The Sparrow) alapján.

A mű története 2019-ben veszi kezdetét, amikor egy obszervatórium rádiójeleket észlel az Alpha Centauri, a legközelebbi csillagrendszer irányából, amelyről ráadásul kiderül, hogy zene. Mivel a Vatikán ezt isteni jelként értelmezi, A Jézus Társasággal karöltve egy titkos expedíciót indítanak az úgynevezett Énekesek bolygójára, hogy vegyék fel a kapcsolatot az idegenekkel és bizonyítsák be Isten létezését. Néhány évvel később sikeresen kapcsolatot is teremtenek a Rakhat lakóival, ám nem sokkal ezután megszakad az összeköttetés a küldöttség tagjaival, és csak 2060-ban tér vissza a Földre a misszió vezetője és egyetlen túlélője Emilio Sandoz atya, aki azonban alig pár évet öregedett csak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.