Hirdetés

Eragon sorozat készül a Disney+-ra

|

Ismét megpróbálkoznak Christopher Paolini fantasy regényciklusának adaptálásával.

Hirdetés

Eddig sem szűkölködött tartalomban a Disney+, a streaming szolgáltató azonban tudja, hogy ez még nem elég, ezért további népszerű és sikervárományos címekkel igyekszik majd bővíteni palettáját. Ezek közül lesz az egyik Christopher Paolini nagy sikerű regényfolyama, a négy részt megélt Eragon-könyvek (pontosabban az Örökség-ciklus, amelynek az első része volt az Eragon) adaptációja, amely hamarosan sorozat formájában költözik streamingre. 

Hirdetés

A Variety értesülései szerint Paolini a sorozat társszerzője és írója lesz, a produceri feladatokat pedig Bert Salke (a szintén a Disney+-ra érkező Percy Jackson és az olimposziak sorozat producere) látja majd el. 

Hollywood már egyszer megpróbálkozott a fantasy világ filmre vitelével, a 2006-os Eragon azonban elképesztő bukás lett: a 100 millió dolláros büdzséből mindössze 250 milliót sikerült összegyűjtenie világviszonylatban, amely mondanunk sem kell édeskevés volt a nyereséghez, de emellett a kritika és a rajongók is szétszedték (IMDb-n 5,1 ponton áll, míg a RottenTomatoes oldalán 16%-on). 

A fantasy története Alagaësia kontinensére kalauzolja el az olvasót. A főszereplő parasztfiú, Eragon nagybátyjával és unokatestvérével él, amikor váratlanul rátalál egy tojásra. Ebből hamarosan egy sárkány kel ki, akit Saphira névre keresztel. Eragon a kettejük közötti mentális kapcsolat, valamint mentora, Brom segítségével hamarosan megtanulja, miként lehet belőle Sárkánylovas - egy ősi rend talán utolsó tagja, amelyről sokáig azt hitték, hogy a gonosz Galbatorix király kiirtotta.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.