Hirdetés

Ilyennek láttuk a Westworld 2. évadának nyitányát

|

Az HBO Magyarország jóvoltából a szerkesztőségünk két tagja még a premier előtt megtekinthette a Westworld 2. évadának első részét, és meg is osztják, milyen élményekkel gazdagodtak. Vigyázat, enyhén spoileres!

Hirdetés

A még 2016-ban debütált Westworld, ami az HBO leggrandiózusabb sorozata a Trónok harca mellett. A másfél éves várakozás után április 23-ától lesz megtekinthető a második évad első része, amit a Puliwood szerkesztőségének két tagjának már csütörtökön volt szerencséje látni a mozivásznon, amiről be is számolnak. Vigyázat, enyhe spoilerek következnek!

Hirdetés

Kátai Levente

Nekem már első látásra is elnyerte tetszésem a Westworld első évada, mégis ez az a széria, aminek kezdését utólag sokkal inkább tudtam értékelni. A másfél éves várakozás során gyakran jutott eszembe, hogy már egy első évadhoz képest milyen kerek történetet meséltek el, és mennyi (remekül felépített) rejtélyről rántották le a leplet. Az a fajta metanarratíva, ami elsőre öncélú rébuszokban való kommunikációnak tűnik, de már az első részekben allegorikusan beszélnek az évadzáróról, az ilyen történetmesélést engem kilóra megvesz.

A második évad 70 perces nyitánya roppant gyorsan elrepült. Ott vesszük fel a fonalat, ahol az első szezon fináléját lezárták. Nem húzza az időt a Westworld, egyszerre két idősíkon mesél: látjuk főhőseink hogyan próbálnak túlélni a káoszba süllyedt kalandparkban, ezzel párhuzamosan előre vetíti az egy héttel későbbi eseményeket is, így a nézőnek már rögtön rugózik az agya, hogyan fog összeérni a két idősík. Megint csak megannyi rejtély kezd felszínre bújni, szóba került, hogy több park is fellelhető a Delos létesítményében, viszont az első évadban részleteiben felbukkanó szamurájos területből még nem láttunk semmit, de remélhetőleg a második szezon alatt oda is eljutnak szereplőink.

A magas elvárásaimhoz mérten is remekül indít a Westworld második évada. Hogy mennyire építik fel intelligensen a történetet, milyen fordulatokra számíthatunk, milyen filozófiai mélységekkel lesz gazdagabb a széria, még nem tudni, de a figyelmet megragadó és el nem engedő szezonnyitó engem meggyőzött, hogy érdemes hétről hétre követnem a Westworld eseményeit

Milány Botond

Anno engem az HBO már a sorozat szinopszisával megnyert magának, hiszen ebben a témában (androidos, mély gondolatokat és csavaros történetet ígérő sci-fi) gyakorlatilag bármit képes vagyok megnézni. Azonnal bele is vetettem magam hát a Jonathan Nolan és Lisa Joy által megírt világba, hogy aztán 10 részen keresztül folyamatosan a rejtélyeken és a történeten agyaljak, amit már sorozat kapcsán régen volt alkalmam megtenni (és meg kell hagyni hiányzott is). Emiatt aztán rettentően vártam az új szezont, melynek kezdete előtt három dologra voltam igazán kíváncsi: Sikerül-e továbbra is tartani az első etap magas színvonalát, megfelelően kibővíteni a világot és továbbgörgetni a megkezdett cselekményt, valamint, hogy betudják-e tömni az Anthony Hopkinst által hagyott űrt?

Nos, a nyitány után azt kell, hogy mondjam: Igen, igen és még nem tudni.

A 70 perces epizód ugyanis a sorozat eddigi legakciódúsabb része lett, melyben aztán tényleg a káosz uralkodott mindenhol (ahogyan azt a marketing is hirdette). A cselekmény rögtön az előző etap után veszi fel a fonalat, és hamar visszatérünk az eddig is jól bevált 2 síkon futó történethez: az egyik szálon közvetlen az androidok fellázadása utáni poklot, valamint egyes karakterek a túlélésért (és még vajon miért?) vívott harcát, míg a másik szálon az egy héttel későbbi eseményeket követjük nyomon. Ezen a szálon mutatkozik be az évad egyik új karaktere, akit a Vikingek c. sorozat Flokija, Gustaf Skarsgård alakít, akiben már most rengeteg potenciál rejlik, nagy reményeket fűzök hozzá.

Természetesen nem maradhattak el a rejtélyek sem, amikből már csak ebbe a fejezetbe egy egész szezonra elegendő misztikum és teóriázgatásra okot adó jelenet került. Éppen ezért még csak megtippelni sem lehet, hogy innen hova fog kifutni a történet, viszont már most rengeteg teóriám és elméletem van az évad hátralevő cselekményeiről, mely valószínűleg ugyanolyan sok és izgalmas fordulatot fog tartalmazni, mint tette azt az első etap. Már alig várom!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.