Hirdetés

Lélegzetelállító képeken csodálhatjuk meg A Gyűrűk Ura sorozat orkjait

|

Az orkok kinézetére biztosan nem lesz panaszunk.

Hirdetés

Szép lassan közelítünk az Amazon eddigi legnagyobb vállalkozásához, A Gyűrűk Ura sorozat debütálásához, így teljesen elvárható a streamingszolgáltató részéről, hogy egyre másra szállítsa a promóanyagokat és információkat róla. Ennek köszönhető, hogy nemrég befutottak az első képek az orkokról, akik kulcsszerepet játszanak Tolkien világában. Ezen pedig a sorozatban sem szeretnének változtatni, a készítők ugyanis minden eddiginél jobban be akarják majd mutatni a fajt.

Hirdetés

Tolkien Első korának végén az orkokat A harag háborúja (melyben az embereknek és tündéknek sikerült legyőznie Morgothot) szinte a kihalásig megtizedelte. Mivel A hatalom gyűrűi a Másodkorban játszódik, a teremtményekkel akkor találkozunk majd, amikor teljesen szétszóródva élnek Középföldén. Több ezer évvel azelőtt még, hogy földrengető erővé válnának, az orkok száma nagyon alacsony, és a túlélésért küzdenek.

Lindsey Weber, a sorozat egyik producere az alábbit nyilatkozta róluk:

Imádom a lények tervezést, úgyhogy nagyon szívesen beszélek erről a dologról. JD és Patrick - a széria showrunnerei - tervezetük legelső oldala rögtön az orkokról szólt. Igazi szenvedéllyel viseltetnek irántuk, imádják a praktikus protéziseket és dizájnt, és úgy érezték, hogy szükségük van az orkok bemutatására, tekintve, hogy ez a Másodkor, és több ezer évvel a Harmadkor eseményei előtt járunk. Nagyon fontos volt számukra, hogy saját kultúrájukként kezeljék őket, és a világukat a saját lábukon, a saját jogukon fedezzük fel.

Mivel ez egy teljesen más korszak az orkok számára, sokkal korábbi, mint az eddig a képernyőn látott orkoké, és mivel a számuk annyira lecsökkent, fontos volt, hogy másképp nézzenek ki és másképp érződjenek is, mint ahogyan idáig ismertük őket.

Sok időt töltöttünk azzal, hogy arról beszélgettünk, mit jelent orknak lenni a Másodkorban. Úgy éreztük, hogy a kinézetük más lenne, egy sokkal vadabb, nyersebb, közelebb az Elsőkor világához. Amikor találkozunk velük, még nincsenek seregekbe szerveződve, kicsit szétszórtabbak, és gyűjtögető életmódot folytatnak. Szóval ez egy másik időszak történetükben.

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi 2022. szeptember 2-án debütál az Amazon Prime felületén.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.