Hirdetés

Sorozat készülhet a Carrie-ből

|

Az FX jóvoltából Stephen King klasszikusa a TV-k képernyőire költözhet.

Hirdetés

1970-es évek eleje. Egy bizonyos Stephen Edwin King már jó ideje bajlódik az első regényével, amit végül Carrie, a boszorkánylány címen dobtak piacra. Viszont az írónak kicsit sem tetszik a történet folyása. Nyűglődik vele, újra és újra próbálkozik, átír karaktereket, kihagy karaktereket, végül annyira megelégeli az egésze sikertelenséget, hogy összegyűri az összes kéziratot belőle és kidobja a kukába. Szerencséjére (és persze szerencsénkre) felesége mielőtt kivitte volna a szemetet, kihalászta az összes papírt, elolvasta, majd visszavitte férjének, hogy ezt muszáj folytatnia, annyira magával ragadó és annyira fenomenális. King kissé szájhúzva, de befejezte a regényt, amely azonnal hatalmas anyagi és kritikai siker lett, és meghozta a szerzőnek a mai napig tartó megtörhetetlen hírnevet.

Hirdetés

A Carrie-ből már nem is egy, hanem egyenesen három adaptáció készült az évek során (1976-ban, 2002-ben és 2013-ban), de ahogy lenni szokott a legtöbb újrázásnál, az eredetit követő feldolgozások nem tudtak felkapaszkodni az első sikeréhez. Mindamellett eléggé érdekesnek hangzik az a friss hír, hogy King története nem film, hanem sorozat formájában éledhet újjá, méghozzá az FX csatorna szárnyai alatt. Az FX többek között olyan nagyszerű szériákért felelős, mint a Légió, Archer, American Horror Story, Fargo vagy éppen a Kemény motorosok. A projekt egyelőre csak amolyan megalapozott pletyka szinten mozog, se showrunnerje, se írói még nincsenek - ám ha egy kreatív, éles eszű szerző kapja meg a lehetőséget, akkor akár maradandó alkotásként is elkönyvelhetjük.

Ti mit szóltok; jó öltet a Carrie-ből még egy feldolgozás? Ki mely színészeket látnátok szívesen a főbb szerepekben?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.