Hirdetés

Milliárd dolláros perrel fenyegetik a The Walking Dead producerei az AMC csatornát

|

Ismét áll a bál a The Walking Dead háza táján, ezúttal a sorozat alkotói és producerei fogtak össze az AMC ellen.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy a The Walking Dead még mindig elképesztő sikerrel dübörög, az utóbbi időben azért jócskán akadt gond is a sorozat, valamint az AMC csatorna körül. Nem elég, hogy a legutóbbi évad folyamán komoly nézőszám csökkenés történt (amíg a 7. etap premierjét még 17 millióan látták, a szezon többi részét 'már csak' 10-11 millióan), az első néhány évad alatt fontos kreatív szerepet betöltött Frank Darabont szerint a szerződése alapján milliókkal (pontosabban 280 millióval) tartozik neki az AMC, akik viszont egyáltalán nem akarnak fizetni, emiatt a rendező pedig bíróságra vitte az ügyet.

Hirdetés

És ahelyett, hogy a csatornának sikerült volna lezárnia ezt a pert, most egy újabb kellemetlen ügy van kirobbanóban. The Hollywood Reporter arról számolt be ugyanis, hogy a The Walking Dead képregény megalkotója, Robert Kirkman, valamint Gale Anne Hurd, David Alpert és Glen Mazzara producerek, és az egyik író, Chuck Eglee nem kevesebb mint egymilliárd dollárt kívánnak behajtani a csatorna fejeseitől.

Kirkmanék kiadott közleményéből kiderül, hogy a hihetetlen számokat és pénzt produkáló sorozat bevételeit nem a szerződésekben leírt módon osztotta szét az AMC, hanem hollywood-i könyvelést alkalmazva nem a valós profit alapján számolt el velük. Csak a megígért összegnek a töredéke jutott el az alkotókhoz, az elmaradt pénzek pedig egymilliárd dollárra rúgnak. Erre pedig simán megvan az esély, mert szemben pl.: a Breaking Bad-del, melynél az AMC a Sony stúdiótól licencelte a sorozatot, a The Walking Dead esetében már házon belülre, az AMC Studios-nak fizetnek, így könnyebb lehet kavarni a számokkal.

Kiváncsian várjuk a további fejleményeket, és hogy ennek lesz-e valamilyen hatása a sorozatra. A The Walking Dead 8. évada idehaza nem sokkal az amerikai premier után, október 23-án (hétfőn este) startol el a FOX műsorán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.