Hirdetés

Miről árulkodnak a The Witcher-sorozat epizódcímei?

|

A Netflix felfedte a The Witcher első évadának epizódcímeit és azok rövid szinopszisait, amelyek már most izgalmas történéseket vetítenek előre.

Hirdetés

Pár hete érkezett meg a sorozat premierdátumát is felfedő The Witcher előzetese, amely alapján már akkor igyekeztünk megjósolni bizonyos, a könyvekből adaptált sztorielemeket. Most a december 19-én érkező első évad mind a nyolc epizódjának címét felfedte a Netflix, amelyek közvetlenül utalnak a regények eseményeire és egyértelműsítik valamelyest a sorozat szerkezetét. A következőkben láthatjátok az epizódok listáját, utána pedig egy kis összefoglalót olvashattok arról, hogy mit jelenthetnek a felfedett részletek. Értelemszerűen ezen utóbbi elemzés némileg spoileres lehet, szóval amennyiben még nem olvastátok a könyveket, és teljesen vakon szeretnétek nekivágni a sorozatnak, akkor nem javaslom, hogy elolvassátok ezt az elemzést.

Hirdetés
  • 1. epizód: The End's Beginning (A vég kezdete) - "Egy szörnyet lemészárolnak, egy mészárost megneveznek."
  • 2. epizód: Four Marks (Négy jel) - "Bepillantunk egy varázslónő múltjába."
  • 3. epizód: Betrayer Moon (Áruló Hold) - "Egy finnyás alak, egy megszégyenített család."
  • 4. epizód: Of Banquets, Bastards and Burials (Bálok, fattyak és temetések) - "Valaki a Meglepetés Törvényével fizeti az adósságát."
  • 5. epizód: Bottled Appetites (Palackozott finomságok) - "Egy sorsdöntő találkozás, egy dalnok megcsonkítása."
  • 6. epizód: Rare Species (Ritka fajok) - "Vadászat egy sárkány után."
  • 7. epizód: Before a Fall (Bukás előtt) - "Visszatérés egy felperzselt királyság előtti időbe."
  • 8. epizód: Much More (Sokkal több) - "Megmutatja magát a Vaják család, ahogyan hívni szeretitek őket."

Nagyon úgy fest, hogy az első epizód rögtön azt a történetet dolgozza fel, amikor Geralt megkapja a Blaviken mészárosa gúnynevet. Mindez akkor következik be, amikor összetűzésbe kerül Renfrivel és bandájával, akik olyasmire kényszerítik a vajákot, amit nem szívesen tesz. Remek kiindulása alapot és betekintést kínálhat ez a rész Geralt filozófiájába, mesterségének lényegébe és a világ viszonyulásához a vajákok felé. A következő részben vélhetően Yennefer kerül középpontba, akinek részletesen megismerhetjük a múltját, mielőtt találkozna Geralttal. A regényekben gyakorlatilag csak utalások szintjén kapunk betekintés a varázslónő eredetébe, amit a sorozat készítői jól láthatóan szeretnének kicsit részletesebben is kibontani.

Miután az első két részben közelebb kerültünk a széria két legfontosabb szereplőjéhez, nem lenne meglepő, ha a harmadik rész egy nem kevésbé fontos karakterre, vagyis Cirire fókuszálna. Az epizód címében azonban nem vélek erre utaló jelet felfedezni, ellenben meglehet, hogy Geralt szörnyvadászatra indul, méghozzá egy striga, vagy esetleg vérfarkas nyomában. Előbbi talán azért valószínűbb, hiszen a regényeknek van egy ehhez kapcsolódó jól ismert történetszála, amire a "megszégyenített család" is ráillik. A strigákat átok szüli, ebben az esetben pedig egy nemesi családon belüli vérfertőzés ennek a kiváltója.

A negyedik epizód valószínűleg a múltba kalauzol el bennünket, egy olyan cintrai bálba, ahol Ciri édesanyja, Pavetta hercegnő számára szeretne megfelelő kérőt találni a királynő. Az ízelítőkben ebből a részből is láthattunk már harcjeleneteket, amelyek végül arra mennek ki, hogy Geralt megvédje Pavetta szerelmét, Duny-t, és feloldja az őt sújtó átkot, melynek következtében leginkább egy sündisznóra emlékeztet a misztikus férfi feje. A szívességért cserébe Duny a Meglepetés Törvényével fizet, ami a később megszülető Cirit rendeli a vajákhoz.

A következő rész szinopszisa nem nagyzol, amikor sorsdöntő találkozásokról beszél, hiszen ez lesz az az epizód, amikor Geralt és Yennefer először találkoznak, hogy végérvényesen összefonódjon a sorsuk. A sorozatban az eredeti lengyel nevén felbukkanó Jaskier (magyarul Kökörcsin, angolul Dandelion) kerül nagy galibába, amikor rosszul sül el a találkozása egy dzsinnel. Geralt képtelen egyedül segíteni a barátján, így mikor megtudja, hogy a városban tartózkodik egy varázslónő, akkor hozzá fordul segítségért. A következő részben már egy közös kalandon láthatjuk együtt a párost, amikor csatlakoznak egy olyan csoporthoz, akik egy sárkány nyomában járnak. Nem egyszerű hüllőről van azonban szó, hanem egy igen ritka aranysárkányról, akinek a létezésében is sokan kétkednek, mígnem szembe nem találják magukat a Villentretenmerth nevet viselő monstrummal. Klasszikus sárkányölés helyett váratlan fordulattal ér véget ez a történet is.

Nagyjából eddig tartott az okosságom, az utolsó két epizód már kevésbé utal konkrét eseményekre, legalábbis olyanokra, amelyekre jelen sorok írásakor emlékeznék. A hetedik rész talán felvezetheti a Sodden dombi csatát, amelyben súlyos vereséget szenved a nilfgaardi hadsereg. A csata helyszínén emeltek síremléket az elhunyt tizennégy varázslónak, köztük tévesen Triss Merigoldnak is, aki túlélte a gigászi összecsapást. Az utolsó részben aztán végre eljuthatunk Kaer Morhenbe, a farkas iskolájából kikerült vajákok otthonába. Egyelőre nem jelentették be, hogy kik alakítják az olyan vajákokat, mint például Vesemir, Eskel vagy Lambert, így egész könnyen elképzelhető, hogy ezt a meglepetést az utolsó részre tartogatják a készítők.

Nektek beugrott valami az epizódcímekről, amelyre én esetleg nem gondoltam, vagy máshogyan értelmeztem, min ti? Várom az elméleteiteket kommentben!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.